ten první ...

...seriozní týden nám dává zabrat.


Takže dnes...
...hurááááá víkend!


Max mi tenhle týden dokazuje, že si mám příště rozmyslet, než budu pět chválu na "pohodové miminko" :-)))...uf.


Poslední tulipány jsem dala na komodu, která bude asi jediným místem kde zůstanou nějaké dekorace, kam hlavně Max (zatím) nedosáhne :-).


A když Max na chvíli přeruší svoje řádění, vrhám se na kávu...


...a občas si stihnu prohlídnout pár stránek v časopise :-))).


Doufám, že Maxovo nevrlé rozpoložení je jen dočasné, protože ta odpoledne , kdy se snažím napsat s Adamem úkoly a Max pro to nemá nejmenší pochopení, tak ta moc dlouho se zdravým rozumem nevydržím :-))).

Dnes se zdá být trochu lepší, tak snad jsem si to nezakřikla:-).

Já jsem zase trochu zklamaná, že se mi zatím nepovedlo najít hlídání, jesle jsou plné a hlídací paní kterým jsem se dovolala jsou taky zaneprázdněné.  Ale vzhledem k tomu, že jsem s Maxem neustále a dny  kdy jsem byla mimo a Max byl s někým jiným bych za celých devět měsíců mohla spočítat na prstech jedné ruky, budu to muset nějak řešit, nutně potřebuju čas pro sebe a nejlíp dopoledne, kdy jsem ještě sama "ve formě" a schopná si ten čas pro sebe i trochu užít :-))).


Mějte fajn páteční odpoledne a prima víkend!

Komentáře

Anonymní píše…
Mám 1.5 roční dítě, na menším městě a s hlídáním katastrofa. Od července hledáme, občas se přišel někdo ukázat, nebo pro jistotu v domluvený čas ani nepřišel a nezavolal. Je tu v okolí pár hlídacích tet, ale jsou vytížené. Hledala jsem intenzivně od červenece do září a nic, nyní začínám znovu. Bez dítěte jsem za ten 1,5 roku opravdu skoro nebyla. Následek toho je psychická nepohoda a pocit, že nic nezvdládám, protože ostatní matky jsou v pohodě. Jenže těm napr. dvě odpoledne hlídaj babičky.
Držím palce, ale je to boj, navíc, tady jsou školky plné, šanci máme až ve 4.5 letech, ale toho se já už asi nedožiju:-)
Carpe diem píše…
Jéj, tak toto znám... mám dceru (14 měsíců), bez babiček, bez hlídání... Naštěstí je to pohodářka. Hodně si přeji! Svatava
P.S.: dřevěný opičák je super!
Anonymní píše…
Jéje, u nás nebyla ani jedna babička ani jedna hlídací teta a poprvé jsem byla přes noc bez dítěte když mu bylo 5,5 roku. A zvládli jsme to všechno!!! A psychicky taky v pohodě!!! Nejsou ty maminky dnes nějak "rozmazlenééé"???:-)
Monika píše…
To je mi líto, že je to takový problém s hlídáním. Zrovna teď - nechci provokovat - si manžel vzal obě děti a jel se podívat k rodičům, takže jsem si mohla oddechnout ... něco na mně leze, takže jsem si uvařila kávičku a sedím v klidu u počítače. Ondra je o něco málo starší a nechci strašit (však to ale znáte s Adamem) a zrovna teď je to takový raubíř, že se člověk zapotí. Sice ještě sám nechodí, ale zato horolezí velmi obstojně. Vylezl na dceřinu postel a vytahoval si věci z regálu (z těch vyšších poliček, kam by neměl dosáhnout a proto jsou tam malé hračky, co by mohl spolknout....), už jsme ho sundavali z počítačového stolku, který sousedí s gaučem, no a že ho každou chvilku sundavám z jídelní lavice a různých židlí... to už ani nebudu víc rozvádět. Moje mamka hlídala děti, když jsem musela k doktorovi a byla za chvilku tak splavená, že se úplně bojím ji poprosit o nějaké další hlídání :-D Tak hodně sil a pevné zdraví, aby se to všechno zvládalo v pohodě!!! A ten opičák je opravdu moc hezký!!!
Anonymní píše…
Dnešní maminky pracují z domu, píšou blog a prostě se neotrhli od života před dítětem. Já pracuji nepretrzite, jen 14 dní v porodnici jsem byla offline. Lucie bloguje nepřetržitě:-) A jsem za to ráda. Chápu, že se jí uleví až najde hlídání. Maminky z jiné doby taky měli tatínky co chodili domů v 15h, i dříve, dnešní chodí kolem 19h. Proto všechny hledáme hlídání. Rozmazlené byly ty předchozí maminky, pak si nastoupily zpátky do kolbenky a bylo to.
Monika píše…
já myslím, že zvládnout se to dá, ale pokud je ta možnost hlídání, tak proč ji nevyužít a trošku si neodfrknout.... ono je taky rozdíl mít jedno a dvě děti. S první dcerou jsem taky všechno zvládala sama, ale když jsem byla těhotná podruhé a potom, když se narodil syn, jééé to bylo moc fajn mít tu možnost výpomoci.
Ilona Ř. píše…
Lucko,
a to zatím Max ještě neleze po výškách, z postele na stůl a do schodů jako náš Šíma a zrovna včera se rozchodil.
Je to náročné, ale každé období má své!
Škoda, že nejsi blíž, mohli bychom si hlídat vzájemně a na střídačku si udělat čas i pro sebe :-)
Já tedy mám v domě pracující babičku, ale už není nejmladší, takže hodinka se Šímou jí dává zabrat!
Ale i ta pomůže :-)
Od nového roku jsem včera byla po 2 letech cvičit, hlídal manžel, tak snad se to stane pravidelností.
Jo a ty tulipány a nejen ty mám skoro u stropu ;-)
Krásný víkend!
Anonymní píše…
Ono to asi není o tom, co všechno člověk zvládne, ale spíš o tom, jestli se sám cítí v pohodě. Nemyslím si, že je nějak špatné, když si mamka od dětí udělá někdy čas jenom pro sebe. Je pak určitě víc v pohodě a odrazí se to i na dítěti. Nemyslím si, že když se osobně nebudu dítěti věnovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce, že budu nějaká horší matka. Možná naopak :-). Každý to má prostě jinak :-).

Lucie, držím palce, ať brzy seženete někoho na hlídání, kdo bude vyhovovat jak Vám, tak malému.

Jana
Anonymní píše…
Buď to špatně chápu nebo to nechci pochopit - 9měsíční mimino a JESLE???????????????
Anonymní píše…
Chápu Vás... Já jsem doma se 2 dětmi už 6 let a hlídání žádné, tedy kromě toho mála, na co vyjde manželovi čas. Hlídání někým cizím jsme zavrhli, tak mám aspoň jednou týdně paní na úklid. Hana

Hana píše…
Proč ne jesle, dřív dávali maminky dítě do jeslí běžně a nikdo se nad tím nepozastavoval..
Anonymní píše…
Jo, jesle, dnes se tam mohou dávat děti jen na dopoledne, nebo jen některé dny, kdo to špatně chápe je z jiné doby. Podívejte se v Evropě, nikde nejsou mamky tak dlouho doma jako v Čechách.
Lezarts píše…
Odreagovaná maminka, šťastné děti. Šťastná žena, šťastný manžel. I když jsem také neměla hlídání, měla jsem přeci jenom štěstí, že v zahraničí existují hodinové jesle.Tak jsem si mohla občas "odfouknout", dojít k lékaři, nebo na nákup, či úřad. A když se náhodou přihodilo, že nám někdo pohlídal, bylo to o to úžasnější, je pak zase mít v náručí:-)
To je to tak dávná doba, že si současné matky nepamatují, jak to bylo s jeslemi? Možná, že jich i spousta byla do nich pracující matkou v 6 hod ráno odváděna...?
Být mladší, tak vám Lucie, občas tu službu ráda prokážu zdarma:-D
Unknown píše…
Maxík je šikula! Jsem doma s dítětem už třetí rok a babička hlídá, jen když potřebuju k doktorovi se starším nebo sama, příští týden si ho prý vezme na celý den- poprvé za tu dobu- takže se těšíííííím. Ale já mám tu výhodu, že staršímu je 15 a je moc hodný a pohlídá, když potřebuju, hraje si s ním, malej na něm visí.
A to je moc fajn, si takhle občas odpočinout, obzvláště když malej už přes den nespí a v noci dost blbě, dnes od tří ráno do sedmi vzhůru :(
Tak přeju, Lucie, ať někoho šikovného najdeš a máš chvíli pro sebe :)
Anonymní píše…
Chci reagovat: je to k smíchu s tou kolbenkou!:napsáno jako vtip?
mamka pracovala na směny v Benaru, v chloru, měla nás 6 dětí jako schody a museli jsme pomáhat...do práce se chodilo po porodu za 6 neděl! pleny se praly, vyvářely, pracovalo se od 6 do 14 nebo od 14 do 22hod., po šesti hod. i v sobotu!
Tatínci chodí domů pozdě, protože pracují od 9hod. a ještě chodí do posilovny...ale, dnes jsou s dětmi asi více, než kdysi! jak kdo a jak kde.
já jsem babička dvou vnuček a hlídám několikrát za týden, ale ráda! dojíždím k nim...
stíhám i to svoje...
Škoda, že Lucie nebydlí blíž, šla bych s Maxem na procházku beze všeho...2x týdně?
Jiřina
trvalkadahlia.blog.cz
Anonymní píše…
Je mi 37, pamatuju si to, navíc jsem mladší, takže mamka také chtěla do práce. Ale dejme tomu rok, dva, 9měsíční mimino mi přijde moc brzy. Je to jen můj názor, nic víc.
Hezký večer.
birillinak píše…
Lucko, nedá mi to nereagovat...já byla doma 7 let v kuse, mám tři děti, kluka a dvojčata, hlídání žádné - babičky pracující, hlídat nechtěly a vesměs to trvá. Dnes, kdy už čtvrtým rokem pracuju, tak vzpomínám na to moře času, co jsem na mateřské měla a neuměla jsem si ten čas líp využít...dnes to vím, dnes bych to celé udělala a užila si úplně jinak.
Dnes makám, zaměstnavatel nebere ohledy, takže přesčasy každou chvíli, manžel pracuje celý týden na druhém konci republiky, dva prvňáčci, jeden páťák, do práce dojíždím, bydlíme na vesnici...Někdy jsem tak utahaná, že mám problém najít sílu se večer vůbec převlíct do pyžama. Čas na sebe? - co to je?....Upřímně - jdu cestou kompromisu...když už to nejde, to kafe si taky uvařím a třeba holt to nádobí naházím do myčky se vším všudy a prádlo spíš poskládám, než vzorně přežehlím. A taky žijem. Děti jsou naštěstí hodně samostatné a šikovné a já opravdu lituju, že jsem si jich na té mateřské nedokázala a nechtěla užívat víc...Teď kradu chviličky, kdy jsou fakt ještě malé a chci, aby jim to vydrželo co nejdýl....
Ale chápu Vás, moc dobře si na ty pocity pamatuju...spíš jsem tím příspěvkem chtěla říct, že ty pocity jsou asi normální, ale spíš bude hůř...
Držím palce, ať chmury brzy přejdou, na jaře bude určitě líp!
Manicka píše…
Milá Lucko, máš moc krásný blog, chodím pravidelně pro radost,inspiraci i veselé historky. Dnes nevěřím svým očím, co se to strhlo v komentářích za hysterii. Blogerky proč,proč,proč????? Nenech se rozladit, držím palce.
Anonymní píše…
A to se sem smí psát jen sluníčkové komentáře nad fotkami tulipány dekoracemi?
Nebo i SLUŠNĚ napsat názor, že s Lucčiným určitým názorem někdo nesouhlasí?
Anonymní píše…
Urcite ne od toho se ty radky tady jmenuji diskuse:-) Ale tuhle mne privedl muj manzel na myslenku..rikam neco o nasi snase a vnoucatku ve smyslu ze ma dve ruce..a on rika nooo to by nezvladla protoze ona ma stale v jedne ruce mobilni telefon! Tak mne to pobavilo a zamyslela jsem se nad tim kolik je v tom pravdy:-)
Mirka píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Mirka píše…


Minulou neděli jsem uklidila vánoční dekorace a byt je najednou tak prázdný :-(( .Dneska jsem v Lidlu narazila na bílé tulipány,už jsou ve vázách a vypadají skvěle.
Díky za inspiraci!!!
Jinak všechny tři moje děti šly v roce do jesliček a nijak tím neutrpěly,spíš se teď po letech cítím já ochuzená o všechen ten čas,který jsem s nimi mohla strávit.Ale do práce jsem musela a přiznám se,že mi moje práce po roce moc chyběla. Každá to máme jinak a proč ne ?? Byly doby,kdy jsem měla pořád na nočním stolku Betty Mc Donaldovou a její věta "posílám vám Imogenu,vraťe mi ji,až jí bude dvacet " patřila k mým oblíbeným.To oceníte,až přijdou kluci do puberty.Moc zdravím,Mirka
Anonymní píše…
Já sama jsem chodila do jeslí, pamatuju si jen to ranní vstávání, opravdu to bylo asi kolem šesté. Což snad dnes už děti takto nemají. Ale přežila jsem a nikdy mě nenapadlo to matce vyčítat.
Anonymní píše…
Děvčata, nevím, jak která, ale já jsem to Lucčino stýskání pochopila tak, že by jen občas potřebovala nechat chvíli Maxe u někoho spolehlivého a zařídit si některé věci bez něho, případně si zasportovat a pod. Vůbec nepíše, že by ho chtěla dávat už teď nastálo do jeslí, nebo s ním nechtěla být.
Jiřina
Anonymní píše…
Já to také, Jiřinko, pochopila.
Ale sportovat se dá i s kočárkem, když má Lucie tak ráda internet, určitě ví, jak maminky sportují i s kočárky. No a ano, pořídily jsme si děti a ty děti - KUPODIVU - i řvou a ruší, ale na úřady jsme s nimi také chodily:-)) mě teda ne, ale jiným maminkám ještě za zády třeba stály i další děti...
Nebo na co čas - na prohlížení časopisů za nepopsatelné ceny...prohlížení Pinterestu blogů...nakupování růží....aranžování domova, které KUPODIVU lezoucí dítě "posune mimo aranžovací plány?" ....
Ano, nepíše že by ho chtěla dávat už teď nastálo do jeslí, nebo s ním nechtěla být...ale je to pakárna a tečka
Anonymní píše…
Já kdysi i jednou rukou houpala kočár a druhou se držela zubařského křesla, to samé na gyn.prohlídce, na úřadě (samoživitelka jezdí s dítětem i vyplněnými formuláři).
Marta
Anonymní píše…
Ja si tedy neumim predstavit co dela takove 9mesicni miminko v jeslich!! Nejak je mi z toho nanic! Jsem se stala nedobrovolne:-) mladou babickou nyni ve 48 letech..mame rozkosnou 11mesicni vnucku a kdyz ji hlidame a nahodou nejsem jako babi po ruce..rve jako pardal i kdyz je u ni deda. Neumim si predstavit sverit ji cizim lidem. To takhle malinke deti co se zacinaji stavet na nozicky, jsou v jeslich zavrene v ohradkach? Nebo je jedna teta na jedno dite aby je ohlidaly proti padu kdyz prave zacinaji chodit? ? Nerozumim nechapu a doporucuji uzit si tech mladat svych, protoze to utece jako voda a udelaji fffrrrrr z hnizda...no a pak clovek najednou vidi vse jinak!! A to ze zena nestiiihaaa..to si myslim ze pozna teprve s pribyvajicim vekem, tehdy totiz cas bezi jaksi rychleji, ale jako mlada neni co resit, clovek toho s detma zvladl hodne a hrave..i kdyz i toho casto padal na hubu..no takovy je zivot:-):-)
Anonymní píše…
Dobrý večer, já si pamatuji, že jsem potřebovala také oddech a strááášně moc jsem se těšila na středy, kdy mě manžel "střídal" - většinou odpoledne. Čas jsem trávila procházením po Brně, po obchodech, s kamarádkami na kávě apod. Bylo to super, krásně jsem se odreagovala ... Takže Vás chápu. :) Přeji krásný zbytek víkendu. J.
Ps. Mám moc ráda váš blog, jsem pravidelnou čtenářkou a už dlouho se chystám, že si založím svůj. :)
Anonymní píše…
Mam 2,5 letou dceru a Lucii plne chapu! Je pravda, ze i me maminka rika, ze driv vse stihaly a jeste s kamaradkami jezdily s kocarky venku. Ale.... dnes je proste jina doba.
Anonymní píše…
Trochu mi to tady připomíná dobu, kdy moje babička vyčítala mé mamince, že ona pomalu porodila v brázdě a pokračovala s dítětem v práci na poli. Lucie, nenechte se znechutit, lidi mají krátkou paměť a z některých je cítit zapšklost. Já jsem nemohla...tak to nedopřeju nikomu. Konečně žijeme v době, kdy si může každý vybrat podle svého názoru a možností. A snad ani nemá cenu říkat, jak to chodí kousek za obzorem na západ. Slávka, Ostrava.
Anonymní píše…
Tento blog čtu ráda. A tato diskuze mě teda dostala. Jak je vidět, spousta lidí má patent na rozum... Žij a nech žít. A vy Lucie, si žijte dle svého. Mám díte o málo starší než Max a zcela Vám rozumím. Hodně sil a optimismu.
V. píše…
Lucko, já plně chápu. Dokážu se docela vžít do situace, kterou jsem taky zažila a fakt je problém učit se se školákem a do toho neustále kočírovat malého všetečku. Ale byly dny, kdy manžel došel domů dříve, děti vzal na procházku a já konečně buď v klidu uklidila,nebo vázala věnce či jinou zálibu a měla alespoň 2 hod. jen pro sebe. Moc mi to pomáhalo. A já čtu tvůj blog pravidelně a taky vím, když je plný barák lidí. Proto před tebou smekám, když vidím všechny tvé instantní synky:-)))). To už asi nikomu nedochází, pro kolik lidí vaříš pereš a staráš se. Máš moji poklonu a kdybys bydlela blíž, klidně bych Maxe občas pohlídala. Tož tak. Měj se pěkně. Jo a můžu se zeptat, kde jsi koupila tu opičku? Věra♥
Hana píše…
Myslím, že se to tu zvrtlo ...až by člověla přešla chuť sem něco dál psát - mě asi ano.
Lucko nenech se prosím Tě znechutit některými komentáři, myslím, že si to dotyčné špatně vyložili. Ty si přeci nestěžuješ ...... jen bys chtěla pár chvil jen pro sebe a to je přeci normální i když jsi matka.
Držím palce ,abys někoho co nejdřív našla a užila si i chvíle ,kdy vypneš ten pomyslný "mateřský knoflík ". Přeji Ti klidnou neděli Hanka
Manicka píše…
Milá Lucko a ostatní děvčata,už jsem se k tomu nechtěla vracet,ale nedá mi to. Jukněte jak anonymní pisatelka zlikvidovala blog Markéty Baletkove. Jestlipak nepřispěla i sem do komentářů. ;-)
Zdravím Mirka
Anonymní píše…
Já jsem z "druhého" tábora. Mám "speciální" dítko a jeho babička nerespektuje náš zaběhlý důležitý systém.
Jedna návštěva dokázala rozbourat složitě budované dohody. Takže jedeme se synem spíš spolu a hlídání minimálně. Navíc mě mrzí, že místo hraní nějaké hry, procházky...mu dovolí klidně na celé odpoledne počítač.
Druhá babička - bez komentáře. Kdyby syn neměl narozeniny, vánoce....
Já Lucii i chápu, ale také se mi nelíbí ten věk a jesle. Nevím, obavy? Já osobně bych to v Maxově věku asi nedokázala. Asi bych pořád koukala na hodinky a stejně byla duchem v otázkách, co se děje:-)
Ta hlídací paní, kterou člověk zná blíže i jako člověka, to je dobrý nápad. Zřejmě Lucie zná dobré a spolehlivé paní, když jsou "zamluvené":-) To pak bývá i člen rodiny, podaří-li se dobrý vztah.

Několikrát jsem i četla příběhy, kdy rodiče malých dětí už třeba neměli rodiče nebo vztahy byly více než nulové a "sehnali" si babičku. Ale to musí být štěstí na člověka, dnes je ta důvěra hodně křehká, což je smutné...

Když Manička zmínila Markétku, zrovna včera/dnes ráno jsem k ní nakukovala...úžasná rodina.
Hezkou neděli všem,
Magda
Anonymní píše…
a přidám ještě jeden názor: zvěrstvo bylo za totáče, když některá maminka musela dávat dítě do týdenních jeslí!!! znám takové případy...
dnes jsou maminky s dětmi doma a pokud je dobře vychovávají a pilně se jim věnují, mají nárok na odpočinek bez dětí...
Jiřina
Anonymní píše…
Ahoj Lucka, aj ja rada chodím na Váš blog a obdivujem, ako hravo, s úsmevom a nadhľadom všetko zvládate. Popritom všetkom je veľmi dôležité nájsť si chvíľku len sama pre seba a preto Vám želám, aby Vám to vyšlo tak, ako si predstavujete.

Silvia
Lucie Living píše…
Moc díkyza vaše názory, za pochopení, ale i za vaše zkušenosti, je skoro samozřejmé, že i když maminka nemá hlídání tak to dětství svých potomků zvládne, možná to někdo zvládá, protože musí a někdo protože chce, ale tohle může mít každý nastavené jinak, stejně jako je každé dítě jinak náročné, ale nevidím důvod odsuzovat maminky, které se rozhodnou pro chůvu nebo jesle. Já osobně bych dala přednost jeslím a to proto, že Adam chodil od dvou let do jeslí a byl tam moc spokojený, v jeslích s malámi dětmi počítají a mají pro ně přizpůsobené prostory a většinou mají jesle několik generací dítek odhlídáno a tak bych asi byla víc v klidu, než kdybych nechal Maxe prvně samotného s chůvou, kterou neznám. Ale zase sehnat někoho, kdo by svým způsobem nahradil babičku by bylo fajn, protože kdyby to šlo, tak u babičky bych měla asi největší jistotu a klid v duši.
Je fakt, že pokud je to nutné tak cvičení nebo kadeřníka si klidně odpustím (ale pokud nemusím tak raději ne :-) ), ale třeba k doktorovi nebo na úřady půjdu pokud to jen trochu půjde raději bez dětí, neb návštěvy těchto institucí mám s dětmi nejednou vyzkoušené :-))). A možná bych i řekla, že Max v ohrádce v jeslích bude pár hodin spokojenější než v čekárně plné lidí v nemocnici.
A samozřejmě bych ho ani náhodou nedávala do jeslí každý den, to souhlasím že 9 měsíců je málo.
Nakonec ještě díky za virtuální nabídky hlídání :-), uvidíme jestli, jak a koho seženeme.
Krásné dny!
Anonymní píše…
Prohlížení časopisů za nepopsatelné ceny...prohlížení Pinterestu blogů...nakupování růží....aranžování domova,to si děláte snad srandu né?Čiší z Vás jen závist, závist a nic jiného a vy na ty růže asi nemáte co chudinko :-D
Anonymní píše…
Prohlížení časopisů za nepopsatelné ceny...prohlížení Pinterestu blogů...nakupování růží....aranžování domova,to si děláte snad srandu né?Čiší z Vás jen závist, závist a nic jiného a vy na ty růže asi nemáte co chudinko :-D
Michaela Mlchová píše…
Milá Lucie, držím palce, ať vše ustojíte, není to jednoduché, takhle se veřejně odhalit :-) většinou nekomentuji, ale sleduji každý příspěvěk a moc ráda. Mmch, zrovna jsme měli na návštěvě švagra, který žije v Kanadě a jeho dcera půjde v 10-ti měsících do jesli/day care, nemají na vybranou, prostě musí... placená rodičovská neexistuje a kdo v dnešní době hledal práci, ví jak je to obtížné, navíc po dlouhé mateřské... myslím, že i při péči o děti platí, že je více důležitá kvalita než kvantita. Mějte se fajn, M.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...