víte čím...

...jsem si spravila náladu ?



Přeji krásný pátek!


Moc děkuji za milé komentáře a tipy na zvednutí nálady a za podporu ze prostředí školství :-))).

Dnes, už je to mnohem lepší.

A co mi pomohlo?

Tohle...


...no dobře, tak místní sauna ve vodním světě není úplně až taková romantika, jako obrázky z pinterestu (jednou takovou uděláme na zahradě :-)), ale účel splnila!

Pomohlo mi, pustit se do nějaké práce a tak mám (skoro) vypráno, uklizeno a taky pomáhá dát do kupy nějaké resty.
Pustila jsem se tedy trochu do účtů a konečně dodělala trvalé příkazy na platby, které platím každý měsíc (skoro) pozdě . Ještě by se nabízel úklid auta, ale to už by bylo v tomhle počasí trochu sebetrýzeň:-))), tak to jsem s klidným srdcem odložila.

Ale zjistila jsem, že potřebuju někam pryč, z domu, být sama , bez dětí , bez muže, bez neustále nastražených uší jestli někdo nebrečí, bez stresu, že se musím od někud rychle vrátit.
Informace na netu, že zrovna ve čtvrtek je sauna jen pro ženy a až do 22:00 mi přišla opravdu vhod...
...ale já bych snad bývala šla i do společné :-))).

V sedm hodin už Max chrněl, Adam byl na cestě do hajan a já na cestě z domu.
Nádhera! 
Opravdu jsem si to užila, klid, vedro, ledová voda, nealko pivo, časopisy! 
 Potkala jsem bývalou kolegyni, která provozuje klub pro děti a nabízejí i hlídání!!!

Možná to zní divně, ale pobyt v sauně a poslech občasných hovorů, jako...
... který krém je lepší, kdo má jak staré děti,  jakou si dát masáž, proč je fajn zbavit se umělých nehtů,  jak sehnat lepší práci, jak přemluvit muže na další dítě, kde je nový obchod a mají super ceny a podobné....
...po dlouhé době balzám na duši :-))).

Přijela jsem po třech hodinách jako znovuzrozená, odpočatá a s dobrou náladou.

Ráno jsem zajela na velký nákup a kromě čerstvých květin...


...jsem nakoupila zásoby čerstvých bylinek, zeleniny a ovoce...


...udělala jsem si hezkou snídani, musli s jogurtem, ovocem, kafe a čerstvou pomerančovou šťávu...


...neb poslední dny, jsem snídala za letu hrnek kafe a pak podle času občas něco ukousla.
Tentokrát jsem se v klidu posadila a pořádně se nasnídala.


A zafungovalo to!

Na blbou náladu, mi taky dobře zabírá, naplánovat si něco pěkného, něco jiného, něco povzbudivého, něco dosažitelného a to v termínu, který je tak akorát na to,aby jsem se už mohla začít těšit :-), tak to budu dělat o víkendu, musím něco vymyslet:-)!

Doufám, že i vaše nálada se s pátkem zlepšila a třeba i vám nějaký ten tip zabere!

Mějte krásný víkend!

P.S. nezapomeňte kouknout na soutěž, běží až do 30.1. 2015!






Komentáře

Bára píše…
Tak to je nádhera! Zlepšení nálady jedna báseň. Já jsem si zlepšovala náladu jógou, když jsem ještě byla v Plzni. Byla to hodina, kdy jsem se věnovala jen a jen sama sobě, ale sauna také nezní špatně. Musím se podívat, kde tady v Brně funguje a kdy je otevřená jen pro ženy, do společné bych se styděla :D bára.kára blog
Monika píše…
Teda, ta snídaně vypadá lákavě!!! A je super, že jsi našla něco vyloženě pro sebe! Přesně jak říkáš, místo, kde nečekáš řev dětí a neřešíš dětské katastrofy :-D Přeji pohodový víkend!
timeaa píše…
Z Vašeho blogu jsem přesvědčená, že vy jste, Lucie, člověk, který si umí užít každý den v životě. Moc takové lidi obdivuju, ale vidím, že splín padne někdy na každého ... Poslední dobou se taky snažím rozehnat chmury a rozmrzelost a přišla jsem na to, že stačí, abych každý den udělala nějakou ZMĚNU ve své šedi a stereotypu, šla jinou cestou z práce, vyzkoušela novou kavárnu, porozhlédla se v obchodě, kde jsem nikdy nebyla ...a ten život je hned o NĚČEM. Včera jsem čerstvě objednala rodině kraťoučký pobyt v Aquapalaci a Vodním světě (tam jste byla v sauně?) na jarní prázdniny a už se nemůžu dočkat na reakci dětí, až jim to po vysvědčení "předám" jako dárek. A malý tip - před spaním si listuju katalogem Starkla (plným zářivých barev fotek květin a obřích plodů ovoce k nakousnutí) a plánuju zahradu - to je lepší než prášky na spaní! :-)
Luci, seper, ze uz ti je lip:-) Ja jsem si vzpomela na mne po svatcich- jeste nez zacala skola, kdyz jsem si sedla s detmi, ze se budeme ucit a pri zemepisu jsem se rozcilila tak, ze jsem musela pryc. Jeste se mne to nikdy nestalo. Fakt, tohle bylo poprve. Nejdriv jsem i rikala ze to pujdu vychodit. Ale byla celkem zima a foukalo, tak jsem vzala auto a jela se projet. Jeste jsem premyslela kam a na odbocce se na posledni rozhodla pro cestu "rovnějsi". Asi 500metru za odbocko, za zatackou mne zastavili policajti. Poprve tady. Na miste, kdy nikdy nejsou. Byyla jsem v teplakach, rozcuchana a rozcilena z tech ukolu, ze jssem se az vzteky klepala, Samozrejme jem nemela ridicak a ani doklady k auto, bez technicke, bez razitka z hranic nebo z prisstavu, ze auto neni vic jak 6mesicu v zemi... No, a normalne jsem jim tam rekla, co mne tak rozcililo, ze jsem se bez kabelky-a dokladu, ktere mam v poradku a samozrejme vzdy se mnou- rozjela do sveta... Diky bohu se slitovali, ja se stejne rychle jak jsem odjela- vratila. Holkam vynadala ze kvuli tomu, ze nic neumej mne chytli policajti.. nastesti to dobre dopadlo, ale mela jsem nahnano... A pak, kdyz jsem vychladla, jsem si uvedomila, ze ani tak za to nemuzou ty deti, ale to tristni skolstvi tady. A ze mne je uplne jedno, co na vysvedceni prinesou, ze je dulezitejsi, aby melyi nejake zakladni znalosti a vedeli, kde si vsechny potrebne informace najit. Aby umeli jazyky, milovali knizky a hlavne- aby z nich vyrosli dobri lide, kteri si budou umet poradit v kazde situaci.
jinak sauny jsou super nadherne uzasne.... A ty si uzivej i ty sebemesi chvilky, kdy muzes byt sama se sebou:-)
Od rozboureneho moore more pozdravu posila Terka
Unknown píše…
Paní Lucie, parádně jste relaxovala a "dobila baterky"! Je opravdu potřeba udělat si čas pro sebe, pak jde vše snáze... Já se motám ve viróze, krajově tady na jihu je jí plno - taky na mne tudíž padají splíny, ale už se těším až vyrazím ven do nové kavárny a určitě nevynechám květinářství. To na mne zabírá spolehlivě. Mějte se moc hezky ve mlýně... Maru
mačet píše…
já dostala včera od milého masáž a to byla taky parádní zvedačka nálady :)
ale květiny a jídlo (navíc z takového kouzelného nádobí) to musí zabrat okamžite! :)
Anonymní píše…
Vyřešila jste to dobře, je to zdravé, na tělo i duši. Děkuji i za to, že jste přiznala, že né každý den záříte jako váš dům na fotkách. Ono je to lidské. Já když pak čtu tyhle blogy, přijdete my všechny jako super žena a já neschopná.
Anonymní píše…
Ty rozhovory ze života o životě nezní jako potěšení divně, TO JE ŽIVOT, ne vyzdobený stůl atd.
Lucie Living píše…
No přesně, stačí trochu změnit každodení stereotypa hned je líp, plánování zahrady taky není špatný nápad. Do sauny chodím tady u nás v Kolíně. Ale pobyt v aquapalaci v Čestlicích máme taky v jednou v plánu, moji vodníci by tam asi mohli klidně bydlet :-))). Užijte si to!
Lucie Living píše…
Ty jo...tak to je mazec, ale teda chápu tě a je super , že to pochopili i policajti :-))). A je fakt, že je důležité aby se děti naučili poradit si a je fakt , že jedničkáře z Adama mít nebudu a ani nechci, ale říkám si, že zvládnout hy chy ky ry.... a ži ši či ři.... to by snad mohl :-))). Terezo, učíš děti česky? Mám kamarádku v Rakousku a její dcerka studuje zároveň se základkou v tam i základku u nás, o prázdninách chodí na přezkoušení....je to dost náročný. Přeji krásné dny na pobřeží!
Lucie Living píše…
Krása...masáž je taky moc prima věc:-). Krásné dny!
nanaliving píše…
Luci asi byla ten den nějaká špatná konstelace,protože já měla taky úplně hroznou náladu,bez energie,nic mě nebavilo. Tak jsme si zašli s manželem včera na večeři na zabijačkové hody ;-) a dnes si zajedu do květinářství s také se rozveselím kytičkama. Hezký víkend. A.
Unknown píše…
Lucie bydlím v novám domě s výhledem do přírody , ale často bývám sama a to pak mívám splín a smutek.Chodím do práce,když je rodina doma ( víkendy, noc) a tak se nějak míjím s lidmi.Občas kouknu na blog a vidím, že jsou i jiné holky a mají své radosti a problémy.hodně utíkám ven a jen tak rychlou chůzí jdu a jdu.Občas si koupím něco pro radost a těším se ne holčičí dny s dcerou. když si najde chvilku a přijede domů ze studií.Zdravím a těším se na další foto a příspěvky :-)
Miska píše…
Jeee tak to potesi si udelat chvilku sama pro sebe.
http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...