vyběhnu na ...

...louku a hned je něco pěkného na stůl:-).

Přeji krásné úterý!


Včera už jsem trochu jásala, že se jako energie vrací, podařilo se mi celkem slušně odplevelit záhon a posekat trávu a trochu poladit terasu, kde plánuji pár změn, ale dnes je energie zase tatam.
Chtěla bych se podělit o pár fotek z víkendové akce, ale je jich tolik (poprosila jsem kamaráda aby nás párkrát cvaknul - focení je ale jeho hobby:-) ) a tak nevím kdy se tím prokoušu.

Ale nejvíc energie, během velmi krátké chvíle, mě stálo získání auta zpět ze servisu:-))).
Můj vůz měl zvuk za kterým se každý kolemjdoucí otočil už nějaký ten pátek, ale mně stačilo zesílit radio a dobrý! Hlavně že to jede :-), přiznávám řešení odpovídá barvě mých vlasů :-))).
Ale když on člověk to auto neustále potřebuje, znáte to?
Udělala jsem razantní rozhodnutí, v pondělí vyzvedává Adama ze školy sousedka a tak může zůstat vůz celý den v servisu, potřebuji ho ale večer zpět. Brzy ráno vezu Adama do školy a Maxe na hlídání a já musím nalačno k doktorovi. 

O tom , že moje auto potřebuje v podstatě velmi rychle resuscitaci nebylo pochyb hned jak jsem vjela do dvora servisu, pohledy chlapů kteří měli do té doby hlavy a ruce v různých částech jiných pacientů, hovořily za vše.
 Ale jezdím tam už léta a vlastně tentokrát mohli být rádi, že mě nemuseli vyzvedávat někde mezi poli, nebo na nejrušnější ulici ve městě, kde mi moje auto obvykle klekne, protože jezdím dokud to jede :-))).

To, že auto potřebuji večer doma a brzy ráno s ním jet a proč, to vše jsem majiteli servisu vysvětlila během cesty domů, kdy mě a Maxe odvážel.
Ujistila jsem ho, že pokud bude potřeba , můžu auto dovézt zase ve středu, ale ráno ho mít musím.
Pokýval hlavou, že rozumí a odjel.
Večer jsem mu volala, kdy dorazí a jestli bude chtít odvézt.

Ále...
... jaké překvapení že auto potřebuji...
... je rozdělané a bude se dodělávat ráno!!!
Po dlouhé debatě , kdy jsem opět vysvětlila , že dítě musí ráno být včas ve škole a já u lékaře, mi řekl, že ho hned ráno dají dohromady a dovezou, v nejhorším mě někdo odveze.
Vysvětlila jsem mu, že "odvezení mně" není tak snadné, protože musí přijet někdo se dvěmi dětskými sedačkami a prostorem na kočárek a pojedeme nejprve do školy, pak ke kamarádce která hlídá a pak se mnou k lékaři a že tedy tohle není moc řešení.
Ujistil mě, že tedy auto bude ráno max. v 7:15.

Tušila jsem to nebude tak jednoduché a tak Adama hodil do školy pro jistotou tatínek a já zajásala, když jsem kolem sedmé zaslechla auto u domu.
Bohužel nebylo moje.
Ale pán ze servisu mi řekl ať si naskočím, že mě vezme k nim a tam si na auto počkám.

Ach jo.
Takže jsem dalšímu člověku vysvětlila, že to asi nepůjde , protože roční dítě doma nemůžu nechat samotné a jak vidím on sedačku nemá.
Pochopil a odjel.
To už jsem psala kamarádce, že to nestíháme a trochu se smiřovala s tím, že doktora nestihnu a budu muset podstoupit ranní hladovění znovu.

Naštěstí během chvilky dorazil jednou odmítnutý pán znovu a za ním další, tentokrát už v mém autě.
Hurá!
Musím auto zase dovézt a nemám moc zatahovat ruční brzdu, ale auto jede a brzdí a stihla jsem to, co jsem potřebovala:-).

Možná je to i díky počasí, ale po návratu domů,  bych s největší chutí zalezla znovu do postele :-))).

Ale pro malou dekoraci na louku jsem si ráda zaběhla.


Je tu zase to krásný období, kdy stačí vyběhnou z domu...


...párkrát se ohnout...



...a hned je co do vázy:-).



Mějte se moc krásně!

Komentáře

Lucie Konečná píše…
Směju se. To, co chlap nepochopí ani po desátý, to ženská vnímá okamžitě. Lucie, přeju hodně síly, protože jen to čtu, jsem šťastná, že tohle období mám za sebou a neopakovala bych ho ani za milion. Rodinná logistika mi nikdy nešla, trpěla jsem. Ať jste všichni zdraví!
Anonymní píše…
Ja obdivujem príbeh,ale aj účastníčku....no ešte ten tvoj biely korálkový luster !
Veľa síl a zdarilej logistiky !....naše veľké deti sa tu doma ,aj s mužom stále motajú...a tata zase rozváža...minulý týždeň u nás zmeny,ak môžeš nakukni,ale od vtedy, žiadny vytúžený kľúd nenastal, stále rušno....
Veronika píše…
a mně se moc líbí dvě rozdílné Lucie - tolik jiné blogové příspěvky, a přesto leccos společného :-)
Veronika píše…
Naše auto vydává taky šílené zvuky, že se docela i stydím v něm jezdit, děravý výfuk zní jak pořádný tuning. Ale na servis pořád nějak není čas. Naštěstí si skoro celý týden vystačím s bicyklem (ostatně v rozkopaném městě plném uzavírek a autových štrúdlů jediné řešení, pokud nechcete pravidelně přicházet o nervy a trpělivost)!
Milky píše…
Myslím na tebe, děvenko, zase bude líp....hlavně zdraví.... a klid pro děti...
i n n a i a píše…
Luci chápu... já dělám taxikáře dětem pořád... bydlíme trošku z ruky od civilizace, tak to jinak někdy nejde... moje bourané auto stále v servisu... pořád měním datum odjezdu... jednou jsem jela i defektem teda spíš skákala, jen aby se dítě dostalo do školy... opatruj se, odpočívej kdykoliv to jde...
Amelie píše…
To byla anabáze. Hlavně že to dobře dopadlo.
Anonymní píše…
No teda... by mě odvezli. Minulý týden jsem byla 2 dny bez auta a logistika taky šílená - abychom nemuseli celá rodina na výlet do servisu, odvezl ho tam večer manžel a nechal se jejich zaměstnancem dovézt domů. Naštěstí ze servisu už auto dovezli borci až ke mně do garáže. Ale ouha - zrcátko hlásí problém, takže tam půjde tento pátek znovu. A už to bude odvezení i vyzvednutí u nás, nemám na ty přesuny nervy. Tak všem přeju, aby takových anabází bylo co nejmíň!
Veronika píše…
Luci, tak jak jsem celý týden bez auta, manžel nedávno vycouval do starších manželů (v autě;)), kteří parkovali tak šikovně, že vůbec v zrcátku nebyli vidět. Naštěstí jedeme po neděli k moři, takže auto bude MUSET být hotové. Snad to nebudou u nás takové nervy jako u vás. ;) Mějte se krásně, Veronika. :)
HWIT BLOGG píše…
What a lovely and beautiful blog you have!
Have a happy week,
Titti
Anonymní píše…
Jsem majitelka autoservisu. To asi hovoří za vše. Není to tak,že TI muži TO NEPOCHOPÍ ani podesáté.
Oni to chápou,že auto potřebujete,ale rozebrat,složit,odvézt,přivézt,znovu něco rozebrat a znovu složit ..(to nemluvím o objednání dílů) ......proč to nepochopíte Vy? A určitě neseděli s rukama v klíně a čekali až dorazíte.
Mám Váš blog moc ráda,ale musela jsem se těch chlapců zastat.
Martina
Jarka CÁCORkA píše…
Závist, já chci taky vyběhnout na louku a natrhat si kvítí do vázy. Ale tady v okolí je VŠUDE odkvetlá řepka! A traviny samotné jsou o ničem.
Jarka
Marcela M. píše…
No teda- to je zážitek, v tom autoservisu! Život přináší kolikrát neuvěřitelné situace. My právě řešíme neschopnost lékařů-kdy až třetí doktor rozpoznal ze snímku zlomeninu. Díky pozdnímu zahájení léčby dcera letos nemůže dělat závěrečné zkoušky (praktické a písemné se sádrou nezvládne) - a na podzim prý kvůli ní nebudou svolávat celou komisi. Tak prý to má zkusit za rok...

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...