v jídelně a...

...v obýváku
Přeji krásný pátek!

Ty dny tak rychle utíkají, člověk se ani nerozkouká a už je tu zase pátek.

Tenhle týden jsme vyřídili několik plánovaných návětěv u lékaře, ale i nějakou tu neplánovanou, trochu se marodilo, ale nic vážného.
Dnes se balí krosna a zítra frčí Adam směr hory.
Jede na celý týden a já trochu doufám, že kolektiv "lyžujících" kamarádů, by ho mohl namotivovat to taky zkusit.
Pro mě má vždy jasnou odpověď, že na lyže nikdy!
Bohužel má v hlavě zafixováno lyže = zlomená noha :-(.

Já už na horách nebyla hrozně dlouho a chybí mi to.
Tak si tu zatím pro sebe kuju plány, že příští rok pojedeme.

Taky máme tento týden konečně dveře v horních pokojích a já teď v každé volné chvíli běhám s metrem a hledám v časopisech a na internetu inspiraci na vybavení dětských pokojů.
Protože podkrovní pokoje mají zkosený strop, není to taková sranda ,jak jsem si myslela, většina věcí, které si myslím, že někam dám, se tam pak nevejde, nebo se pak nedají používat (nejdou otevírat dveře a tak...) :-))).
Tak jsem už s truhlářem naťukla možnost , že to vybavení uděláme na míru. 
Tak vymýšlím:-).

Když Max spí, Anička většinou taky spí a já mám chvíli klidu na kafe a počítač:-).
Sedávám v jídelně...


...kde se ještě pár dní ohřejí staré židle, nové už jsou na cestě...


...Anička spí v okně...


...v zatepleném houpacím sedátku.



Přišlo mi, že jí musí být v tom sezení od spodu chladno, tak jsem jí do sedátka věnovala jednu z ovčích kůží a myslím, že Andy to náramně vyhovuje :-).



A vyhovuje to i Pupu, která má pod sedačkou sezení pěkně chráněné:-))).


V kuchyni máme nového pomocníka...



 ...hrozně dlouho jsme se dohadovali čím se komu nejlíp strouhá parmasan. Tak je rozhodnuto a můžeme strouhat a mlít i jiné věci :-).

A ještě obývák focený z galerie...


...tam toho teď moc není neb tomuto prostoru vládne Max a ...


...a my si ho jen půjčujeme, když tu není a nebo když spí :-).

Mějte pěkný pátek a pohodový víkend!



Komentáře

Anonymní píše…
Luci,
je to u vás všechno pastva pro oči:) Můžu se zeptat, jak perete ty ovčí kůže?
Anonymní píše…
Tie lampy kuchyni svedčia, je to také jemné, aj s drobnými svetielkami, s kovovým mlynčekom a tvojimi drobcami :-)Okno je super rodinné zátišie :-)
Lampy, Luci,ako budeš udržovať?
Držte sa !
Anonymní píše…
Jedním slovem "dokonalé"!!! Zdraví Lu z Moravy a moc se těším na další fota z nového patra.
Anonymní píše…
Milá Luci je to paráda......lehnout si na záda a číst si. Ale u Vás to asi moc nehrozí. Krásné bydlení. Hodně zdraví Vám a celé rodině přeje Irma.
Barb píše…
Ty světla u vás vypadají úplně božsky! A Anička vypadá, že si v ovečce úplně hoví! :) Krásný víkend Lucie!

Ananas Barb
Ten kout u okna je nej, uplne se vidim, ze bych si tam hezky hovela i ja:-). Budu se tesit na nove zidle i co vymyslite s pokojicky. Mame take vrsek samou sikminu, ale da se:-). M.
MARI píše…
U vás je to tak ležérně krásné... Hezký víkend.
M
Anonymní píše…
To uz je uchylka...vsechno v sede barve..i to miminko v tmave sede..a botky sede a cerne kříže na dece a v ni miminko..brrrr. To musi dat prace to vse vydyzajnovat, toho casu s tremi detmi straveneho u pocitace a litani po eshopech, a k tomu vse stihnout v domacnosti..
Anonymní píše…
Představ si Anonyme,že na světě existují lidé, kteří toho hodně stihnou..a ještě to stihnou udělat krásně..i se třemi dětmi. Pro tebe asi docela nepochopitelné, že?:)
Anonymní píše…
Plně souhlasím s Luckou. Závist je nemoc na kterou není lék. Znám to z vlastní zkušenosti. Tohle jsem musela okomentovat i já. Lucii fandím i když sama blog nemám, ale díky ní a jejímu elánu si ho snad založím. Eva K.
ivana píše…
ahoj, mna zaujimaju nove stolicky :) daj prosim tip, kde hladat...inak vsetko krasne :)
Unknown píše…
nechápu proč na to teda čumíš když se ti to nelíbí,není ti líto toho času stráveného na blogu u jiných , závist a být anonymní to je svědčící o všem Luci máte to krásný a těšíme se na další nové kousky,dětičky at jsou zdravý v tomhle teplomrazu:-)
Unknown píše…
Máte krásný domov, přesně takové bydlení by se mi líbilo! Nové byty jsou hezké, ale nikdy nebudou mít takové kouzlo, jako staré stavby. A nenechte se otrávit závistivými komentáři.
Anonymní píše…
A komu vy tady tykate??? A pouzivate vyrazy typu cumis! Cim se provinil pan Anonym tak moc?? Prece takovych anonymnich sledujicich je nas tady vetsina ne? A pokud pani Lucie a jini takto vystavuji sve soukromi na blocich, musi pocitat i s negativni odezvou! Ne kazdemu se libi miminko v zaplave krizu a cernych barev ne? Snad je svoboda slova!! Tak priste prosim slusne ano, mozna by nebylo od veci si i tu gramatiku zopakovat, kdyz se chci verejne neanonymne vyjadrovat:-)
Amelie píše…
Krásné bydlení. U toho okna by se moc líbilo i mně.
Anonymní píše…
Většina anonymních sledujících?? To asi spíš ne..víte Anonyme,to se pozná podle toho, že je připojeno jméno, podpis:)
Lucie Living píše…
Lucko díky, zatím jsem je vždy dávala do čistírny, někdy jen pročešu a vyvětrám, vypráším, ale už jsem někde četla , že se dají dát do sušičky jen tak nasucho a nebo dokonce i vyprat, tak si říkám, že to s nějakou někdy zkusím :-).
Lucie Living píše…
Alenko no jak je budu udržovat nevím, jsou papírové :-), takže pokud to půjde tak omést, vysát a ofouknout a hlavně do jídelny ani nebyly v plánu, měly přijít do dětského pokojíku pro prcky, ale jsme nedočkavci tak jsme je museli vyzkoušet a asi tu nějký pátek zůstanou :-).

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...