Všechno se teď točí...

...jen kolem nich:-)



Krásný víkend!

V uplynulém týdnu jsem stihla dodělat několik restů, takové ty věci co se musí, ale nestojí na nich život a tak je odkládáte.
Oni sice počkají, ale tak nějak nenápadně a nevinně dokážou člověku drásat nervy.

Tři koše prádla na stole (že už ani nejde nic vyfotit :-))) ), kde kdykoliv k tomu stoupnete a začnete třídit na žehlení, ke složení, přeruší vás něco nebo někdo a nakonec ono to prádlo neuteče že :-).
Tak se naštvu, jdu a všechno složím, bez žehlení, při troše štěstí se to žehličky dočká někdy příště a všatníku se to poskládané docela srovná :-).

Pak uděláte na blogu soutěž a nejste schopni balíčky odeslat, protože jste doufali, že vylosujete někoho,  z okolí, kam by se to dalo zavézt, protože je to mnohem jednodušší než zabalení a odvezení na poštu.
A ať pátráte kde pátráte, ten správný karton nebo krabici ne a ne najít.
Tak nakonec vezmu krabici ze které jsem právě vyndala věci po jednom dítěti jestli už budou dalšímu a hurá po mírných úpravách tam vše pasuje a vejde se a tak balím a balím dokud to není komplet oblepené a snad to dorazí vpořádku.

Pak taky konečně vyzvednete pasy, které jste nechali dětem udělat narychlo, protože to vypadalo , že o víkendu pojedete konečně někam za hranice všedních dnů, ale protože to nakonec nevyjde, pro pasy nespěcháte a po pár týdnech na ně zapomenete...
...než zase doma někdo nadhodí, že by se s trochou štěstí mohlo příští týden vycestovat.
Tak jásáte a drahé polovičce rozhodně nepřiznáte, že ty pasy doma ještě nejsou a doufáte, že naopak na pasovém ještě  jsou :-))).

Nebo taková banalita jako je znovu oblečení sutosedačky , která byla opět terčem Maxovy nevolnosti v autě a sundat z ní všechno, hodit do pračky a pod sprchu šlo raz dva, ale dát ty puzzle zase dohromady!!! 
Tak se to válí v X kusech na hromadě, která se překračuje a obchází a vždycky když se k tomu dostane Max nějaký ten kousek odnese někam jinam.
Člověku se do toho nechce a dokonce se přistihnu , že přemýšlím, že by bylo jednodušší koupit novou autosedačku, ale pak zakleknu, když všichni spí a skládám a skládám a nakonec to zase vypadá a funguje jako autosedačka . Hurá!

Pak taky papírování (účty, banka, sociálka, finančák)...to je taky činnost která přináší největší radost, jen když je hotová (do dalšího termínu) :-))).

A taky mám konečně zase funkční auto a platnou technickou :-).

Možná , že trochu pomohlo, že byl muž pracovně pár dnů pryč.
Zvláštní, ale prostě toho člověk nějak víc udělá :-))).

A to jsem měla jeho absenci zpestřenou...
... bojem se sršněm, který k nám vletěl a Max byl svědkem a každému to vypravuje.
Nemluví, ale pomocí citoslovců a pantomimy to odvypráví dokonale...
...mama (to říká tak že to zní jako hrdinka)...bzzzz (kulí oči a ukazuje nahoru)....brrrrrr (skrčí si ruce k tělu a klepe se strachy) ...vrrrrr (ukazuje na vysavač)....mama vrrrrr (ukazuje na horu do patra odkud jsem sršně nasála a vynesla ven).
Vyhrála jsem!!!
Ale fakt jsem z něj měla nahnáno.


No jo jsou to starosti, ale vykompenzované obrovskou radostí ...


Max je velký pomocník , samozřejmě po zalévání následuje komplet převlečení:-)


Tento výraz má často, protože momentálně je tou nejzajímavější věcí na světě sedět v autě a mačkat všechna tlačítka páčky, ale když mu to nedovolím!


Někdy je to úplně zlatý vzorný dítě, zabrané do hry na pískovišti.


A Andy, ta poslední dobou trénuje na karieru aquabely...



...ale umí se zasmát, třeba když si čte nějakou vtipnou literaturu :-)


A taky začala papat, ovoce i zeleninku s masem a šmakuje jí...


...jen by člověk řekl, že po sedmi dětech bude tatínek vědět, že bez bryndáku se budou muset po jídle převlíkat oba :-)).


Max je velký starostlivý brácha...


...a Adam ještě větší a Andy se má !

Užijte si víkend!

Komentáře

Tak Luci, dnes jsem se pri cteni hodne zasmala:-). Aquabely, tatinek, 7deti a byrndak, atd. A taky se hodne poznala, takze jdu na ty kupy pradla a vseho mozneho, deti mam na pul dnes pryc. Hezky vikend. M.
timeaa píše…
Úžasně si žijete :-). Je vidět, že to berete s nadhledem, jinak by to ani nešlo. Děti jsou moc krásné!
Amelie píše…
Podobně hekticky to vypadá dnes a denně i u nás, mám pocit, že nestíhám vůbec nic. Dětem to moc sluší, je vidět, že se mají rádi. A zahradu máš kouzelnou.
Anonymní píše…
Moc zdravím, blog čtu pravidelně a velmi ráda, píši poprvé! Jste silná osůbka, Luci, inspirativní, milující! Mám také tři děti, dva chlapečky 10 a 11 a k tomu 11 měsíční Terezku... a samozřejmě, je to jistě jednodušší, kluci už jsou přecejenom, do jisté míry :-) samostatní a starosti obdobné! Nicméně ta radost, jako u Vás, mít tři krásné zdravé děti, je nepopsatelná! Ať se daří a máte se dál rádi...
Jana
Anonymní píše…
Milá Lucie, krásné fotky jako vždy, krásné děti. Pořádný šrumec, ale velikánské štěstí. A Max má pravdu, máma - hrdinka.
Krásné dny L.
Anonymní píše…
Krásný dokument všedních dnu,zdravé štastné krásné děti,a ty restíky,asi píšete o mě...akvabela,pomocník maxík,mamka hrdinka,prolézačka pro maxíka...auto,pohodové ,jarní dny do mlýna,dae
Anonymní píše…
To jsem prožila Lucko u Vás doma s vyprávěním krásné chvíle .... děti jsou zlaté ....těším se na další vyprávění a fotky H.
monča píše…
Holky nám taky blinkaly v autě, po přechodu na autosedačky po směru jízdy a když dlouho jedeme serpentýnama, dělá se jim špatně doteď, někdy pomůže otevřít okýnko. Ale přidám Ti svůj nápad, který jsem dostala, když jsem musela čistit obě autosedačky i na dovolený. Koupila jsem každé pěkný kyblíček na pískoviště, přiměřené velikosti a od té doby, kdykoli se jim udělalo špatně, vzaly si kyslík a vyblinkaly se do něj - nemusela se převlíkat ani sedačka ani ony, což bylo geniální. Časem jsem to vyladila do dokonalosti - do kyblíku jsem dala pytlik, ten jsem po aktu zauzlovala a vyhodila a jelo se dál.
Tak zkus, třeba to pomůže i vám, převlíkání sedačky je pruda. Jo a kyblíky vložíme pořád a to holkám bude 12, protože nikdy nevíš 😉
Anonymní píše…
Vy jste úúúúžasný a dětičky super,hlavně Maxik to je miláček a ten popis sršně,skvělé.Ty fotky jsou nádherný.Marie
Anonymní píše…
...krása....
Carolina Mia píše…
Milá Luci, souhlasím s Maxem - máma je hrdinka :-) (mj.také nejvíce práce udělám, když je můj muž pryč.) Moc hezký příspěvek, díky. Věrka
Eva píše…
Milá Lucie, tak jestli můžu poradit pořiďte si sušičku, od té doby co ji mám už skoro nežehlím :-)Lituji, že jsem ji nekoupila už dřív. Eva
Anonymní píše…
Na tyhle fotografie a váš příspěvek se nedá co říct.Nemám slov a ukápla mě slzička.Alibabka
Anonymní píše…
presne!! je sice nedelne rano...sunday mood.., ale je neskutocne, ako kuuuuzelne pises o obycajnych veciach...tak lahucko, prirodzene,...to je dar! andrea
Krásné, všechno jako z obrázku! Závidím vám to klidné prostředí - i když věřím že klid v něm díky dětem moc není, ale to nevadí a je se při tom brajglu alespoň kam koukat na přírodu ;)
Nádherné fotografie :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...