Letní...

...osvěžení.

Chtěla jsem upéct desert, pak udělat nepečený...nakonec stačilo jen vychlazené ovoce :-)))


Přeji pěkný pátek!

Sluníčko se snaží co může. Dny jsou opravdu letní, přesně tak jak by měl konec června vypadat. Takhle si pamatuji poslední školní dny, kdy jsme chodili do školy už jen s radostí, protože už jsme se neučili, už jsme nedostávali domácí úkoly a těšili jsme se na odpoledne, kdy se půjdeme koupat.
Vedro je sice celekem nesnesitelný, ale zase donutí lidi dělat věci jinak, donutí jít lidi na plovárnu i ty co by normálně nešli a radši by třeba doma prali prádlo a luxovali :-))).
My jsme ve skluzu a nemáme bazén (máme totiž neřešitelný problém muž chce bagrovt, já ne :-))) ), ale kamarádka má a tak jsme včera všeho nechali a jeli k nim, vykoupat se, naštěstí kvůli vedru nešli s dětmi sportovat a tak byli doma, moje ségra žije ve městě, nemá zahradu a tak včera vzala psa a šla lesem na procházku k nám, většinou volá předem, nezavolala a tak jsme nebyli doma, ale byla ráda, že jsem zapoměla na terase drink, museli jsme se minout o fous, prý to bylo ještě studený :-))).

Ze švédska jsem si dovezla pěkný set na letní drinky, smoothie nebo koktejly.



K pití dělám v létě většinou jen ochucenou vodu.
Neslazenou.
Zrovna nedávno jsem zaslechla kamarády Adama, jak si stěžovali, že nemáme šťávu  ani kolu  :-))).


Voda s citroném (bio) ,  listy máty, meduňky a hodil se mi fialkový led.


Je to super na přenášení pití po zahradě, protože jednak vám do pití nevlítne hmyz, což už trochu řeší fakt , že je drink neslazený, ale taky se nic nerozlije.


Ani když lahvičku necháte jen tak ležet.


A pro ty co se ptali na to, jestli máme v podkroví vedro.
Máme, neúnosný!
Včera jsme se s radostí přestěhovali do našeho skoro sklepního přízemí, tam se spí krásně i během tropických nocí.

Užívejte první letní pařáky, nejlíp s dobrým pitím někde ve stínu stromů a s nohama ve vodě!
(Já vím, ale někdy i jen klimoška v kanclu je dobrá :-) )



Komentáře

zuzana286 píše…
....máš nádherný letný obrus Luci ☺ ...my sme bazen kopali...stalo ma to kooopu nervov ale nelutujem 😉 krásne letné dni 👙🍸🍦🌞🏊
nadherny set lahvicek a hezke fotky, uzivejte tepla, M.
Hana píše…
Krásný příspěvek - moc suprový "koláč " jsi Luci vyrobila ten je do těchto dnů nejlepší...a set je báječný na nádherném ubrusu - prostě paráda.
Jistě máš důvod proč nebagrovat - ale u vás by byl bazén prima ....užívejte si krásné dny a třeba i osvěžení v potůčku -ten bych brala hned ♥ Hanka
Magdalena Sobeck píše…
moc hezký letní set na pití:)
Arwen píše…
Krásné lahvičky, užívejte léto!
Lucka píše…
Ono je to ovoce možná nejlepší varianta a stojan i lahvičky vypadají úžasně! Taky by se mi hodily.. :)
Lucka www.sleepy-cat.com
Notes píše…
Teraza je to velky hit- pohare so slamkou. Avsak ak vleti hmyz so obycajneho pohaara, tak je ho tam vidiet a. No ked vlezie do slamky, tak ho nik neuvidi . A osy s tym problem nemaju.
Sladenu vodu nekupujeme ani mi, deti si museli zvyknut. Ale ja im doprajem radlera-je to mensie zlo ako kola. A teraz robia i uplne nealko. Uzivajte leto. Hm, vies si predstavit, ake to bude fantasticke, ked uz bude bazen osadeny a budete sa cvachtat? :)
Anonymní píše…
Ano Mária - přesně toto se stalo synovečkovi loni v létě - spustil nářek, že mu slámkou nejde pít - v polovině byla vosa !! Kdyby ji vysál a dostal žihadlo do jazyka, tak bylo zle :-((
Marie píše…
U nás by sklo nemohlo být a na ty brčka opravdu velký pozor.Jinak je ten set krásný,nevím jestli pro děti,ale možná jsou lahvičky umělohmotné.
Lucie Living píše…
Ou tak to je fakt...na to budu taky muset dát bacha, přijde mi to brčko celkem úzký, ale asi to radši ohlídám. Já mám zase špatnou zkušenost s otevřenou plechovkou s pivem a vosou uvnitř, kamarád potom vypadal dost komicky, naštěstí netrpěl alergii a bodla ho rtu.
MARI píše…
Lucie, to jsou krásné fotky... A ten ubrus na první fotce je super.
M.
Fialkový led vypadá moc hezky :)
Unknown píše…
Ty jo tak to by me s tim brckem nenapadlo,ale používám je jen na smoothie nikoli vodu tak snad dobrý. Jinak jsi me Luci rozesmála u nás opak.Muz nechtěl bagrování ja ano.Je to samozrejme podle me ha ha a bazén už je v díře a koupem se.
Unknown píše…
Ty jo tak to by me s tim brckem nenapadlo,ale používám je jen na smoothie nikoli vodu tak snad dobrý. Jinak jsi me Luci rozesmála u nás opak.Muz nechtěl bagrování ja ano.Je to samozrejme podle me ha ha a bazén už je v díře a koupem se.
wacklodge píše…
No jeje, já už se moc těším na léto. Jak vidím ty tvoje fotky, tak je mi akorát smutno, protože bych byla hrozně ráda, kdyby už to léto bylo zase zpátky, ale jsme akorát před zimou, takže si ještě budeme muset počkat. Nicméně jsme se vybavili docela dobře, protože jsme si pořídili multi split klimatizace domu a už se těšíme až je v létě využijeme!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...