jak se žije...

... v Holandsku!

Krásné úterý blogerky!

Už jsme zase pěkně doma  a já jsem ráda, že máme takové bydlení, kam se člověk rád vrací :-)

V dobách , kdy jsem bydlela v paneláku s původními okny a původním umakartovým bytovým jádrem a snad i původním zelenožlutým linem v kuchyni, jsem se kochala pohledem do domů v Holandsku (a že tady to díky velkým oknům a omezenému množství záclon jde výborně :-) ) a záviděla jsem...
... a domů se vracela docela nerada.

Většina Holanďanů (tedy většina co znám) bydlí v řadových domcích, nebo sice v samostatných , ale v řadě a mají velmi podobné uspořádání pokojů v domě. Přízemí tvoří vchod, kuchyň propojená s obývacím pokojem s krbem, technické zázemí, toaleta a garáž, pak jsou tam umístěné mini ale hodně strmé schody a často ještě do půlkruhu takže ke zlomení nohy jsem měla již během několika návštěv blízko :-))), v patře pak bývá větší koupelna a ložnice (počet ložnic většinou nezáleží ani tak na množství místa , jako na množství dětí...s prostorem si už nějak poradí :-) a pokud je dětí opravdu hodně udělají se ještě dva mini pokojíky na půdě. Domy jsou tedy  dost malé, ale i tak, někdy až tří patrové s mini až malou zahrádkou. Co většinou nechybí, je voda, buď se k domu musí přes most a nebo zahrádečka za domem končí u vodního kanálu a tak je tam často i zaparkovaná loďka.
Okna jsou,jak už jsem psala, velká a bez záclon,mají nějakou pěknou květinovou dekoraci a často jimi z ulice dohlédnete skrz dům až na zahradu.

Tak tady pár fotek...













Mějte krásný den!

Komentáře

Unknown píše…
Luci, krásně to vypadá, ale bez záclon bych to asi dlouho nevydržela. Ale jiný kraj, jiný mrav ...
Krásný den .... Věra
Tyhle články o Holandsku mě náramně bavily! Děkuji za tu možnost a za krásné fotografie! :) Pěkný den
Unknown píše…
Luci,na jednu stranu krasne,ale na druhou stranu vsechno az moc podobne,ale to by me nevadilo,jen jsem se zdesila u posledni fotky pri predstave,ze bych mela ma rozlitana dvojcatka a zahradu bez plotu s vodou temer ve stejne urovni jako travnik,to bych je snad chodila kontrolovat i v noci,hi,hi....ale jinak krasa a dekujeme za milou reportaz.
Iri píše…
To je úplně jako v Anglii, včetně těch obnažených oken. I přes stísněnost útulné:)
Marie píše…
Krásné bydlení.
Krásná reportáž. Okna bez záclon jsou super, sama několik let záclony nedávám. Architektura je zajímavá. Zajímalo by mě, z čeho pramení ta malá velikost domů. Někde jsem četla, že většina domů v Amsterdamu byla postavena v 17. a 18. století, tak snad proto?
Eva píše…
Lucko, v Holandsku jsem taky byla a byla jsem nadšená...takže díky za připomenutí a za krásnou fotoreportáž. Eva
Ľubica píše…
Super reportáž Lucka...páčilo sa mi nahliadnuť do kútov kde som sa nedostala..
Krásny deň.
ľubica
Vintagelover píše…
Luci,krásné, útulné cihlové domečky... Jsem ráda, že jsem mohla nakouknout! Hezký den! Monika
Lucie Living píše…
Věrko díky, záclony bylo první co můj muž po vstupu do mého panelového bytu sundal...můj táta nemohl ustát ani když máma prala záclony a byl bez nich jeden den:-))), Měj se krásně!
Lucie Living píše…
Jani to jsem ráda, díky . Krásný den!
Lucie Living píše…
Katko, přesně , poprvé mi to přišlo skvělé, ale nakonec si myslím, že tam mají lidé míň soukromí než v paneláku...no bohužel ta voda hned u dveří domu mému muži dost chybí a tak neustále řešíme kde bude končit rybník :-))). Ale ono se to asi nějak musí dát zvládnout i s dětma, protože tam to vážně neřeší. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Iri, přesně, útulné to je, ale opravdu jsem ráda, že jsme si v domě mohli dopřát celkem velký prostor:-)
Lucie Living píše…
Marie , díky za návštěvy !
Lucie Living píše…
Báro, jedním z důvodů bude asi to , že půda v Nl je dost drahá, nestabilní a postavit dům stojí o dost víc než tady. Malé domy staví i dnes.
Lucie Living píše…
Evi , já díky za návštěvy!
Lucie Living píše…
Lubica, já děkuji za návštěvu a pochvalu! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moniko, díky ! Krásné dny!
Reia Aria píše…
Luci nádherné fotky, ty domky a okna bez zclon s nadekorovanými parapety mě fascinují a pokračuji v tom i u nás;-). Pozdravy posílám, papa
Ajka píše…
To je krásná reportáž.....
Ajka

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...