pohodové ráno...

... u nás tedy ani omylem :-)))!

Přeji prima čtvrtek!

Já jsem se na dnešek tak výborně vyspala. Do postele jsem šla opravdu brzo. V noci byl klid, pes nekňučel, že chce ven, kočka se taky nedobývala ani ven ani dovnitř, Adam se nebudil, že má žízeň a Max si chrupkal od 19:30 až do 06:00, zatím rekord:-))).

Ale to ráno!





Otevřu klec a zjišťuji, že se pes počůral i po.... do pelechu. Pes tradičně mizí venku, protože ví , že se bude koupat.
Tak tedy naženu Adama dopsat úkol, udělám Maxovi mlíčko a vrhnu se na mytí klece.
Volám do tmy na psa...pes nikde.

Mezitím vstal muž a nešel psa.
Naženu Adama aby si konečně dopsal ten úkol, jdu sprchovat psa, muž čeká až se vykoupe pes aby se mohl taky osprchovat.
Pes je jako ze škatulky a tak naženu Adama aby si šel dopsat ten úkol a jdu dát Maxe odříhnout, ten mezitím zase usnul a muž na mě soucitně kouká, leží v posteli a říká:
"tak pojď zlato na chvilku ke mně, pomazlit se":-)))

Muži oznámím, že hned jak si Max odříhne.
Ten si sice odříhne hned, ale stylem, že mlíko mám na pyžamu, je na zemi i v postýlce.
Takže převlékám Maxe, postýlku i sebe... mezitím naženu Adama znovu k úkolu...
...z mazlení nic nebude:-))) 

muž nechápe

(u nás jsem asi já z Marsu a muž z Venuše :-))) )

Pak připravím fofrem snídani, ještě že máme štolu od babičky a už jen dotlačit Adama k ranní hygieně, fofrem zvládnout tu svoji...
... a už včera jsem si říkala, že musím s Adamem k holiči, že má ty vlasy nějak bez formy.
Ale chtěl dlouhé, tak necháváme růst.
Pozor změna!
Včera si totiž ustřihl vlasy na temeni a na čele aby mu to prý netrčelo, takže dnes k tomu holiči musíme :-))).

Nabalím Maxe a vezeme Adama do školy, kupodivu i s aktovkou:-))).




Není nad pohodové ráno!
Teď si užívám svou chvilku klidu s kávou:-).

Doufám, že vaše ráno bylo pohodovější:-).

Mějte krásný den!

Komentáře

NESTO píše…
Já se tak netěším na to školní období:))). L.
Ewulina píše…
Lucia úprimne, milujem teba (a nie som 4% :-)) ), tvoj zmysel pre humor a štýl, akým píšeš. Áno, takto sa má pristupovať k životu! :-)

Krásny deň ti prajem zo Spiša.
Anonymní píše…
poznávám se... :)
punkveruska píše…
:-), podobná rána bývají i u nás, ono zvládnout skoro 5tiletou slečnu, která si jen tak něco neobleče, dvouměsíční mimčo a k tomu svou hygienu je občas o nervy.
Krásný zbytek dne
Věrka
Anonymní píše…
KRÁSNÝ DEN, JÁ VÁS OBDIVUJI, ŽE DOKÁŽETE PSÁT ÚLOHY RÁNO, TO JÁ BYCH S HOLKAMA NEDALA..... RADŠI SI TO ODBUDEME ODPOLEDNE. PŘEJU VÁM KRÁSNÉ A POHODOVÉ SVÁTKY A POŘÁD TOLIK SMYSLU PRO HUMOR :-)
Monika píše…
:-D tak u nás to občas dopadne i tak, že si zuby čistím až během dopoledne a dost často snídám až po příchodu ze školky ....ale jinak jsou ta rána "pohodová". U nás byla dnes horší noc, Obě děti kašlou, ale Ondra se v noci probudil kašlem a přes hodinu nemohl zabrat (pořád se luxovaly nudle, uklidňoval se brekot, zklidňoval se kašel....) Ale zase jsem si pak ráno přispala až do 8 hodin (jen chudák manžel vstával před 6 do práce).
Majka píše…
Luci, tak já teda měla ráno pohodové, nemáme psa, Maxe, úkoly. Když vstávám já, manžel má hlubokou půlnoc, takže ani to mazlení. Ale musím se smát jak se Adam ostříhal, naše Simonka se ostříhala před cca 3 týdny a k holiči na opravu jít nechce, prý je to moc hezký (není).
krásný pohodový čas přeji. Majka
Anonymní píše…
Lucie, možná jste to už umiňovala, ale pořád nechápu ty ranní úkoly.
Psala jste, že Adam je divoch, ale nevím. Nechci tu být lynčována, že moralizuji, jen si to ráno neumím představit, hygiena oblečení odchod do školy, běh na autobus do práce...a představa úkolu do toho...

Ale článek je krásný!
Lenka
Jana1.3. píše…
Dobrý den Lucie,moc se mi líbí Váš blog a vždy se těším na nové příspěvky.Dnes jsem ale asi něco špatně pochopila v první větě.Vy dáváte pejska do klece?Jana
Anonymní píše…
Pěkný večer, Váš blog sleduji pravidelně, je moc pěkný, ale také si neumím představit zavírat doma pejska do klece, ten náš by z toho asi moc velkou radost neměl a asi by také protestoval. Nebylo by lepší ho nechat, at´ si vybere místečko kde je mu nejlépe sám a pak by třeba ani nekňučel. Ale je to jen můj názor a rozhodně je to Vaše věc, jak to máte zařízené, proto se předem omlouvám za svůj názor, ale nedalo mi to ho nenapsat. Lada
Anonymní píše…
Dobrý den,kluci rostou jak z vody,moc jim to sluší.Náš pejsek v bytě v kleci by se asi ukňučel,uštěkal a v paneláku by se nevyspal vůbec nikdo.U nás na noc do ložnice ne, ale zbytek bytu je kočce i psovi k dispozici,zvolí si sami kde chrní,nehledě na to, že to místo na spaní mění a mohou se pohybovat dle libosti. Lena
Lucie Living píše…
Pro ujasnění. Jano1.3., Lado a Leno a možná i další....na blogu už jsem to kdysi zmínila několikrát, ale naše Adina je nemocná, trpí žíznivkou. Původně jsme měli strach , že má cukrovku, ale doktor nás ujistil, že s hladinou cukru nemá její neutuchající žízeň nic společného. Její tělo neumí hospodařit s vodou a tak nezřízeně pije (2litry za den a váží 3kg) a pak taky nezřízeně čůrá. Přes den už to máme vychytaný a nemůže zůstat moc dlouho sama doma a dnes už si řekne. Když jsme ještě kdysi nechávali jen tak v bytě tak nezřízeně pila čůrala i v noci a to kamkoli, když ji necháme bez vody tak kňučí a čůrá si i tak a kde se jí to zlíbí, včetně gauče. Na klec je zvyklá a vyčůrá se tam jen vyjímečně , je to její pelech tak si ho šetří. Někdy tam spí i sama jen tak přes den, kdy je klec otevřená. V noci to většinou vydrží a nebo si zakňučí a když náhodou vstanu k Maxovi nebo kočce, tak musím hned pustit Adinu napít a vyčůrat. Je to dost náročný a původně jsem Adinu koupila rodičům, když jim umřel pejsek, ale jsou už starší a nezvládali právě Adinčino čůrání, přes den chodí ven tak jednou za dvě hodiny. Tolik k našemu trápení zvířat :-). Kdyby to šlo tak ji necháme ať si chrní kde chce, ale ty louže jsou fakt nezvladatelný, snad jediný štěstí je, že díky tomu, že to skrz ní nechodí tak jak má, tak jen vyjímečně zůstává po její moči flek a nebo zapáchá, většinou je to skoro tak jak to šlo do ní skoro čistá voda.
Mějte se prima a díky za návštevy:-).

Lucie Living píše…
Luci, je to náročnější, školka byla pohoda :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jéé díky :-))). Krásné dny do Spiša, Ewu!
Lucie Living píše…
Věrko, tak naštěstí Adam zatím jakžtakž akceptuje co mu na sebe vyberu :-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky, já bych radši psala úkoly večer, ale Adam je někdy večer už tak neschopen se soustředit, že to necháváme na ráno:-), ale dnes toho bylo trochu moc :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moniko, tak přeji brzké uzdravení, takové noci jsou nejhorší, ale chuděra malej , když ještě nesmrká. Tak ať to brzo přejde a máte zase klidné noci!
Lucie Living píše…
Majko...to se máte:-))). Tak Adam to prvně zvládl, když mu byli 4 a to to vzal z gruntu, tentokrát se dalo s trochou dobré vůle přehlédnout :-))). krásné dny!
Lucie Living píše…
Lenko , nic se neděje :-), ale když je dlouhý den, tak bývá Adam většinou večer uý tak neschopný se soustředit, že je lepší nechat to na ráno. Většinou to pak ráno zvládáme v pohodě, věichni jsme celkem ranní ptáčata, ale dnes toho bylo nějak moc :-))). Naštěstí já nikam nespěchám , ale kdybych měla odcházet do práce, tak bych to asi taky nedala a holt bychom to museli nějak zplácat večer. Krásné dny!
Monika píše…
díky, nemoci dětí se zvládají opravdu špatně. Člověk by jim chtěl pomoct, klidně to vzít na sebe ... ale koukat skoro bezmocně, jak to toho človíčka trápí, to je fakt děs. No přes den byl docela v pohodě (teda až na to, že dneska přes den nespal vůbec....takže večer už byl kňouravej), tak uvidíme, co přinese noc.
Anonymní píše…
Lucie, děkuji moc za vyčerpávající vysvětlení :), v tomto případě to docela chápu, jelikož to musí být tedy docela záběr. To pití je šílené, nikdy jsem to neslyšela, a ani si to neumím představit. My máme 4 kg pejska a vypije max. mističku za den a to má k dispozici takový plastový záchod a v něm je zacvaknutá přebalovací podložka, kdyby jsme se zdrželi v práci, tak jde tam. Nenaučila by se Adina chodit na ní? Ale to asi máte všechno vyzkoušené, byla by to pro vás úleva.Lada
Janka20 píše…
Luci, u vás je proste stále veselo :)
Tie úkoly som tiež ráno nechápala, ale to si už vysvetlila. Napriek tomu by som sa ich snažila pomaličky, nenútene Adamkovi podsunúť hneď ako príde zo školy.
Maj sa krásne, Jana

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...