Ušetříme...

...za svíčky !!!



Přeji prima páteční večer!

Dnešní den byl náročný, ani jsem nevěřila, že by jsme opravdu mohli večer topit...


...jednak to tedy celý den vypadalo, že bychom měli spíš popřemýšlet nad instalací klimatizace :-)))...


...a pak , když dnes v poledne zela ve střeše díra a uprostřed obýváku stálo lešení...



...tak jsem ani nedoufala, že si už dnes večer, přiložíme polínko :-)))


No dobře , není to ještě úplně tak jak jsem chtěla, ale tady u nás by mi asi komín který je jen černá trubka až ke střeše, nikdo neudělal a tak jsme museli přistoupit na pár kompromisů.
Vrchní část, která je teď nerez bude (prý do konce příštího týdne ...říkal muž...tuším že akce bude probíhat 24.12. :-))) ) natřená na černo.
A pak ještě 3 ks podpůrných prvků na zdi, které se mi fakt nelíbí, budou upraveny na něco elegantnějšího a nebo naopak, na něco surového, teď je tam taková nepraktická plechařina :-))).



Ale jásám, svlékáme se do spodního prádla, protože venku je teplo, topíme podlahovkou a ještě k tomu topíme na plné pecky krbem, pot mi stéká na klávesnici :-))), ale mám hroznou radost!
Nikomu to neříkejte, ale teď bych šla klidně i štípat dříví :-)))

Ale taky samozřejmě řeším kam s ním...
...s tím dřívím...

inspirace pinterest

...které bude od teď můj muž, muset řezat podle pravítka , abych měla stejně dlouhé kousky , že :-)))!

A tak vám přeji pěkný večer a krásný poslední adventní víkend!

Komentáře

Anonymní píše…
No krásné to máte. Jen doporučuji, donuťte muže nastříkat komín dřív. Nebo ještě lépe až po Vánocích. My jsme ho stříkali v listopadu a několik výpalů to doma ale fakt hodně smrdělo. První výpal jsme dokonce děti poslali spát k babičce. A to má náš komín jen 1,5m. Lucie
Lennka píše…
Luci krása, mám ráda teplo ze dřeva a to praskání, to je romantika ;-)
Mirka píše…
Krása !!! Není nad živý oheň.
Trošku mi to připomnělo situaci,kdy můj pracovitý manžel začal opalovat a lakovat čerstvě umytá a nazdobená okna dva dny před Velikonocemi . P.S. přežil :-)))))
Hana píše…
Paráda Lucko, to dá domovu krásnou atmošku....a až budeš mít někde vedle dřevo, ta vůně ...to miluju....

natírala bych až úplně po svátcích, protože tím byste si zničily pohodu -děsně to smrdí...vydrž to s nerezem .....krásný poslední adventní víkend Hanka
Unknown píše…
Nádhera, jste akční a nečekala bych, že to stihnete za 1 den. Krása.

Katka
Anonymní píše…
Sohlasím s tím nátěrem na příhodnější čas, kdy se dá topit i pořádně vyvětrat, páchne to skutečně hodně než se to vypálí. Nicméně, jeden dotaz. My máme kamna kanadská a když jsme je kupovali, doporučili nám udělat nasávání vzduchu z venku. Máme je v kuchyni a protože i digestoř vyčerpává vzduch z místnosti a eurookna dobře těsní, abychom se neotrávili. A díky tomuhle nám nikdy ani nezačoudili. To je jen takový postřeh, zda jste mysleli na bezpečnost. Nemyslím to zle, my jsme to také nevěděli a raději jsme tuto možnost využili, než aby se něco stalo. Tak to taky v dobré víře posílám dál. Jinak Vám to Lucie strašně sluší (říkala jsem to, že mimino vyprdnete a budete jako nic). Děti jsou úžasné, užijte si to, strašně to letí. A domaček máte čím dál vymazlenější. Hezké a klidné Vánoce. Iva
Anonymní píše…
Ke kachláčům mi manžel nařezal krásná a stejně dlouhá březová polena. Jako dekoraci jsme je měli doma jenom pár dní.... pak jsme uslyšeli chroustání a chroupání a všechno letělo ven a doma zdobí jen pár prověřených a důkladně prohlédnutých kousků. Do domu nosíme jenom koš s poleny k aktuálnímu topení. Je to fajn si zatopit, príma atmosféra a romantika, ale samozřejmě i větší nepořádek a více prachu všude. Jako ve všem, rub a líc.Krásné vánoce a pohodu! Eva
pafcasim píše…
U nás topíme dřevem jako hlavním palivem... T krásně vyskládaná hora dříví, co je na obrázcích je na pár dní, ale práce s tak hekzým naaranžováním dřeva na několik hodin... Taky jsem si představovala, jak budu mít vedel kamen "vystajlovanou" hromádku dřeva... No, realita je taková, že na zápraží je kubíková dřevěná bedna se dřevem a domů nosím dávku v plastovém kýblu :( Výhodou oproti koši je, že z kýblu vám nepadá to drobné smetí, kterému se nevyhnete, na podlahu.
Nicméně není nad plameny, takže se s tím prachem a nedesignovým kýblem na dřevo učím žít :)
Majka píše…
Luci, to je paráda,že už topíte. jen teda nechápu, podlahovku máme taky, ale když venku svítí sluníčko a hřeje krb, tak podlahovka vypíná, máme asi nastaveno na míň stupňů. takže ponožky a to já fakt nemám ráda, já totiž miluju kontakt bosé nohy s podlahou. máš to taky tak? asi ne, vidím tě v ponožkách.

přeji krásný předvánoční čas. Majka
Majka píše…
jo holky a pod košem se dřevem mám velikánskou posmisku pod květináč.
Zdravím, u nás je to podobné a můj muž má opravdu změřenou velikost polen. Sice ne kvůli estetice, ale podle míry kamen. Máme trochu užší:-)
Přeji dobrý tah, Monika
Anonymní píše…
Všechno jsem přečetla a jak tak koukám všude stejné, stejný ukrutný štiplavý smrad od vypalování trubek, všude stejný problém jak skladovat dřevo:DMy ho máme tak, že ve velkém koši je vždy velký černý zednický kbelík aby nic nepadalo.Muž to neřeší, ten mi většinou ty kýble nosí a nechal by je tak.já to musím mít asoň na oko v koši. A bordel neskutečný zametám x krát denně, ale to je holt ta daň za tu romantiku.
Hezké pálení P.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...