budeme mít pořádek...

...kolem krbu!

A taky cestou od krbu ke dveřím na terasu :-))).

Přeji krásný čtvrtek!


Dřevěná bedna dostala kolečka a tak jsem i já schopna bednu naplnit dřívím a dostat ho tak z terasy ke kamnům, bez velkého bince :-).


Moje sny o polínkách jako ze škatulky a pěkně jedno jako druhé, se rozplynul, hned po vánocích. To totiž kluci stihli nanosit zásoby polínek na terasu, ale protože dřevo už jsme měli nějakou dobu nasekané na hromadě na dvoře, tak taky polínka podle toho vypadají.
Nejsou ani trochu jedno jako druhé a jsou pěkně zaneřáděné:-).

Měli jste pravdu, že oheň v krbu je super, ale že bez nepořádku se to neobejde:-))).
Takže díky za tip na vysavač na popel...úžasná věc:-)!


Bedna dostala taky dno a je vystaráno! 


A konečně můžeme použít pohrabáč, který jsme dostali od jednoho souseda, který tyhle krásný věci  vyrábí. Máme ho už asi 4 roky, ale co s pohrabáčem bez krbu, žejo :-))).


No a když už jsme u těch úložných prostor, tak teď musím vymyslet něco na Maxovi hračky, které okupují celý den, celý obývák :-))), nemáte nějaký tip ?

Max právě dospává naše brzké vstávání s Adamem a tak dnes žádné velké zdržování a honem brousit a natírat, dokud se mě elán drží:-) (a dokud Max chrní)!

Přeji prima den!

Komentáře

Pavla píše…
Luci,
tak toho "bordelu" při topení jsem si užila jako dítě u nás doma. Sice tatínek byl hlavní topič, ale vybírat popel, jsme také s bratrem pomáhali. Pak několik let v paneláku, s topením klídek. A dnes v domku s ústředním topením, sice práce, ale mimo dům v kotelně, takže doma čisto. Krby i kamna se mi moc líbí, ale už to doma prostě nechci. Přeji krásný den.
Monika píše…
Tak to je dobrá vychytávka :-)
S hračkami po celém pokoji (po celém bytě, abych byla přesnější) se potýkáme taky. Když už uklidím v obýváku, tak starší dcera přinese nové, že je jako potom uklidí a já se můžu koukat na další nepořádek :-D Ale tím, že bydlíme v bytě, tak není problém se snažit držet hračky v pokojíčku a do obýváku vzít jen pár, takže já to většinou řeším nějakou krabicí, kterou večer naplním tím, co se v obýváku nachází a je uklizeno na další den.... Ale znám kamarádku, která musí mít většinu hraček právě v obýváku, protože pokojíček mají v patře a pořád tam pro něco chodit nebo tam nechat malé dítě samotné, to nejde. Takže v těchto situacích jsem vyloženě ráda za byt :-D
Arwen píše…
hezké řešení :) jinak jen poznámka k novému písmu na blogu-špatně se mi to čte :( předtím to bylo lepší!
nanaliving píše…
My máme taky krb a je to úžasná věc. A ty krásně srovnaná polínka jsou jen na fotkách,ve skutečnosti to podle mě reálné není,ani čisto okolo krbu,nebo alespoň ne pro ty,kteří ho mají na používání a nejen jako doplněk obýváku ;-)
Anonymní píše…
Podle mě jsou srovnaná prkýnka reálná jen v létě :) když se v krbu netopí, protože u nás zůstávají srovnaná tak pět minut, než z řady vezmu a přiložím, o binci a popelu všude se ani nebavím..... ale zase to teplo (v našem případě nám kamna ohřívají i vodu) mi za to jednotýdenní vynesení popela stojí, i za to zametání kolem :) t.
NESTO píše…
Vypadá to skvěle! Naše dítě by se do toho hned nacpalo:). Lucka
piece.of.north píše…
Nejlepší je maskovaná Adina :)
Janeathome píše…
Vlastně teprve teď se dostávám ke gratulaci ke krbu! Konečně ses dočkala:)) Je super a moc mu to u vás sluší. No a bordel kolem krbu je pořád, ale zase ta radost z praskajícího ohně to vynahradí. My když večer nezatopíme, tak už nám to chybí a připadá nám to v obýváku nějaké smutné:))
Anonymní píše…
Písmo mne také nepotěšilo. Na monitoru se mi jeví jako nestejnoměrně zabarvené a při čtení si každý odstavec nejdřív podbarvím. Toto šedé písmo je teď hitem na více blozích, ale je to opravdu nepříjemné.
Lucie Living píše…
Díky za info...taky jsem hledala jiné, samotné se mi to špatně četlo :-)))...tak snad tohle bude lepší
Lucie Living píše…
Luci díky, naše dítě se do toho taky hned cpalo...ba dokonce do toho hned cpalo naše druhé dítě :-))). Krásné dny!
Šárka píše…
Lucko moc dobrá vychytávka s bednou a pohrabáč je nádherný. No jinak nepořádek kolem krbu a při nošení dřeva to je daň za tu pohodu u krbu . Stojí to za to . My používali vysavač jen jednu sezonu , pak šel z baráku . Nikomu se nechtělo tuhle věc každý den vytahovat . Nejlepší je krbový smetáček a lopatka , je to hned a lépe vyčištěné ... Jinak po vyzkoušení všech možných značek na čištění krbových skel jsme se dobrali k produktu z DM , a jmenuje se ,,KRBÍK" ... krásný den , Šárka
Majka píše…
Luci, moje kolegyně nechtěla krb, protože je z něho binec okolo a o prachu všude ani nemluvím. A druhá jí říkala, ne, není, neboj, fakt ne. Tak jsme k ní jeli na návštěvu a ona měla šamotky uvnitř krbu ještě netknuté a v krbu stála sušená kytka, takže ona teda z krbu binec neměla. A my? hrozný, ale jak píšeš, stojí to krásné teplo za to. Vysavač na popel bych taky chtěla, zrovna mají v Lídlu akci, ale nevím kam bychom ho dali a nosit ho někam daleko od krbu by nebylo efektní, takže zametat a zametat.
přeji krásný den Majka
Anonymní píše…
Taky zametám a zametám. Utírám černotu kolem všeho. Vysavač na popel by zabíral moc místa...
Jo a taky stěny budou taky černé. Já už vymalovala aspoň za kamny speciální omyvatelnou barvou. Trpí i moje milované kytky, co jsou poblíž. Pod kamny máme skleněnou podložku a ta je bezva.
Iva
Miska píše…
Tak tohle vypadá hodně vychytané :))

http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Anonymní píše…
Za mě na hračky jednoznačně krabice Samla z Ikea :-)
Anonymní píše…
myslím, že by se k vám na hračky hodila stará dřevěná truhla nebo lodní kufr, na sBazaru jich nabízí dost, mám doma tři :-)
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4635100
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4465232
Veronika
Anonymní píše…
Lucie, bedna krásná, bordel bude a však to přežijem ne? :D Blbý je že Maxik leze a to má člověk takovej blbej pocit, když mu dítě vytírá prach z popela, ale za chvíli bude chodec, tak to vydržte:)Vysavač je žůžo, mám ho na chodbě, vysaju a je čisto, nepráší se, nedala bych ho za nic!!!!!Sklad hraček taky máme v obýváku pěknej a protože se do půl roku bedeme stěhovat "o štok vejš" tak řeším jak to udělat, aby to tady vypadalo jako u lidí, ale aby tady toho Toník měl dostatek na to aby se zabavil. Takže truhla je dobrej nápad, ale ještě lepší jsou velké textilní koše viz odkaz. Ušila jsem je i já a to jsem fakt tele. Důležitá je výztuž pěkně pevná a pak už můžete kombinovat jak chcete. Každopádně nutnost je dopr.koberec, na kterým se to všechno odehrává:) máme tento z Ikea.
Adina je úžasná bytost:)Taková tichá pozorovatelka mi přijde:
https://www.etsy.com/listing/112623766/13x13x10-storage-basket-laundry-toy-bin?ref=market koše
koberec ikea a nebo stan ikea a je to:)
Mějte se hezky a Max začíná být podobný čím dál víc na Adama -oči, pusa :)
P.
Anonymní píše…
Naše Ťapi lehává výhradně na kruháku:D
Anonymní píše…
No presne aj mamina sa tesila z vysavaca na popol viac ako z nového parfemu��
Ela
Magdalena Sobeck píše…
no tak to je paráda, moc se mi líbí)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...