došla mi trpělivost...

...s ubrusem:-)))

Krásný den přeji.



Nevím jaké máte zkušenosti s ubrusem na jídelním, potažmo univerzálním stole?

U nás se u stolu v jídelně nejen jí, ale dělají se tu úkoly, hrajeme hry, dáváme si kafe, čteme a nebo kutíme.
Novou, ještě větší desku stolu, přivezl muž už před vánocemi. To se výborně hodilo, protože během vánoc byl opět plný dům a během stolování se tentokrát vešlo v pohodě na stůl nejen jídlo, ale i moje dekorace :-))).

Ale protože natírání jsem dlouho odkládala, byl na stole ubrus, no ubrus, deska opravdu obrovská, bylo tam co se našlo :-)))...třeba stará prostěradla,  přehoz na gauč a nebo kus nepoužité látky.
Ale je to věc značně nepraktická, neustálý boj s nějakými fleky, od jídla, od barviček, od lepidla, od vosku a tak neustálé praní.
A protože....
...Adam tráví moc rád čas někde venku, nejlíp v potoce nebo nějaké napůl zamrzlé kaluži, muž hrozně rád venku pracuje, nejlíp za blátivého počasí :-))), Max rád papá, ale občas to přežene a tak to jde ven všemi směry a občas už papá sám a to celým svým tělem :-))) a já se o to naše zaneřáděné mimi starám a tak občasným zásahům neuteču...
...plné prádelní koše, ba dokonce hory prádla na podlaze jsou nepřetržitě...
... a ty obr ubrusy mi vždycky zkazí možnost říct "mám vypráno" :-))) (to je vtip, vypráno už několik měsíců nemám nikdy a tuším že ani mít nebudu :-) ), rozhodla jsem se s tím skoncovat...


...trochu mě nakoplo to slunečné počasí ...


...a já se na to konečně vrhla...



...zatím je stále rozpracováno, ale už chybí jen poslední vrstva a ubrusům je zase na chvíli konec :-))).


Mějte krásný den, ať už venku se sluncem a nebo jako my, kdy jsme před chvíli utekli dešti :-)!






Komentáře

Monika píše…
s tím praním to znám :-) Jsem zvědavá a těším se, jaký bude konečný výsledek :-)
Andrea píše…
Hláška "vypráno už několik měsíců nemám nikdy a tuším že ani mít nebudu" je nejlepší :)!!! Je to všude stejné :).

Jinak se moooc líbí velké stoly, tak třeba se jednou dočkám ...

Krásný den!
Bára píše…
A natíráš to alespoň omyvatelnou barvou? :D Ne, ubrusy jsou zlo a vždy když dáme nový jakože na odpolední kafíčko, tak se při obědě zašpiní. Já ubrusy obecně nemusím, takže je většinou ani nedávám ;-) bára.kára blog
Táňa píše…
Ubrusy používám jen když máme velký oběd a roztažený stůl. Osvědčilo se mi prostírání i když se také musí škrobit a žehlit. Na textil na stole nedám dopustit!
Anonymní píše…
Moni, prosím tě a budeš i lakovat? Taky bych se na to vrhla, jen se bojím, zda se to nebude loupat. Chtěla bych i židle...napiš prosím, jaké máš zkušenosti....děkuju a pa!
Lucie.
Anonymní píše…
Promiň za tu Moniku, Luci. :-)
Anonymní píše…
A co udelat patinu?! Krasne barvy byly ted nekdy u Olivky a mozna by se v ni i nejaky ten flek skryl. Anna
Majka píše…
Luci, tak my máme taky velký stůl(můj velký sen) ale pořádně pevný, dubový, ale nalakované dřevo, takže přírodní a s ubrusama to mám tak, že buď chci respektovat časté praní nebo dávám malé ubrusy jen někam na střed nebo běhouny nebo něco tak. Ale je fakt,,že na něm děláme taky kde co. A seš teda odvaha, že ses do toho tak pustila.
jo a Maxovi ten robotkový overal moc sluší.
krásný večer Majka
Omarka píše…
Je to pár let zpět, co manžel udělal velký vánoční stůl, který byl v plánu pro větší návštěvu a po vánocích se dá na půdu. Velký stůl se tak osvědčil, že už zůstal. A stal se z něho nejen jídelní, ale i pracovní. Ubrusy jsou malé, tak používám jenom různé druhy prostírání, podle nálady. A někdy mám ráda, když je jen tak holý.
Miluji praní. Peru pořád. Neekonomicky, třeba jen košili a spodní prádlo, které jsem měla ten den na sobě. Jak si někdo někam něco odloží, už to má v pračce. Jsem na to šílená.
Obdivuji, že se pustíš do natírání. To bych nedala.
Hezké fotky.
Ahoj do mlýna! V naší kuchyni se také žije a děláme tam kde-co. Na ubrusy jsem zvyklá a jediný čas, kdy jsem existovali s holým stolem byl, když byl synátor malý a stahoval ho dolů se vším, co na něm zrovna leželo. Ubrus podkládám bílou dekou z Ikea, mám ráda, když je ten stůj jakoby měkký. A nejraději mám asi damaškové ubrusy, i když mám i pár vlastnoručně upatchworkovaných.
A s tím praním jsi mne rozesmála, taky nemám nikdy dopráno. Když jsem jako malá právala na panenky, tak jsem je na ten den prostě svlíkla. Občas tím doma vyhrožuju ;-)
Péťa píše…
Ahoj Luci, máš to doma krásné. Obdivuju tu světlost, ty bílé věci a severský nádech interiéru.Líbí se mi to moc, ale nějak se mi to k nám nehodí, takže já jedu spíš ve dřevě a ještě červených odstínech jako třešeň a tak.:-) Stůl mám taky velkej, miluju ho a když se rozloží vešlo se nás k němu už 12 lidí. A ubrusy řeším podle nálady. Někdy jo, někdy ne, ale spíš mám ráda taky jen běhoun, nebo malý obdélník uprostřed, páč se mi líbí ta barva stolu a chci si ji užít. :-) A i když nemám už malé děti, tak s prádlem je to u nás podobné. Vždy když si myslím, že je vše vypráno, někde se vynoří zapomenuté ponožky, nebo triko. Ale to mě tak nevadí, já spíš nikdy nemám dovyžehleno :-) Tuhle činnost opravdu nesnáším a tak to taky podle toho v koši na žehlení vypadá. To co není potřeba se odkládá. :-) Přeji hezký sluníčkový den a ať se dílo daří.
Luci, prosím tě, čím natíráš? Máme rozkládací poctivej stůl a nechceme se ho vzdát. V létě jsem ho přetřela balakrylem a navrch hodila podlahovej lak (na doporučení paní v obchodě) a stejně tam mám rejhy od toho, jak malej občas bouchá příborem do stolu... Ráda bych ho teď přetřela zase na světlo, ale asi mě už nemine broušení. :-( Jen mě odrazuje to, že tam zase za chvíli budou rejhy. Teď to řeším ubrusama, ale jak říkáš, je to hned špinavý a navíc se na ubrusu dost špatně píše a tvoří.
wacklodge píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
wacklodge píše…
Také mi nedávno došla trpělivost a musela jsem s tím našem domem něco udělat. Začla jsem tím, že jsem koupila úplně nové ubrusy kulaté a poté jsme s manželem udělali kompletní rekonstrukci. Je to opravdu osvěžující pocit :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...