Zase můžeme...

...sedět u stolu !

Přeji pěknou sobotu!


Já mám takovou radost, že je zase jeden rest hotový a hlavně že budeme moci opět u jídla sedět jako lidi :-)))...u konferenčního stolku to vážně není nic moc :-))).

Tak pojďte dál...


...natírala jsem neupravenou dřevěnou desku, takže jsem nemusela řešit žádnou předchozí barvu nebo lak.
Použila jsem dvakrát nátěr, barvou značky OBI (univerzální bílá barva 2v1, rychleschnoucí, hedvábně matná), je na vodní bázi a není ani trochu cítit a opravdu hodně rychle schne, po prvním i druhém nátěru, jsem stůl brousila jemným smirkovým papírem. Přestože barva je 2v1, tedy základní i finální nátěr, na úplný top jsem dala ještě  barvu OBI PREMIUM Universální barvu, hedvábně matnou  s extrémní kryvostí a odolností proti úderům...


...tohle už schlo docela dlouho a je na bázi umělých pryskyřic, takže je i trochu cítit, ale není to tak hrozný :-)...


...teď chodím kolem a pořád ještě zvažuji, jestli dát ještě jednu vrstvu:-).

Natírala jsem válečkem a šlo to opravdu moc dobře...


...v jídelně je teď krásně svěže...


...stůl je obrovský a teď ještě řešíme jaké k němu dát nohy, ale to jsme řešili už u předchozí varianty a  nějak jsme to nestihli, takže buď nás něco napadne a nebo tam zůstanou nohy co tam jsou :-), ale při téhle velikosti a váze stolu by si už pořádné podstavce zasloužil, tyhle ikeácké, tam vypadají jako sirčičky :-)))

Jinak sobota u nás je a bude líná.
Maxe v noci něco trápilo a tak trápil nás:-).
Od půl jedné brečel, pouze pokud jsem ho vzala, nosila a drndala, přestal plakat, ale nespal, oči dokořán, jakmile byl delší dobu ticho a já ho zkusila dát do postýlky nebo si lehnout s ním v náručí, nastal řev, tak jsem vydržela nosit a drndat dvě hodiny, pak si převzal štafetu muž a do rána jsme se střídali, občas se nám podařilo Maxe obalamutit a drndat v leže, ale jakmile člověk trochu přestal drndat,  Max se připomněl...uff.
Rostou mu horní přední zuby, tak možná to bylo tím.
Doufám, že to byla jen Maxova vyjímečná akce:-).

Mějte pohodovou sobotu!





Komentáře

Anonymní píše…
deska je super, doma jsme ve fázi zvažování o výměně jídelního stolu. A téma dětských nocí je nevyčerpatelné... U prvního syna jsem s ním vstávala minimálně desetkrát za noc a to až do jednoho roku.... potom (ač toho nejsem zastáncem a byla jsem donucena spíše vyčerpáním) jsem ho nechla tzv. vyřvat - trvalo to tři noci a pak už byl klid. Sice se občes budil, ale nebudil nás a nekřičel. Druhý syn byl taky nespavec ale jeho jsme už nemohli nechtat vyřvat, protože vedle spal starší a budil by ho. Takže éra nočních mě skončila někdy s druhým rokem.... Když si na to vzpomenu .... soucítím s vámi....
Simona
Anonymní píše…
Dobrý den,Lucie,
u vás je tak nádherně ! moc se mi tam líbí,stůl se povedl,krásně zapadá do interiéru...
maxíkovi přeji ať je brzy v pořádku,zoubky občas dovedou potrápit.
Hezký den, u nás upršený..škoda, právě se chystáme do města,Plzeň evropské město kultury začíná..
Petra
InkaFej píše…
Luci, pochvala! Stůl vypadá ohromně a "ohromně" :o) . Krásně se ti povedlo ho natřít...Jsi šikulka, krásný víkend a Maxíkovi ať je lépe, ty zuby to je trápení...Inka
Monika píše…
Krásnou lenošivou sobotu, stůl vypadá opravdu nádherně!!! Celá místnost se ještě o něco víc rozjasnila a krásně na něm vyniknout ty doplňky!
S tou nocí mi to něco připomíná, naprosto stejná situace byla i u nás před pár týdny a nakonec z toho byly taky zuby. My chodili i drncat do kočárku, ale jakmile byl chvilku klid, tak taky řev. Teď tuhle noc pro změnu Ondra pištěl ze spaní, asi nějaké divoké sny a do toho má Terezka teplotu a dopoledne i zvracela.... Tak jen doufám, že bude líp.
OurLiveOnTheSeaSide píše…
Luci, stul je super. Ta barva a velikost. Miluju velke stoly. A ty probdele noci...- myslim, ze to uz nikdy nebude lepsi- protoze jak rostou, meni se i duvody nasich nocnich hlidek... Holt to k tomu rodicovstvi patri... A vsichni to mame stejne:-) Od moore zdravi Terka
Monika píše…
Lucí,
stůl se Ti povedl, nádhera!
Ať se vám všem u něj krásně stoluje.
pa a zdravíme Tvé muže,
Monča + Tom
Unknown píše…
Pohodovou sobotu Vám všem přeji... Stůl je parádní, jste šikulka, moc mu to sluší s dekoracemi! A z jídelny máte krásné výhledy, to také obdivuji... Maxíka ať nic nezlobí, jo zoubky dokáží potrápit! Moc zdravím, Maru
Lucie píše…
Luci, naprosto stejný scénář s nošením byl u nás v noci z úterka na středu, a včera jsem našla prořezanou horní jedničku... Byla to jen ta jedna noc a následující den, kdy bylo neveselo a unaveno, teď už máme doma zase spokojené batole. Tak držím palce, ať je to za vámi, a ať si dopřejete trochu odpočinku všichni!
A stůl vypadá úžasně - nechce se mi věřit, že je to "jen" natřená deska. Dělalas ji jen shora, nebo i převracela?
NESTO píše…
Koukala jsem už na Insta, vypadá to skvěle!!
RONICA píše…
Krásný... Také se momentálně chystám na natírání jídelního stolu - máme krásný kulatý na jedné noze poděděný po rodičích, vejde se k němu osm lidí, ale napovrchu už jsou kolečka od horkých hrnků... Zrovna zvažuju barvu - jestli bílou, krémovou nebo světle šedou... A po shlédnutí videa na youtube asi natřu i gauč :-) - na to jsem fakt zvědavá :-) No, a noc s naším malým Ondrou - skoro bych to mohla zkopírovat a hodit to k sobě :-))) Bude mít brzy devět měsíců, zub ještě nemá, už mi přijde trapné furt říkat, že ho asi trápí zuby, když furt nic... :-)
Anonymní píše…
Lucie, prosím, kde jste zakoupila svetřík?
Jana
Anonymní píše…
Lucie,tak to je opravdu moc krasne,,my take zrušily ubrusy a koupily stul se sklem, je krasny a...tak leštíme...Tak mame sbírku prostírání ale lepší než ubrusy.Asi se u vas inspiruji a na konferenční ikeacky stolek bych rada použila take kamennou desku jako mate vy,,tak vas poprosím o radu, kde se poptat...A Maxíkovi at je lépe,,zoubky umí potrápit. Zdravím do mlýna, dae
Bára píše…
Luci, stůl je překrásný! A líbí se mi takhle, jak je, tedy další vrstvu už bych asi nedávala. Je pravda, že to už vás je teďka takové svěží, ale je to moc pěkné! ;-)
Přeji, aby Maxe přestaly zoubky trápit a aby v noci pěkně spinkal a přes den byl usměvavým miminkem ;-)
bára.kára blog
mačet píše…
a to jsem si myslela, že náš jídelní stůl je obrovský, ale proti vašemu je skoro tintítko :) máte krásnou jídelnu! :)
nanaliving píše…
Vypadá to moc pěkně..
JanaR píše…
Opravdu moc podarene, fakt pekne, moc se mi to libi..a navic to bude i prakticke... Muzu se zeptat kde jste poridili tu desku? A na kolik vysla? Moc dekuju Jana
Lucie Living píše…
Moniko, tak přeji ať jsou děti fit...jak to takhle začne tak to potom jede. Maxe asi berou ty zuby, ale Adamovi vyrostly ani jsem nevěděla jak. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Terko díky...jojo to známe, škála důvodů je široká:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Luci, doufám, že to budou zuby, dnes už byla noc lepší:-). Deska je natřená jen zhora a ze stran, váží snad sto kilo, to bych neootočila :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Tak poslední věta mě pobavila:-)))...ale to oni vyrostou :-). Ale tyhle noci jsou fakt hrůza a kor když je člověk zvyklý, že spí jinak dobře. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Jano, nejsem si jistá , mám ho už řadu let a ustřižené cedulky...ale myslím, že v Takko. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Dae díky. Poptejte v kamenictví, stačí vybrat mramor nebo kámen a hlavně dobře naměřit, nám dělali dvě a jsem ráda , že se u obou perfektně trefil rozměr. Krásné dny!
Lezarts píše…
U nás na to zabírala báječně homeopatie:-) A pak i takový masážní roztok na dásně.
Stůl, hoden jako tabule pro krále:-D!
Unknown píše…
Krasný stůl Luci, moc se povedl....je úžasné jak je jistě mohutný a těžký a přitom působí tak lehce a vzdušně v prostoru :)
Mějte hezký týden !! U našich dětí se zoubkové bolesti téměř nekonaly, tak si tak zpětně gratuluji, že jsem měla asi pěkné štěstí :D ..My už ted spíš řešíme zoubkovou vílu, která ty naše vypadlé zoubky sbírá :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...