Poslední příspěvěk...

...před týdnem.



Podle fotek bych tipovala, že je to tak půl roku :-)...
...podle toho jak mi poslední dobou utíká čas, tak bych řekla že to bylo včera:-).


Kde jsou ty časy, kdy jsem stíhala vkládat na blog příspěvky každý den ?

Ne že by se nic nedělo, vlastně naopak, děje se toho až moc najednou.
Minulý týden jsem obíhala vše kolem příprav na cestu, už už to vypadalo, že se mi podaří po hrozně dlouhé době vytáhnout paty ze mlýna, ale nakonec zase nic.
Muž bude muset pracovně do Švédska, tak to chceme skloubit s takovou malou rodinou dovolenou, ale nějak se nám nedaří napasovat k sobě alespoň 14 dní, kdy nemá muž nebo já nějaké jiné povinnosti a když už to skoro vypadá, že to klapne, zjistím, že musíme s některým z dětí k doktorovi.
Takže pasy má Max i Andy zařízený a já jsem nesmírně šťastná, za babysiter, protože bez její asistence bych se s těma dvouma špuntama ani na ten úřad nedostala o focení prťat na pas ani nemluvě :-))).



Naše Anička už není jen stále spící miminko, ale začíná pokukovat po světě , který je mimo kolébku.


Nový sníh nás trochu překvapil.
A i když mě už sníh od půlky února spíš než baví, celkem vadí, dětem vykouzlí úsměv a zářící očka asi v jakoukoli roční dobu .



Já si hrozně užívám oblékání Aničky a taky skládání těch jejích mini věciček. 
Zítra budou Andy 4 měsíce, ale zatímco u kluků jsem v jejich 4 měsících řešila, že se skoro nevejdou do kočárku, Andy má ještě rezervu. 
Kluci měli Aninčinu současnou velikost a váhu někdy kolem 1 měsíce:-).


Ale i když je Andy drobek, úsměvy už rozdává...


...a nejvíc když ji chovám a povídám si s ní :-).
Docela si už dělá režim, jen trochu jiný než je ten můj.  
Večer ji nakojím kolem 9 a vydrží někdy i do 5 ráno, ale po večerním kojení nejde spát, vykecávala by se do půlnoci, ale to zase nedávám já, takže občas usínám a ona mi ještě něco vypravuje. Je zlatá, nebrečí, jen si tak po tmě něco povídá

Koukám, že u nás právě zase chumelí, takže doma jaro...


...venku vánoce.

Já jsem měla asi pocit, že toho mám málo a tak jsem se zapojila do jednoho projektu pro obchodní dům IKEA.
Více napíšu v některém z dalších příspěvků, ale prozradím, že se bude šetřit, budu potřebovat radu, ale taky pro vás něco budu mít.

No a kdybych se snad i přesto nudila konečně jsem se pustila do dlouho odkládaného vyvolávání fotek.


Zatím jsem nechala vyvolat první várku, ale už mám připraveno v počítači několik dálších, musela jsem si dát  takový jako závazek (příkaz pro sebe ) od kdy do kdy a pak probrat všechny složky, beru to od teď zpátky do historie... a doufám, že se mi povede dodělat to opravdu až do doby , kdy jsem s vyvoláváním fotek skončila.
A to je opravdu hluboká historie, protože to bylo Adamovi půl roku!!!
V dnešní době je sice fajn mít spustu fotek a všechno v PC a pokud poctivě zálohujete, tak i na místě trochu "nezničitelném", ale není nad to, sednout si s albem  na gauč a prohlížet.

Tenhle týden tady děti mají zase velkýho instantního bráchu, takže kluci jsou nadšení. 

Ovšem Adamovo nadšení kazí trochu fakt, že nemá hotové dodělávky do školy.
Během pár dní, kdy byl nemocný, toho dost zmeškal a se svým (ne)soustředěním to ve škole nestíhá, takže domů nosí kromě domácích úkolů, doplňkových úkolů (za zlobení buď jen své nebo celé třídy) taky spostu cvičení označených DOPIŠ!
I když nad úkoly sedí celé odpoledne a dopisuje, nezvládáme to.
On musí nejprve překonat to, že se mu do toho hrozně moc nechce a pak odolat nástrahám jako je hraní Maxe, moje vaření, Aninčino brumlání, sněžení za okny, broukovi ,lezoucímu po stole, divnému zvuku co vydává myčka....a bylo by toho ještě spousta :-))).
Trochu si říkám, jestli to dohánění vůbec k něčemu je, protože místo dopisování by mohl dělat plno jiných možná i pro život přínosnějších věcí.


Užijte si pěkné první březnové dny!



Komentáře

No tak ten Aničky úsměv mi dneska vylepšil den :-)
Jana píše…
Hezký den, Lucie, já jsem učitelka, a nás teda na fakultě (a to mám zaměření na středoškoláky) učili, že se tohle nemá dělat, dávat úkoly navíc. Jediný efekt, který to má, že to dítě spolehlivě zprudí. Já bych si šla promluvit s učitelkou (ale je mi jasné, že to nemusí mít výsledky). Náš nejstarší taky hodiny kňučí, když má něco dělat (a proč ostatní nemusí!!!!) Anička je hezoučká a má krásný overálek!!!!
Andrejak diary píše…
Anička má naprosto úžasný dupačky :). Já ještě děti nemám, ale jestli jednou budu mít, ráda bych je oblíkala v tomto stylu - jednoduché, jednobarevné, neutrální barvy. Akorát člověk nikdy neví, co mu koupí příbuzní :D
Anonymní píše…
Hezký den Luci, když jsem viděla název příspěvku,lekla jsem se, že snad končíte... ufff, tohle mi nedělejte :-)
Anička má skvělou garderobu, přesně podle mého gusta. Jen škoda, že pro holčičky není velký výběr (elespoň u nás) v mých oblíbených barvách - šedá, pudrově růžová, růžová v kombinaci s šedou a černou,... Ta křiklavě růžová už mi leze krkem :-) Mějte se hezky. Lucka z Vysočiny
Marcela M. píše…
Zdravím Lucie! Když jsem uviděla fotku tvé Andulky, musela jsem se smát. Páni zlatí-vždyť to je Max v bledě růžovým! :-D To jsi se nepochlubila, že u vás děláte děti přes kopírák. Moc hezounká holčička, gratuluju!
Anonymní píše…
Už 4 měsíce? ...to snad není možný... Anička je krásná! Adámek to má těžké, všichni si můžou hrát, jen on ne. U nás je to také tak. A dávat úkoly navíc, to je teda opravdu zvláštní způsob řešení Adámkových problémů se soustředěním (a ještě ke všemu, když dohání po nemoci), to by se mně vůbec, ale vůbec nelíbilo. Teď si budu ještě víc vážit paní učitelky, kterou máme. Hana M.
Lezarts píše…
Anny vše jistí s pohodou a jak jinak v růžovém... je svět hned veselejší:-)!!!
My z té nadílky byli včera večer bez proudu, sice pohled ven je pohádkový, ale škody z tíhy mokrého sněhu v zahradě mě kazí nadšení z té romantiky:-(
Lucie, at vam to Svedsko vyjde, doktory bych posunula:-). M.
Bára píše…
Luci, ta je krásná! A že je takhle hodná, to je bonus ;) Také Ti přeji, aby dovča vyšla, abyste naskládali dny, jak potřebujete a mohli si to spolu užít. Inspirovala jsi mě fotkami, protože já miluji focení, ale všechno je pouze v digitální verzi, což je velká škoda. Díky za inspiraci a posílám energii do dalších dní ;)
bára.kára blog
Anonymní píše…
Zdravím,Anička je úžasnááá♥ a ty dupačky))).Také mám raději fotky v albíčku))).Moc Vám přeji to Švédsko,určitě to vyjde....Přeji krásné dny...Šárka
Unknown píše…
Luci je u vás krásně:-). Drzte se;-).
Hana píše…
Luci ,Anička vypadá na úžasnou pohodářku- ostatně jako tvoji oba kluci. Máš úžasnou rodinu - krásný týden přeji Hanka
Unknown píše…
Anička teda roste každou fotkou ☺ a ta podoba je teda obrovská ☺
Anonymní píše…
Milá Luci,Anička je krásná,celý Maxík,a Adámek až ho lituju,at to zvládne,má k tomu skvělou mamku...at Vám výlet vyjde,dae
ByLucky píše…
Myslela jsem si, že mám momentálně miminek dost, ale ta první fotka mě teda dostala. Ona je Madona:-)!
Markéta píše…
Ahoj Luci, věřím, že to máš náročné, moc vám přeji tu dovolenou. Anička je kouzelná, podobná Maxíkovi. S fotkama držím palce, dělám to taky tak, těší mě, že v tom nejsem sama, držte se, zdraví celé rodince, přeji, Markéta
EMa píše…
Krásná panenka, podoba tam je, ale kukuč
má jiný než kluci.
Taková malá koketka..užívejte,
letí to tak rychle..E.
Anonymní píše…
Při pohledu na Aničku se mi ve vteřině vybavil Jiří Sovák v pohádce Jak se budí princezny. Když zahodil připravovaný projev a zavolal NO JE TO HOLČIČKA A JE KRÁSNÁ:-))
Magda
Anonymní píše…
Vážená a milá paní Lucie, vždy s radostí vítám každý váš příspěvek. Když byly příspěvky častější, tak to bylo moc milé, ale plně chápu,že při třech dětech a starostech o dům se frekvence příspěvků snížila. Tak třeba až budou děti trošku větší, zase bude pro nás - vděčné čtenářky vašeho blogu více pokoukáníčka a počteníčka. Děti máte nádherné a ta malá beruška je skutečně úžasná. Bydlení je super.Tak držím pěsti, aby dovolená vyšla - zasloužíte si ji a budu se těšit, že nás zase brzy potěšíte nějakou fotečkou a písmenky :-)Srdečně zdraví Lu z Moravy
Anonymní píše…
Luci, máte krásné dětičky, všechny jako přes kopírák :-) Luci, mám stejný problém s fotkama, nemáte nějaký "návod" jak si práci usnadnit, když potřebuji také vytahat fotky z hluboké historie, cca za 6 let zpátky, uff. Moc by mi to pomohlo. A nevím, jestli se mi chce kupovat klasická alba, stránky z nich vypadávají, jak to vyřešíte vy? Zdravím do mlýna a přeji krásný den. Linda
Simona píše…
Uf, a já se lekla, že tohle je váš "poslední příspěvek", úplně jsem se z toho orosila :)
Rusalka píše…
Ahoj Lucko, já jsem učitelka a dříve v souladu s názorem školství jsem taky mívala pocit, že děcka musí všechno dopsat, mít domácí úkoly....Děti to ubíjí, není jen kognitivní učení! Pořád se tak bojíme, že se nenaučí číst, psát..vážně se to nikdy nenaučí?:) Zdravím vás - a kde Luci nakupujete kojenecké oblečení? MŮŽETE PROSÍM DOPORUČIT E-SHOP? (Všude jen polská nabídka).
Lucie Living píše…
Lindo díky, takjá teď zjistila že jde otevřít ty soubory na zálohovém disku přes Picasa , kde se mi fotky mnohem líp hledají a vybírají a naštěstí si alespoň složky kam fotky ukládám pojmenovávám kromě události taky rokem a měsícem a v lepším připadě i dnem pořízení, jestli je dám do klasického alba nevím, ale mám alb několik a s vypadáváním stránek jsem zatím problém neměla. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Rusalko, eshop s kojeneckými věcmi asi moc nepomůžu, nakupovala jsem v Lindexu na živo :-), ale myslím že z Lindexu se dá objednat i přes eshop. Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...