JEDEN !

Přesně dnes je Aničce jeden rok!


Sama Andulka tomu nemůže uvěřit, jak rychle nám to spolu uteklo:-).

Ze dne narození fotku nemám, 2.11.2015 po jedenácté večer musela ven.
Ještě dnes je mi líto, že jsem si jí neporodila.
Ale zase na druhou stranu jen díky tomu, že je medicína tam kde je a že já jsem měla asi nějaké tušení a doktory jsem poslechla, tak jsme tady spolu , zdravé a šťastné už rok!
Ten den jsem se už čtvrtým dnem nudila v Podolské nemocnici preventivně s vcestnou placentou a hrozila jsem se představy, že do plánovaného císařského řezu, mi zbývá ještě nějakých 12 dní.
Večer jsem nemohla usnout a tak jsem vzala háčkování a na chodbě háčkovala, postavila jsem se, že si dojdu pro vodu a šup.
Nastalo přesně to z čeho měli lékaři obavy a já si do té doby říkala, že to nebude tak horký.
Nic mě nebolelo, ale ztratila jsem hodně krve a bylo vidět , že i sestřičky byly trochu nervózní, když nevěděly kam honem se mnou a nedařilo se jim napíchnout mi kanilu.
Cestu na sál si pamatuju úplně přesně a na sále si jen vzpomínám, jak se lékaři ptali anesteziologa jestli už můžou říznout... a on , že prý ještě ne (díky) :-)
Pak už si pamatuju probuzení na JIP a to jak jsem se pořád dožadovala, aby mi někdo řekl .... co mimi!
Sestřička nejprve nevěděla, pak mi jen přišla říct , že je mimi v pořádku a že je v inkubátoru a že ráno mi pediatr řekne víc.
Prý ať spím, abych si odpočinula.
Ale jak máte spát, když nevíte jestli je mimi zdravé, kolik váží, měří, jestli je to holka nebo kluk a navíc ani pořádně nevíte kde je.

A dokonce, když mi alespoň dovolili napsat sms mému muži, tak jsem mu psala , že máme miminko, ale nevím co to je a ani kdy se narodilo, protože to bylo před půlnocí a já neměla tušení jestli to bylo druhého nebo třetího.

A tak když mi konečně prozradili, že je to holka, lekla jsem se jestli se nespletli, jestli je ta holka vážně naše :-)!

Odpoledne jsem sebrala síly a nechala se odvézt podívat se na ten náš zázrak.

první fotka


I když oproti ostatním miminkům v inkubátorech, byla Anička celkem cvalík, oproti mým dvěma předchozím miminkům byla poloviční.

Ale naše Andulka zabrala a po deseti dnech jsme mohly domů.
No ale kam domů? Doma, bylo uprostřed stavebních úprav, do kterých se náš taťka pustil v domnění, že má dost času:-).
Ale to už z blogu znáte.

V sobotu bude oslava, doufám, protože včera lehl s antibiotiky muž a Anička má taky teplotu, tak doufám, že se všichni dají dohromady a užijeme si růžovou oslavu !

A jaká bude....

zdroj fotek: pinterest

...přibližně taková, sama uvidím co zvládnu :-).

Mějte se krásně, já běžím obstarat marody.

Komentáře

Nina píše…
Mila Lucie, moc preji Anicce vsechno nejlepsi k prvnim narozeninam. Je to velka bojovnice a holka sikovna, jiste vam dela velkou radost. A vy mate muj obdiv jak jste statecna! Pri cteni mi hrkly slzy do oci, to bylo drama tedy.. Diky za vasi uprimnost a otevrenost, ze se se svymi ctenarkami delite o tak osobni zazitky. Preji Vam vsechno dobre a krasnou oslavu!!:) Nina
Šárka S. píše…
Aničce vše nej a nej nejlepší ;)
...jj, sama si vzpomínám když mi na porodním najednou řekli, že musíme na sál, že to bude muset jít císařem... měsíc jsem se z toho nemohla vzpamatovat, psychicky, cítila jsem se jako méněcenná ženská, že jsem nedokázala porodit dítě přirozeně... ve finále jsem pochopila, že důležité je to, že miminko i já jsme v pořádku... takže když mi u Terezky měsíc před porodem naplánovali druhého císaře, už jsem to neřešila. Nechala jsem si aspoň tu možnost pouze lokální anestezie, takže jsem byla celou dobu při vědomí a obě miminka hned po vyndání viděla ;)
Ať se oslava vydaří!!!! Krásné listopadové dny do mlýna! Š.
Péťa K. píše…
Všechno nejlepší Andulce a ať se ti stále tak pěkně daří! :-)
ZUZU píše…
Hip hip hurá! Andulce přeji všechno nejlepší!!! Doufám, že do narozeninové oslavy budete všichni v pořádku, abyste ten Aniččin první rok parádně oslavili.
Anonymní píše…
Tak teda, všetko naj princeznej:-)
Anonymní píše…
Zdravím,princezničce♥ ze mlejna přeji hodně zdravíčka a štěstíčka....ten čas hrozně utíká.Do soboty se pořádně vyležte,ať můžete oslavovat.Jste skvělá MÁMA.Pa,Šárka.
Hana píše…
Krásnou oslavu Anince a krásné dny u Vás -hlavně všem hodně zdraví....to je nejdůležitější.....♥♥♥
Magdalena Sobeck píše…
Moc gratuluju, inspirace vypadá krásně:)
LenkaK. píše…
Luci,taky se připojuji ke gratulaci malé princezně.Ať se oslava vydaří a Ty aby jsi stihla vše jak si přeješ.Hlavně aby se marodi uzdravili a Ty ten bacil taky nechytila.Papa a mějte se všichni na mlýně krásně.Lenka.K
Matilda píše…
Všechno nejlepší malé oslávenkyni, moc jí to sluší.

Buďte ráda alespoň za dva přirozené porody, moje obě děti se narodili císařem a nebylo to kvůli komplikacím, spíš kvůli personálu porodnic. Taky mě to moc mrzí a taky vím, že mi to nikdy nepřestane být líto.
Jana píše…
Krásné se to četlo, milá Lucko! A probůh žádné vrásky z císaře! Jste prima máma! A to, že do třetice přišla holčička, to je třešnička na dortu. I já si toho pocitu užívám! Tak se mějet holky fajn, hodně zdraví, nejen Andulce! Jana
InkaFej píše…
Milá Lucko, mám naprosto stejné vzpomínky ze sálu..doktoři si nade mnou pískali Kouzelnou flétnu a vyprávěli si o premiéře ve Stavovském divadle, pak jsem slyšela skalpel prosím, a tak jsem se lekla, že mě říznou dřív než usnu, že jsem se prý nasunula sama do té násosky na nos..Když mi to vyprávěli, tak se všichni ještě smáli. Rodil mě můj strejda..docela vyhlášený pražský gynekolog ..jmenuje se Šuk:o)..Malé Aničce přeji krásné narozeniny a hlavně hoooodně zdravíčka! Inka
Míla píše…
Aničce přeji ze srdce vše nejlepší a celé Vaší rodině hlavně zdraví. Mám Váš blog moc ráda a denně se k Vám zvu na návštěvu.
Barbora Rákoczi píše…
Milá Lucie, Aničce přeji vše nejlepší, ať je zdravá a dělá vám jen samou radost. Já zítra slavím 30!:-) Bára
Barbora Rákoczi píše…
Milá Lucie, Aničce přeji vše nejlepší, ať je zdravá a dělá vám jen samou radost. Já zítra slavím 30!:-) Bára
rêve de vivre píše…
Luci, Aničke prajem veľa zdravia. Uteká to veru neuveriteľne. Andrea
Hlavne pevne zdravi vam vsem preji, zacatek jste nemeli snadny, o to lepsi bude pokracovani:-). M.
Anonymní píše…
Nejnejnej úžasná ženská,máma....přejeme Aničce zdraví,vše jiné už má,bezvadnou rodinu.Alibabka
Anonymní píše…
váš rok s Aničkou prožívám s vámi ... shodou okolností mám třetí dítko podobně staré (narodil se 22.října). Takže hodně zdaru a sil :) zdraví a štěstí ...
simona
Anonymní píše…
Aničce všechno všechno nejlepší k narozeninám! Příhoda s anesteziologem mě pobavila :-), ale muselo to teda být drama... naštěstí s dobrým koncem a to je nejdůležitější. Ať se vám oslava vydaří! Hana M.
Anonymní píše…
Přeji Andulce všechno nejlepší, ať vám dělá jen samou radost. :-) Mám syna narozeného také loni v listopadu jen o pár dní později. :-)Jana
Ali píše…
Všechno nejlepší Aničce, ať má cestu životem zalitou sluníčkem!
Anonymní píše…
♪♫♪ ... ♥♥♥ MartaH
Anonymní píše…
Lucko, Váš dnešní příspěvek mi vehnal skoro slzy do očí. Hlavní je, že je Anička zdravá, ano teď má teplotku, ale asi chápete, jak to myslím. Když tak oslavu odložíte na jindy. Hlavně že to před rokem dopadlo dobře pro Vás obě. Vaše holčička na svět spěchala moc rychle, naše si před jedenácti lety zase dávala na čas a pak se to taky zamotalo, jak nemělo. Ale co naděláme...... Pozdravujte Štíra Aničku od Štíra, co má doma taky Štíra. Dáša
Unknown píše…
To to uteklo, už rok:) Anička je rozkošná, velká gratulace!!!! Úplně jsem si vzpomněla na sebe, dvojčata 33 týden, prasklá voda, injekce na plíce a pak skoro po dvou dnech kyslík na obličeji a jelo se na sál jedna 1,95 a jedna 2,15, no uteklo to.... Andulce ještě jednou vše nej nej, muck:)
K. píše…
Vše nejlepší! Krásné datum, přesně o 40 let ode mně😉.
VERONIKA (MIAUK) píše…
To je princezna:-) Tak si to krásně (hlavně bez bacilů) oslavte! :-)
Mery13 píše…
Je kraaasna, veľa šťastia a zdravíčka prajem :-)
Rozprávkový dom píše…
Aničke gratulujem, je rozkošná a myslím, že to celkom dobehla a jez nej krásne dievčatko. Užite si oslavu a hlavne veľa zdravíčka prajem. Timea
Anonymní píše…
Moc gratuluji k 1. narozeninám. Ta fotka s Aničkou sedící na stole je krásná. Jako vždy úžasná výzdoba:-) Jste Lucie velmi šikovná a kreativní. Přeji hezkou oslavu Gábina
U Karly píše…
Dodatečně přeji všechno nejlepší :-) Vybrali jste krásný dortík :-) Přeji hezkou oslavu, Karla
Clair.* píše…
Pamatuju si, že jsem Vás sledovala tak před 2-3? roky, když jste byla těhotná se druhým dítětem, vlastně ani nevím, jestli to byl kluk nebo holka, protože pak se mi Váš blog nějak ztratil a dneska jsem na něj znovu narazila! Takže se jdu pustit do čtení, doufám, že jste toho moc nenapsala, aby mi netrvalo měsíce to dočíst! :D

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...