Start nového roku!

Přeji pěkný den,
doufám, že jste do roku 2019 vstoupili pravou.

Já začala nový rok se spoustou plánů.
 Jedním z nich je rozštípnout řešení pokojíků pro děti.
Moje představy se od představy dětí dost liší:-).
A tak jsem se rozhodla netlačit na pilu a nechat děti mluvit.

A tak mají prťata pokoj společný a Adam vedle nich pokojík pro sebe.
Doufám, že až dojde k tomu, že Anna a Max budou chtít každý svůj prostor, bude už Adam ve věku kdy bude rád trochu dál od prťat :-))).

A protože pokojíky jsou nevelké udělali jsme trochu čistku v hračkách.
Většinu hraček mají v jednom rohu naší indoor terasy.

Vyřadila jsem velkou spoustu hraček, které byly buď pro menší děti nebo nekompletní a nebo doma prostě ležely a jediné co se s mimi dělo bylo to , že je děti rozházely a já jejich části nacházela ve všech ostatních krabicích.
Ještě musím vymyslet nějakou velkou knihovnu a taky roztřídit knihy, protože mám opravdu hodně knížek pro nejmenší.

A protože mě to pročišťování začalo docela hodně bavit,
 jedu v tomhle stylu ve všech místnostech a na všech místech domu.
Musím říct, že je to to nejlepší co může člověk udělat ve chvíli kdy má pocit že je toho na něj moc.
A vlastně v tom pocitu vůbec nejde o věci, ale jakmile se pár věcí zbavím, je fajn se nadechnout a jakoby vznikl nový prostor nejen doma nejen ve skříni, ale i v hlavě.

Asi mě k tomu dohnal chaos , který nastal ke konci roku, když jsem otevřela eshop a díky plecháčkům jsem dostala tolik objednávek, že jsem naprosto nebyla schopná zvládat tu administrativu kolem, balení a včasné odesílání, když mi k tomu pak zůstali nemocné děti doma a Vánoce na obzoru každý den blíž, byl to celkem masakr a já jsem měla občas chuť 
vzít nohy na ramena:-))).

Takže vlastně tohle moje nové "hobby" :-))) není ani tak novoročním předsevzetím, ale spíš důsledek chaosu v mém životě.
Tak třeba má o to větší šanci, že si ho udržím :-)

Pár obrázků z horního patra.



HER SIDE

HIS SIDE

Batůžky hodící se do lesa v přírodní barvě a za hodně rozumnou cenu koupil Ježíšek TADY





Jak řešíte chaos vy? 
Ať už ten doma a nebo ten  v hlavě:-).


Mějte se krásně  a děkuji za návštěvy!




Komentáře

Dana Tešová píše…
Krásný Nový rok, mám stejný pocit a jedu na stejné vlně :-). Mám uklizeno v koupelnách, vyházené spoustu starých rozdělaných balení i opalovacích krémů :-), v pokojíčku jsou nové krabice, pořadače, spousta hraček šla do mateřské školky. Naposledy jsem třídila knihovny a v průběhu ledna se chystám na skříně s oblečením :-). ten dobrý pocit po úklidu se nedá jen tak něčím nahradit. Přeji hlavně hodně zdraví. Dana
Danka píše…
Začínám rok úplně stejně. Chaos mám doma i v hlavě, je potřeba to všechno srovnat :-)) Hezký nový rok D.
Plihalova píše…
Momentálně ležím doma s virózou.A přemýšlím..potřebuji uklidit a vyřídit věci na zdobení a vytv.činnosti.Jenže věci na zdobení jsou leckdy tak neskladné.Dala jsem si to jako úkol na tento víkend včetně vytrideni oblečení na doma a zahradu:-D..Snad to vyjde.Teď jen aby mě opustil ten moribundus😂.Krásný nový rok úžasná Lucie i Vaší celé rodině.JP
Unknown píše…
já dělám takovéto čistky několikrát za rok...po zimě a před létem...a pak kdykoli během roku kdy mě to popadne:)poprvné jsem se na to vrhla když jsem si přečetla knihu Zázračný úklid...to pak letěla pryč asi třetina věcí...:)bud do popelnice...nebo do charity...něco jsem nabídla kamarádkám..manžel se mi vždycky směje že jendou přijde a najde prázdný byt:)...ale mě to hrozně uklidnuje a očistuje:)
Marťula píše…
Hezký Nový rok......máte doma moc hezky a útulno.
Jitu píše…
Úplně stejně. Třídíme průběžně. V paneláku to ani jinak nejde a v létě nás navíc čeká stěhování. Nechci si přinést do nového domu poklad v podobě desítek krabic krámů...
Anonymní píše…
Děti to mají krásné a útulné. A mám to stejně jako Vy, když vyčistím nějaký prostor od přebytečných věcí, tak se mně vyčistí i hlava. A poslední dobou si ty vyčištěné prostory hlídám, aby se zase nezanesly. Ale s dětma je to boj :-)… Hana M.
Daniela píše…
Krásný nový rok. U nás jsem začala uklízet 25.prosince a to doslova a do písmene. Všude a všechno a hlavně v naší ,,šatně", která se stala bordelcimrou. Už máme dva pytle odpadků odvežených, velká krabice hraček poputuje do diakonie, plus nějaké knížky a z mojí skříně jsem vytřídila dva pytle oblečení. A přesně jak píšeš, hned se volněji dýchá a proudí nová a čistá energie.
Tak uklízení zdar!!
Danča
Unknown píše…
Deti to maju uzasne - krasne izby.
ja som na tom rovnako. blizi sa mi navrat po materskej do prace a kedze ma navrat nijako moc nenadchyna zahanam stres tymto istym. idem uplne detailne napriec celym domom a normalne som si vytvorila zavislost na tom kazdy den sa niecoho zbavit :D vzupratovala som ako nikdy. uz mi chyba vyumyvat len chladnicky :D to som si nechala po sviatkoch nech je co vyhadzovat :D
Barbora píše…
Luci pokojíček je tak vkusně zařízený. Je to jako z katalogu. :-) Třeba provázek s fotkami a peříčky je kouzelný. Tak jednoduchý a krásný doplněk :-)
Vždycky někde něco vidím a snažím se to doma zútulnit ale nedaří se mi to pořád :-D Bydlíme asi týden v novém domě, takže stále v krabicích a všude všechno nedodělané. Těším se, až si oblečení přeberu a uklidím do nové šatny. To se mi opravdu vyčistí určitě i hlava :-) Taky nemám ráda shromažďování zbytečností :-)
Anonymní píše…
Moc pěkné,vkusné,vzdušné,milé.Chtěla bych taky umět vyhazovat zbytečnosti. Jsem hrozná schraňovatelka,to je moje blbá vlastnost, k mnoha věcem mám citový vztah,přitom vím, že jsou k ničemu a zabírají místo.Musím na sobě hodně zapracovat. Čistku dělám na jaře, když už je venku tepleji,okna otevřu dokořán a snažím se vyklízet.Chaos v hlavě řeším sklenkou vína s nohama na stole:))
Přeji krásný rok 2019.
I.N.
Unknown píše…
Milá Lucie, váš dětský pokoj je nádherný, působí neskutečně útulně, minimalisticky, a trámy.. ty udělají nádhernou parádu. Chaos řeším od momentu, kdy jsem po Štědrém dnu nemohla najít synovu sim kartu do nového telefonu, uloženou v pevné kartonové obálce velikosti A4. Začalo to převratem v šatně a následovalo malou revolucí v celém domě. Stále ještě nejsem u konce, čeká mě/nás ještě právě "úklid" hraček, což bude takové malé loučení se tím nejsladším dětským věkem.
Nicméně chaos v hlavě je celkem pryč a to byl letos konec roku nejen pracovně ale i emočně nabitý. A to velmi! Za mě tedy fyzický úklid na chaos v hlavě funguje dokonale, jen se to nedá úplně naplánovat. Ale když to jde a vyjde to, je to moc fajn.
Váš blog už sleduji 5 let! Moc mě baví a Váš nový koníček také, dokonce díky Vám zvažuji kurz akvarelu. Snad na něj najdu v tom nabitém programu letos čas. Díky za inspiraci, Petra
Zuzka píše…
No já mít takový pokojíček jako malá...nebo dokonce i teď, tak skáču radostí :) Snad z něj mají děti taky takovou radost :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...