Zahrada...

...v červnu!

Přeji příjemný večer blogerky!

Dnes jsem udělala pár fotek v naší "zahradě", v podstatě je to stále staveniště a od května se toho moc nezměnilo...i když je pravda, že pár kytiček se drží zuby nehty i přes naše neustálé přehazování zeminy sem a tam...





... kolem domu se na různých místech objevuje tenhle růžový mák, je větší než vlčí mák a odkud se tu vzal nevím :-)



...levanduli jsem vysadila minulý rok a ona se pěkně ujala a drží se i když je kolem ní rozkopáno ...






...no a tohle už je pohled na naši zahradu, daří se tam hlavně různým druhům plevele a nejlíp kopřivám!...




... ale oranžové lilie jsou opravdu otrlé rostliny, protože v podstatě rostou stále na stejném místě už od dob co jsme dům koupili a přežili bez újmy celou přestavbu...a "proskurník topolovka růžová "...ten se tam objevil opravdu čistě náhodou a měl štěstí, že jsem si jako zdatná zahradnice těchto míst moc nevšímala, protože kdyby jo tak dokud neměl květy ...nenapadlo by mě , že z toho bude takhle pěkná kytička :-)))..a šel by ven :-)

Dnes opravdu nebyl problém vyfotit si na květech spoustu zvířátek...


...tak alespoň někdo se nám o tu zahradu stará!






No a ještě jsem slíbila Adíkovi , že vystavím jeho a dědečkův výtvor...



...je to takový DIY vůz :-)...a dokonce má zespodu, ještě rezervu!





Mějte krásný večer a začátek týdne!

Komentáře

Lezarts píše…
Příroda si pomáhá, jak může:-D a tak to není poušť, jen tak trochu spoušť:-))) Myslím, že ty krásné oranžové Lilie, jsou v podstatě Hemerokalis.Báječná a neproblémová trvalka.
Lucie Konečná píše…
Než na to zase zapomenu: jak dopadl ten naložený losos v pomerančové a citrónové šťávě? Byl dobrý? Stojí za to týdenní "ležení"?
Unknown píše…
Kochám se, kochám, nevím, čím dříve. Ty kytky jsou náhodou paráda přes všechny terénní úpravy.
Lucie Living píše…
Díky za info...já se v těch kytkách moc nevyznám...ale jsem ráda že tu jsou...hlavně ty neproblémové trvalky...ty jsou nejlepší! :-)
Lucie Living píše…
Zdravím, losos dopadl výborně ani jsem ho nestihla vyfotit...po týdnu je trochu tvrdý a na první pohled a omak je to trochu podrážka, ale po nakrájení na tenké plátky s pečivem a máslem...hmmm...určitě ho brzo zase udělám , opravdu vynikající! Kdybych neměla informace od kolegyně , která ho dělá už léta a vždycky o tom básnila asi bych tomu receptu moc nedůvěřovala...ale opravdu to stojí za pokus!
Lucie Living píše…
Díky, díky...jsem za ně ráda :-)
MartinaK píše…
Milá Lucie,
z těch málo fotek je vidět, že máte úžasný dům v úžasné přírodě a co Vám nejvíc závidím je ta voda a právě ta divočina :-)

Přeji hodně sil při údržbě a terénních úpravách.
MartinaK
Marta píše…
Manžel přišel před týdnem z práce a říkal, že v obchodě za rohem mají slevy na zahradní křesla. Jakmile budeme mít o víkendu volno a nepřeženeme to v pátek v hospodě, tak vezmeme auto s vozíkem a pojedeme se do obchodu podívat. Na chatě bychom potřebovali už nový nábytek.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...