a hned je na svět...

...zase o kousek hezčí pohled...

... aneb nové brýle:-)



Krásné svěží sobotní ráno!

Dnes je opravdu nádherné letní ráno, po nočním dešti je svěží vzduch ...
...už to bylo potřeba...



...my jsme na nohou opět od časného rána...
... přesněji od 5ti :45ti...
...to je slušný čas na sobotu ne?


Už jsem si na to opravdu zvykla a ta časná rána mám moc ráda!

V pátek nám dorazila zásilka s brýlemi , které jsme si koupili v Holandsku,pro mě jedny dioptrické a jedny dioptrické -sluneční do auta, doposud jsem nosila dvoje a nebo jen sluneční , ale přeci jen mé oko  mívalo problém se zaostřením , hlavně třeba když jsem vjela do města...
...ty sluneční s dioptrií musí být víc rovné, ale mě se sluneční líbí oblejší, ale zase je to mnohem příjemnější právě pro oko a navíc už nebudu občas vypadat jak blázen, když vylezu z auta a jdu třeba na benzinu nebo do obchodu a na očích mám dvoje brýle :-))), což zjistím až když si sundám ty sluneční abych třeba viděla na prodavačku :-)))


...brýle se tak těžko vybírají  a navíc jsem hodně spokojená s těmi , které jsem měla doposud a stále mám:-) , to se pak vybírá ještě hůř...


...že potřebuji brýle jsem zjistila před sedmi lety, během těhotenství s Adamem...
...kolem dvacítky jsem nosila brýle bez dioptrií...pro zvýšení inteligence :-)))
... a teď jsem chtěla jedny celé plastové ...


...a protože mám malý obličej a hlavu, většina brýlí i když už mi drží za ušima, tak jsou na mě moc velké...


...už jsem přemýšlela i o nákupu dětských brýlí :-)...
...pak tvar, v hranatých vypadám jako přísná paní učitelka a oválné mi přišly až moc retro...
...a nakonec barva, chtěla jsem výrazné, ale všechny jinobarevné tmavé, jsou na můj obličej moc tvrdé a tak jsem se nakonec po dlouhé době, během které si můj muž vybral nové brýle čtvery, dopracovala ke kombinaci tmavě hnědé a modré až fialové...

...takže teď si na ně pomalu zvykám:-)

Co říkáte?
Nosíte brýle? A jak řešíte jejich výběr, máte tvar na který jste zvyklí nebo experimentujete?



Mějte parádní víkend!

Komentáře

Tumice píše…
Já nosím hlavně kontaktní čočky, ve 13 jsem začala nosit jednu, v pubertě se zhoršilo i druhé oko, takže jsem přidala i druhou pořídila si brýle, které jsem nosila ale spíše výjimečně, při nějakých zdravotních problémech apod. A letos jsem si koupila nové brýle, plastové černé, do kterých jsem se zamilovala a nosím je skoro pořád. Výběr mi netrval zase tak dlouho, resp. máme rodinnou optiku a věděla jsem, co přesně chci, takže nakonec to bylo rozhodování mezi dvěma typy, kdy ostatní se přikláněli k jedněm a já se líp cítila v druhých a ty jsem si nakonec prosadila :)
Unknown píše…
Lucie,krasne ranko,u nas taky po nocnim prekrasne osvezujicim desti a ted kdyz je slunne dopoledne,tak to nema chybu,takhle ja si predstavuji leto,max.do 25 a slunecno.Bohuzel otazka bryli je pro mne spanelska vesnice,samozrejme nastesti diky memu zraku,ktery se jevi jako v poradku,ale co ti mohu napsat,ze proste bryle co mas na sobe si myslim,ze ti padnou a slusi,neni to s nimi jednoduche,jek koukam.Preji cely krasny den a vikend.
Lennka píše…
Luci, jsou krásné, tolik Ti sluší! Mám podobný problém. Brýle nosím, jsou mi většinou velké, u mě vyhrávají tmavěčervené obroučky v kombinaci s černou, většinou nosím výrazné obroučky. Brýle beru jako doplněk ne jako nutné zlo ;-)
Teď mám jedny do kterých jsem tak zamilovaná, že jiné už snad ani nechci :-))

Krásný den

Lenka
Iri píše…
Povedený výběr! Já jsem svou oční vadu zjistila kolem 15ti, ale k nákupu pořádných brýli jsem se dokopala až před loni. Do tý doby jsem míjela známý a tak podobně.) Pořídíla jsem si i čočky, ale strašně mě v nich bolí oči, tak je nosím jen na slavnostní a hlavně krátké příležitosti.)
Lezarts píše…
Hrůza, bez brýlí, už nemohu fungovat, co bych zato dala, kdyby jsem je nepotřebovala!!! Jejich pořizování i následné užívání, jsou mi opravdovým trestem:-( Na vzhledu mi nepřidají!!! Drahé, jak dovolená v Řecku pro 4 lidi a navíc mi je v ČR vždy "zvorají".
A operovat se to u mě nedá. Omlouvám se, dnešní komentář není vůbec optimistický:-D
Jinak přeji, krásné léto na nové terase:-)))
Lucie Living píše…
Zdravím, já mám z kontaktních čoček trochu strach....představa dávat si dobrovolně něco do oka...brrr, ale taky jsem o nich trochu uvažovala. No a s rodinnou optikou ...to se musí brýle vybírat jedna báseň :-) krásné dny!
Lucie Living píše…
Katko díky, máš štěstí, že máš dobré oči...já mám dioptrie na dálku a jen malink asi 1,5 a 1 , ale i tak je to koukání bez brýlí dost nepříjemné, chápu že pro ty co mají vadu ještě horší to musí být dost otrava. Krásné letní dny!
Lucie Living píše…
Iri díky, no já když nemám brýle tak taky míjím :-))) O čočkách taky přemýšlím...ale nechce se mi strkat si dobrovolně něco do oka :-)
Lucie Living píše…
Lezarts, chápu tě...moje brýle až tak draho nevyjdou... a i bez brýlí celkem vidím, ale trochu blbě, většinou mě pak rozbolí hlava...ale co naděláme.

Moc díky a přeji krásné dny i tobě!
Lucie Living píše…
Lenko, moc děkuju! U nás mají tmavě červené ségra i neteř, tak jsem chtěla něco jiného , ale je pravda, že v tmavočervené barvě mívají největší výběr:-) U mě je to jak kdy, někdy se mi pěkně hodí k oblečení , ale třeba když se jdeme koupat, je to trochu nutné zlo. Přeji krásné dny!
Ilona Ř. píše…
Lucko,
tak já mám podobné dioptrie na dálku jako ty a brýle nosím jen na řízení a hlavně slunečném počasí.
Mám hodně podobné jako ty , jen více hranaté obroučky a barevně stříbrno-hnědé.
Vyřešila jsem to 2 v 1 , dioptrické se ztmavováním a jsem velmi spokojená.
S čočkami zatím žádné zkušenosti nemám, mám podobné obavy.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...