23 března 2014

lehký oběd...

...třeba na neděli !



Krásné nedělní odpoledne blogerky!


Dnes jeden rychlý recept na lososa s bylinkami:

Filety lososa s kůží (nebo polovina celého a můžete dělat i vcelku)
cibule
česnek
bylinky:
čerstvý koriandr
čerstvá petržel
pepř
sůl
olivový olej
citronová šťáva

Cibuli a česnek nasekáme na jemné kostičky, smícháme s nadrobno nakrájenými bylinkami, pepřem, solí a zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Směs pěkně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 180°C a Do pekáče vložíme na pečící papír kousky lososa - kůží dolů, na ně poklademe připravenou směs a pečeme cca 20 minut.

Maso se krásně oddělí od kůže, takže na talíř jde už většinou úplně bez ní.

Přílohu můžete zvolit podle chuti, u nás byl "na zdravo" salát a pro nás "mlsné" ještě bramborovobrokolicové placky (IKEA).



Tuhle variantu lososa je možné dělat i na grilu , zabalené v alobalu - taky moc dobré :-)

Dobrou chuť!


Jinak samozřejmě se tenhle oběd hodí víc do prosluněného dne , jakým byl včerejšek :-)...
...taky jsme ho měli včera :-)))

Dnes mám odpočinkový den, kluci jeli do aquaparku, já mám sice roztažené šití, ale jde mi to jak psovi pastva, neboť se ozvala moje záda.
Obula jsem holínky a pláštěnku a šla jsem to rozchodit ven, ale daleko jsem nedošla, ty poslední týdny mi tedy dávají zabrat:-))), tak jsem si alespoň natrhala pár větviček do vázy a tak nějak odpočívám a šiju, ale ani jedno mi nejde tak jak bych ráda. 
Ležet třeba chvíli s knížkou nebo u televize, v jedné poloze, to mi moc nejde.

A ještě jsem jela na honem, ráno koupit pero pro Adama, má domácí úkol z psaní a už se učí psát perem, samozřejmě dnes ráno nebylo pero k nalezení, tak jsme si s mužem říkali, jestli ho opravdu někde nechal , jak s oblibou používá "omylem" a nebo pero není záměrně (psaní a čtení ho oproti matematice opravdu nebaví  ), ale Adámek se tvářil , že ho to opravdu "mrzí " :-))) a slíbil, že teda odpoledne na ty úkoly sedne bez řečí ...
...tak to jsem zvědavá :-)))!

Mějte krásnou , propršenou neděli!





13 komentářů:

  1. Losos vypadá výborně! Taky ho máme moc rádi. Snad úkoly Adámek hravě zvládne a Vy si pěkně odpočinete. Přeji krásný zbytek neděle a zdravím do mlýna. :) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko dík, Adam překvapil...šel na úkoly bez řečí :-))). Krásné dny!

      Vymazat
  2. Lucinko,
    lososem se ladujem ..hlavne ja uz treti den a nemam dost,hi,hi..dnes tedy uzenym na knackebrotu a minule na bylinkach jen s citronem,tak to mam nejradeji a take jen s grilovanou zeleninou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko , tak to je super:-), jen mě mrzí, že není tak snadno sehnat u nás čerstvého lososa a vůbec ryby. Grilovaná zelenina je super, té můžu taky neomezeně :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to parádně, já osobně ho peču s cherry rajčátky a cuketou. Podávám pak s bramborovo-celerovým pyré ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro ...hmmm to zní taky moc dobře , musím polknout :-))). Krásné dny!

      Vymazat
  4. Losos je úžasná ryba, nejlepší je jen jednoduše upravená, jako tady v tomto receptu, já obvykle dělám jen se solí a citronem. Ale zkusím i tuto variantu, díky a přeju krásné jarní dny :-) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, taky mám lososa ráda v co nejjednodušším podání :-) Krásné dny!

      Vymazat
  5. Můžu se zeptat, co jsou to za "bochánky" nebo co to je za lososem? Vypadá to báječně :)

    Jinak losos já moc ráda :))

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou takové bramborovobrokolicové placky ...prodávají mražené v Ikee, ale určitě by se to dalo udělat doma, brambor, brokolice, cibule, sýr a trochu okořenit :-) Krásné dny!

      Vymazat
  6. To vypadá úžasně,losos je nejlepší ryba. Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iveto , moje řeč, škoda , že nám neplave v potoce:-).

      Vymazat