zatím se...

...moc nevzdalujeme od domu!

Krásný den blogerky!

Náš Max stále nepřibírá, tak jak by měl a tak se snažím kojit co nejčastěji a není nad to kojit v pohodlí domova, držíme se tedy skoro pořád doma.
Musím uznat, že mi to už trochu "leze na mozek" a tak tomu dávám tento a příští týden, pokud neuděláme znatelné pokroky, začneme krmit z lahvičky.

A tak, když zrovna nekojím, zvládnu v krátkých pauzách, tu a tam něco zasadit,něco přesadit a něco si na terase roste a kvete, jen tak, skoro samo...


...tenhle rododendron se chystám dát někam do země už třetí rok, jenže ne a ne najít to správné místo a tak on si zatím na svůj provizorní květináč zvykl a už druhý rok krásně kvete :-).

Jahodám v bedýnce se taky daří výborně. 
A oproti těm v záhonku, krásně kvetou a dokonce už se objevují první plody...



...na sklizeň si ještě počkáme :-).


Všechny osazené květináče s fialkami, levandulí, muškáty a taky hortenzii, jsou v plném květu...







...po mně chtějí jen zalévat a ty fialky občas obrat odkvetlé květy.

Do další bedýnky jsem přesadila sazenice rajčat, balkónová...



...jen jsem si nezapamatovala, jak že budou vysoká a tak jsem jim nechala dostatečně vysokou oporu...



...tedy snad :-)))...
...rajčata jsou teď nejžíznivější a tak musím dostatečně zalévat (kdyby tak pěkně pil i Max)...
...a doufám, že bude nějaká úroda!




V těchto dnech jsem opravdu moc vděčná za terasu, kde trávím asi nejvíc času, 
protože jsme venku a vlastně doma.
Ale už bych hrozně ráda jela někam...
...opravdu ven...
...alespoň na výlet!

Tak snad se brzo dočkám :-))).

Mějte krásnou středu!



Komentáře

Rosa píše…
Luci,
VYDRŽ!!!
To se zlomí aneb konec magického šestinedělí udělá své, uvidíš!

Mikeš zdraví Maxe ... :o)
Jana píše…
Luci, moc krásné fotky. Snad se to s kojením srovná. Ale pokud ne, myslím, že není nic špatného, když budeš krmit lahví i kojit, Max tak bude mít 'the best of both worlds' Někdy se člověk cítí neadekvátně, zvláště, když mají někteří lidé na toto téma velmi militantní názory. My jsem měli také problémy, tak jsem synovi od 8. týdne dávala lahvičku dvakrát denně a pokračovala i s kojením, které nám vydrželo 18 měsíců .... Jana
Lucie Living píše…
Roso díky, budu doufat a veřit , že to zlomíme! Max zdraví Mikeše:-)))!
Bára píše…
Musím říct, že ti to všechno krásně kvete. Úplně se vidím s kávou u vás na terase, ach... :-) Přeju malému hodně zdraví a aby začal nabírat sílu a váhu :-) bára.kára blog
Hana píše…
Mony nezoufej... na výletě prostě dostane flašku a doma se přitulíte ...... vím že to spolu zvládnete....máš krásné místo k radostem i práci- té je na zahradě stále dost a pěkně ti to kvete ..... užívej si každého dne zdravím Hanka
Majka píše…
Luci krásně ti to kvete. A neboj, Max přibere a pofrčíte na nějaký výlet, hlavně vydrž.
krásný den Majka
Unknown píše…
To je tak ruzne,nektere mimi když dostane flasku ze které to tece snadneji..prso uz nechce ani videt,takze bych vydržela co to da,ale je super,ze to zalezi především na tvých pocitech..ostatni ti muzou dat jen tipy.Ja dvojčata kojila rok a ctvrt a ver,ze zacatky po cisari byly hodne zajimave..hi..hi..ale nemenila bych.
Kami píše…
Taky držím palce ať všechno dobře dopadne :) Zkusila jsi tzv. "pelíškování"? - u mě tento způsob zabral při jakékoli kojící krizi i zpočátku kojení. Zkus vygooglit ;)
Zahrádka krásná! :)
TWF Kami*
Anonymní píše…
nezoufejte, začátky s miminkem jsou těžší. mi kvuli nepřibejvání byli i dýl v porodnici, už mu i začínali dávat nutrilon a domů nás pustili jen s tím, že jsme ukázali že jsme si koupili nutrilon. párkrát jsme ho opravdu dali, malej podle mne zezačátku prostě neuměl z prsa sát. čím byl větší, tím měl větší sílu a šikovnost. Je mu rok a kojíme, do půl roku byl plně kojen. chce to taky nepanikařit a někdy lékaře poslouchat s rezervnou a věřit sobě a miminku.
Unknown píše…
Luci to jsou nadherne fotky zase.Moc me potesily a pripomnely mi nasi nedodelanou terasu, nenakoupene jahody, nezasazena rajcata, odkvetle fialky....uf oproti tobe:-D Dekuji za inspiraci a drzim palce s Maxem!
Anna píše…
Luci, držím palce, ať se Maxík "pochlapí" a začne pořádně papkat a přibírat. A kdyby to nevyšlo jen s kojením - on se svět taky nezboří, když si vypomůžete s lahvičkou :-).... Ale vy to nakonec zvládnete i bez ní :-) Ještě malá rada k zahrádce - pokud je to jejich finální stanoviště, pak máš rajčátka posazená hodně blízko sebe, což by mohlo později dělat neplechu (mají rády "vzduch" a prostor, jinak jsou náchylné k plísni bramborové). A pokud mne zrak neklame, terásku vám mj. zkrášlují macešky (nebo správně violky zahradní), nikoli fialky (resp. violky vonné), ty už jsou dávno odkvetlé (březen-duben) a mají jen tmavě fialovou, výjimečně bílou barvu :-) Pěkný večer Anička
Anonymní píše…
Milá Lucie,
stará a osvědčená metoda našich babiček, vyzkoušená i na mojí dceři ( porodní váha 2,57 kg, úbytek hmotnosti po porodu za 4 dny na 2,27 kg a každý týden přibývala 0,30 kg): kupte si tučné mléko - alespoň plnotučné, lépe selské a pijte ho denně co největší množství jaké vypijete. Maxík bude přibývat.
Přeji krásné dny a hodně zdraví všem.
Marková
Marková
Carolina Mia píše…
Luci, můj názor je ten, že je nad svět nejdůležitější, aby jsi byla v pohodě ty a v pohodě bude i Max. Pokud je problém s kojením či přibýváním na váze jsou jiná řešení. Příkrm je dobré řešení pro oba. Nutrilon má už tak skvělé vlastnosti, napodobení mateřského mléka, že není třeba věset hlavu. Prostě některé věci se nedají zlomit...jasně, že se člověk musí snažit..ale ne zoufat ... miminko to vycítí, zoufání maminky... zkuste se naprogramovat do pohody...uvidíš , bude to dobré ...Držím palce ...Věrka PS: a zkus třeba pít gravimilk, skvěle napomáhá tvorbě kvalitního mateřského mléka :-)
Anonymní píše…
Luci,u vás je tak krásně! všude kytičky, nádhera, dýchá z toho obrovská pohoda. Hned bych přijela na kafíčko:)
Podle mě je důležité,aby byla v pohodě maminka a pokud Max nepřibývá jak by měl a kojení nejde tak asi bych přešla na umělou výživu.Ale třeba se ještě rozkojíte. Moje sestra to po 3 týdnech vzdala, kojila přes kloboučky, malej nepřibíral, musela dokrmovat stříkačkou a yla z toho rozhozená , do toho zánět v obou prsech.. jsou na Bebe a maličkej krásně přibral a jsou spokojený oba dva. některé věci se holt zlomit nedají...

Mějte krásný den, těším se na další čtení a fotky.
Petra
Renata píše…
Dobré ráno Lucie, sleduji váš blog a moc se mi líbí vaše fotky, váš smysl pro krásu a styl, tak trochu jsme si podobné, je mi 35 let, mám 6 letého syna a v náručí mi spinká 6-ti týdenní holčička. Každý den se těším, na vaše nové příspěvky a přiznám se, je to pro mě vítané odreagování od maminkovských povinností. Takže děkuji a věřím, že to brzy s Maxem vyřešíte k oboustranné spokojenosti.
Pavla píše…
Milá Lucie,
i já jsem se kdysi hodně dávno potýkala s podobným problémem s kojením. Opravdu nejdůležitější je, ať jste v pohodě Vy, protože i maličký bude potom také v pohodě. Sama jsem musela brzy krmit z lahvičky a musím říct, že mám dvě zdravé dospělé dcerky a to je pro mě nejdůležitější. Držím palce.
Lucie Living píše…
Jani moc díky, asi budeMax bude asi taky na "kombinované " starvě :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Báro dík...tak teď už jen aby se vrátilo pěkné počasí :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Hanko , asi to bude překlep, ale protože už někde v historii a taky v dalších komntářích mě někdo oslovuje Moni nebo Moniko, tak jen upozorňuju , že jsem Lucie :-))). Vypadá to , že s Maxem zkusíme tu "kombinovanou " metodu :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Majko díky moc, snažíme se! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Katko, tak na tebe si vždycky vzpomenu, když si říkám, že je to těžký a jak to asi musí dělat maminky třeba s dvojčaty. No zatím jsem si na tebe vzpoměla po porodu a říkala jsem si jak jsem byla ráda, když byl malej venku a jaký to musel být šok dřív pro matky co ani nevěděly, že čekají dvě a po tom co si oddechly že je mimi venku jim doktor řekl : "tak a teď ještě jedno"...a to nemluvím o tom, že pro dvě děti neměly nic připravené :-))), no a představa, že bych se snažila kojit Maxe dva...tak to bych nedala ani fyzicky ani psychycky:-))), ale zase kdyby baštil jako Adam tak to by byla pohoda. A baštila dvojčata najednou a nebo si to rozplánovali na etapy? Krásné dny!
Lucie Living píše…
Kami díky, koukala jsem na to, ale nevím nevím jestli bych to dala jsem na "pelíškování" dost akční typ. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky, Max zdá se , je jen lenoch. Ale ještě vytrváme :-) i když budeme kombinovat moje mléko a nutrilon.
Lucie Living píše…
Vlaďko moc díky, užívej si terasu a dekorování, jako "dva v jednom" na to máš krásnou pohodu :-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aničko moc díky, s Maxem se budem snažit, ale už jsme museli nasadit i nutrilon aby malej neměl hlad. No a zahradničení, na obale bylo napsáno violky ...tak jim říkám fialky :-))), já zahradník:-))), no a s rajčatama jsem na to zvědavá, kdysi mi je tu mamka dala do záhonu v zahradě a tam právě chytla nějakou tu plíseň , na terase by se jim sna dmohlo dařit líp!
Moc díky a přeji krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky, mléko piju, ale ne tak moc , zkusím přidat, ale stejně jsem už malému dala nutrilon, ale zkusíme to kombinovat, ještě to nevzdáváme:-). krásné dny!
Lucie Living píše…
Věrko oc děkuju, je pravda, že být v poho je asi opravdu nejdůležitější...a tak teď má malej kombinovanou starvu a zdá se , že mu to svědčí:-), ale kojení ještě nevzdáváme:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Petro moc díky, je pravda, že dokud malej nebrečel, tak jsem snažila o kojení, ale jakmile došlo na to, že opravdu brečel hlady a já to mlíko ani neodstříkala, tak jsme zkusili nutrilon, tak to zkusíme chvíli kombinovat a uvidíme:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Renato, moc díky, za návštěvy a za komentář...a pozdravujem holčičku, budou potřeba :-)))(pro všechny ty naše kluky :-))) ) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo moc díky, tak já pokud holt kojit nebudu, nevídím krmení umělým příkrmem jako tragedii, ale pokud by to šlo kojit byla by to dobré jak pro Maxe, tak pro nás , ale uvidíme....a přesně tak nejdůležitější je být v pohodě! Krásné dny!
Unknown píše…
To teda mám :D Děkuji!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...