že nám to ale trvalo...

...než jsme pořídili sedačku!

Krásné pondělí blogerky!

Uhodli jste!


Konečně si pořádně posedíme:-))).

Ale dali jsme si načas, tady jsem psala o tom, že už o novém sezení přemýšlíme DLOUHO!




Pak jsem ještě popisovala peripetie s výběrem, když můj dvoumetrový muž by nejradši sedačku na míru, zkoušeli jsme toho dost, dokonce byl ochoten za nějakou "pořádnou" i "pořádně" zaplatit, ale stejně každá byla moc nízká, úzká, měkká...


...a já chtěla taky něco, co bude trochu vypadat, že!
Nakonec jsme velmi drahé varianty, které se mi stejně vzhledově nelíbili, zavrhli.
Došlo na tradiční řešení (tedy naše tradiční) řekli jsme si , že jedem ...
...a bez sedačky se nevrátíme !




Nejprve jsem na internetu vyhlédla v IKEA novinku, která se mi zamlouvala, ale po příjezdu na místo, se mi nelíbila vzhledově. Bohužel v obchodě vystavená nevypadala tak jako na internetu a navíc byla moc měkká (jak jinak) :-))).



Tak jsme zkoušeli, celé páteční odpoledne...
...Adam měl dokonce hodinu navíc v hracím koutku :-)))...
...chvíli to vypadalo , že vezmeme jednu koženou, ale nelíbí se mi ní, že na holé tělo studí, pak se k ní v létě člověk lepí a když si na ní sednete oblečení, tak klouže (tentokrát jsem měla samé výhrady já :-))) ).

nabPak to chvíli vypadalo, že se taky možná nadobro rozejdeme, odstěhujeme a každý si koupí jinou sedačku :-)))


Ještě cestou domů jsem si ale nebyla jistá, jestli z ní mám fakt radost. Rozhodnutí pro béžový potah, bylo na místě prostě impulzivní a vlastně i to jaké kousky vezmeme.



Radost jsem dostala až doma, po sestavení a zjištění, že se mi ta barva vlastně moc líbí a jak je praktické, že jde celou sedačku svlíknout a vyprat. Dokonce jsme se rozhodli, že koupíme nějaké povlečení navíc i v jiné barvě. Ale to až příště :-)))



Hurá máme konečně seriózní sedačku!

Po rekonstrukci, v prosinci 2008 jsem na honem koupila v bazaru velmi výhodnou sestavu,
za 7000Kč jsem tenkrát pořídila 2 zelená křesla, 1 zelenou dvojsedačku, 1modrou dvojsedačku 
a 1 modrou trojsedačku ( tu znáte - nejčastěji s šedým přehozem :-) ). 

To sezení bylo tenkrát na vánoce jediné vybavení v horním patře domu...

foto z 20.12.2008 - čerstvá dlažba a jediné vybavení , které na vánoce přibylo byl 4metrový stromek :-)))

...časem se sezení zredukovalo na zelenou a modrýho (výborná barevná kombinace :-))) ), často schovaní pod přehozy :-))).

Teď si užívám posezení a poležení bez přehozů!!! 
Paráda, když po tom co člověk vstane, nemusí nic rovnat po sobě ani po klukách :-)))


Když se nad tím zamyslím, je to moje první "seriózní" sezení. 
Doposud, jsme měli v bytě s prvním mužem jeho starou sedačku, po rozvodu  jsem si koupila zlevněnou a s vadou (taky modrou, ta je pro změnu s hnědým přehozem u rodičů :-))) ), pak jsme koupili na rychlo nejlevnější sezení co tenkrát měli (kde jinde než v IKEA), to když jsme pořídili mlýn a měli přijet kluci na první vánoce do mlýna. 
Následovala bazarová sestava (viz. výše :-))) ) a teď konečně ... ve 37letech ... hurá!

A co vy, jak to máte se sedačkou ?


Přeji prima pondělí !





Komentáře

rêve de vivre píše…
Luci je naozaj krásna, a veľmi človek ocení o, že poťah sa dá zvliecť a oprať. My máme doma dve trojsedačky Ektorp z Ikea a k tomu tri farby poťahov a som s ňou maximálne spokojná. Tak nech sa Vám krásne sedí. Andrea
Unknown píše…
Luci, tak tohle je změna .... sedačka k vám padne jak ulitá. Myslím, že jste vybrali dokonale.
Krásný den ... Věra
Unknown píše…
Ahoj Luci, tak ja Ti prajem k novému sedeniu všetko naj...nech sa dobre sedí aj leží:)), je krásna, jednoduchá čo sa ja mne páči..ja som si tiež svoju sedačku akože poriadnu poriadila krátko po pôrode malej Ely, ale bola som mladšia, v 36 rokoch:))máme koženú bielu, taký odtieň nie snehobiela...som spokojná a tiež neľutujeme, už len chcem doladiť časom nejaký taburet, kreslo...ved to poznáš:)) stále je čo dekorovať...želám krásny deň..krásne fotečky ako vždy...Maca
Unknown píše…
Luci u Vás ji to neskonale sluší! Plus všude okolo tolik zeleně... Paráda. Ať se na ni krásně lenoší. Posílám pozdravy. Lucka
Anonymní píše…
Lucie vypadá to nádherně, koukám, že jsem to do puntíku uhodla a doufám, že tam na mě taky jeden trojsed Kivik počká (myslímv té Ikee).
Když se byla osedávat já přišel mi Kivik jako jediný pohodlný ani ne moc měkký, ani né moc tvrdý prostě akorát, takže podle mě jste vybrali moc dobře:)
Zdravím Pavla
Lennka píše…
Luci, sedne Vám tam naprosto dokonale!!! Nádhera ;-)

Krásné posezení :-)
Lenka
zalito betonem píše…
Nádherná! Hned bych si lehla a jen se dívala do zahrady.
Vybrali jste moc dobře.

Pěkný den,
Martina
Radka píše…
Vypadá u vás výborně, skvělý výběr :)
***ADÉLA*** píše…
Luci nádhera!
Padla k vám jak ulitá nádhera.U nás to také vyhrála sedačka z Ikea a hlavně prací a vyměnitelný potah, uvažuji ještě o šedém.Pěkně si ji užívej!Krásné fotky zdraví Adéla.
Leela píše…
Je to moc krásná barva! A padne k vám jako ulitá. Na dobré věci je třeba si počkat, vyplácí se to.:)
U nás to je se sedačkou tak, že nám slouží moje stará válenda a přes ní přehozený záves z Ikea. Na opření tam přijde starší matrace a musím na to pak ušít nějaký ten potah. Zatím nám to stačí.
InkaFej píše…
Milá Lucko, gratuluji k výběru..sedačka je krásná a do Vašeho prostoru padne jako ulitá..já s manželem po ..mnoha a mnoha letech, co jsme se odstěhovali, jsme se znovu zařizovali..Sedačka nádherná...italská kůže krémově bílá..nádhera..je pojízdná..má ovládání...vnučka s oblibou si ovladačem hraje a jezdí na ní..je rohová..no krása!..Jenže...dneska bych přemýšlela úplně jinak..bílá...první návštěva v novém bytě..můj bratr s manželkou v černých džínách, možná nových , neopraných ..nevím...odjížděli a nechali nám na sedačce své pozadí..a začalo čištění a tak já pořád čistím a čistím a proklínám...:o)...příště (jesli vůbec někdy nějaké bude)..bych vybírala jinak.Přeju krásný den a zároveň si užijte novou sedačku..nehádejte se(tak jako my:o))..kdo bude mít jakou stranu...:o)..
Unknown píše…
Lucko jak jinak než perfektní! Když jsem viděla první fotku říkala jsem si, že je jak z katalogu, pak jsem byla vzvedena z omylu a teď si říkám perfektní volba. Lépe jste vybrat nemohli, krásně spojila a sjednotila celý obývací prostor.Super!
Měj se krásně a užívej si nový kousek....
Vlaďka
Anonymní píše…
LUCIE,NÁÁÁDHERA.JAK Z KATALOGU O BYDLENÍ.KLÁRA
Kami píše…
Moc pěkný výběr :) Líbí se mi fotky před a po, proměny jsou něco pro mě ;)
Anýzovka píše…
Luci, je krásná!! Nadčasová, elegantní, půjde se vším sladit a moc se mi líbí, že má každý vlastní kanapíčko a ještě je kam hodit unavené nožky :-) Fakt krása!
Petra Bílá píše…
Krásné. To je světle šedá nebo béžová?
Lucie B. píše…
Luci, to se opravdu povedlo. Krásná změna. Krásná sedačka.
Nik píše…
Máme také Kivik i s lenoškou v antracitové variantě a už se těším, jak si dokoupím bílý převlek. :)

Moc gratuluji k sedačce, vypadá u vás nádherně, navíc s tou zelení je to jak někde z přímořské vily, opravdu úžasné fotky! Tak krásné posezení a poležení pro všechny členy domácnosti. :) Pavla
Anonymní píše…
My máme úžasnou zkušenost se sedacisoupravynamiru.cz. A to umí i postele na míru. Vyplatilo se nám jet k nim z Vysočiny až ku Praze, ale udělali na míru tvar, područky, tuhost sedačky, potah..moji vysněnou polici v zádech sedačky..všechno..můžu jen doporučit a cena není nijak přemrštěná..pokud si teda nenavymýšlíte jako my:-)
Každopádně Vaší volbě palec nahoru:-)!
Bára píše…
Sedačka vypadá parádně! Krásně zapadne do interiéru a jestli splňuje všechny požadavky, pak je to naprosto ideální! ;-) Krásné a vtipné povídání. Já momentálně svoji sedačku nemám, ale až dojde k jejímu výběru, taky to bude na dýl... :-D bára.kára blog
EvaVa píše…
Nádherná!! Stalo to těžké vybíráni za to:-)
Renata píše…
Moc krásná sedačka a velmi se hodí do interiéru. Moje první zakoupená sedačka je z roku 2007, je béžová, stále neprosezená a i když se už drbe, tak jí prostě MILUJU.
Arwen píše…
Krásná sedačka, vypadá to u vás úplně dokonale! My máme taky ikeu, takovou šedomodrou, bohužel celý povlak se sundat nedá, takže ji musíme nechat někým vyčistit...
Anonymní píše…
Dobrý den,Lucie,
sedačka je luxusní, skvěle se k vám hodí, vypadá to parádně. Ikeu zbožňuju. Až nám doslouží naše 13 let stará sedačka z Aska, tak novou chi takovou jako máte vy,přesně,svlíkací potahy, to je ideální...
Mějte se moc hezky užívejte krásného počasí.
Petra z Plzně
Carolina Mia píše…
Milá Luci, zkrátím to jedné krátké větičky...sedačka je pěkná a moc se hodí do vašeho domu, vašeho (Tvého) stylu. Myslím, že kompromis obou názorů, vyústěné do této podoby je skvělá životní chvilka, která vás bude dlouho provázet. Já měla sedaček nespočet. V prvním manželství na novomanželskou půjčku šílenou šedou rozkládací, nepraktickou, pořád se kazila a já ji pořád rovnala a urovnávala a spravovala, jako manželství. Vyměnili jsme ji za skvělou béžovou sekáčovou...ale ne na dlouho. Rozvedla jsem se a pořídila si malinkou červenou, koženou s kombinací eko kůží...o ničem. Každá náhražka zůstane náhražkou. A tak jsme si do nového vztahu pořídili kvalitní koženou sedačku v barvě slonová kost, z rakouských vístavišť za krásnou cenu.Přesně jako u vás probíhal nelítostný boj s mým mužem o prosazení si svého. Já měla stejný, na chlup stejný názor, jako máš ty...můj muž měl v prvním manželství celokoženou sedačku, měl své zkušenosti a neustoupil z nich. A já jsem dnes moc ráda. Tak praktickou sedačku jsem nikdy neměla. Věrka
Reia Aria píše…
Ahoj Luci, gratuluji, že to nakonec klaplo! Béžový odstín vypadá moc příjemně a nemohli jste vybrat lépe. Tato je totiž i můj velký favorit i když si nejsem jistá, jestli opět zvolit látku kvůli našemu chlupatému mazlíčkovi, tak mi pak musíš poreferovat, jestli se do ní chlupy zachytávají. Má dokonalý tvar a jsem ráda, že ji chválíš, ačkoliv Ikea a nábytek jde obvykle mimo mě, s ostatními materiály je to jak píšeš a nevěřím, že by sedačka 4x tak drahá udělala lepší službu. Obzvlášť, když nemáme telku, takže se víc válíme s notebookem v posteli než na gauči ;-). To se hned bude lépe lenošit, dekorovat a fotit, viď? Posílám skoroletní pozdravy a nebudu teď spáááát, chjo :-D
andy píše…
Luci ta na vás čekala. Podobné peripetie s koupí sedačky znám a nejen sedačky a jistě nejen já :-) Hrozná je ta nejistota, zda si vezete tu pravou. Ale musím říct, že jste se trefili. A taky je skvělá ta variabilita barev ( pořád nějaká změna). Mějte se pěkně Andy
Miroslava Viglaska píše…
LUCI, prosim vás, ste aj po rokoch so sedačkou spokojná ?
Ja mam momentalne dilemu, akú kúpiť, tá vaša sa mi veľmi pači a do mojho štýlu by sa tiež hodila..
Chcem sa spytat na jej pohodlie, ci stale vyzera ako nova, či je naozaj pravda, ze sa daju poťahy prat jednoducho v pračke (či sa praním o trošku nezcvrkli..) a či ju aj po uplynulom čase odporúčate...
ĎAKUJEM.
Bobinka123 píše…
My zrovna předěláváme obývák. Dříve jsme měli červené stěny, ale to je podle mě už dost nemoderní, takže jsme nově vymalovali bíle. Koupili jsme nábytek v Ikea, převažuje u nás černý a šedý. Sedačku jsme koupili tady. Tu jsme taky vzali černou.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...