Návod...

...jak utišit plačící mimino.

Asi neexistuje:-).

Ale ze včerejšího večera tu jeden mám!

Přeji krásné pondělí!

Já jsem po posledních nocích docela vyšťavená. 
Ale trocha jara doma...


... je fajn:-)

Hyacinty krásně voní a žluté narcisky se nadají přehlédnout.



Dnes to občas vypadalo jarně i venku, ale spíš to byl trochu boj mezi sluníčkem a mraky...



...ale mělo to své kouzlo...



...teď už mraky vedou:-).

Pokud máte sníh, tak závidíme, hlavně Adam, každý den se u předpovědi raduje a ráno je zklamaný.
Já bych ten sníh teď v lednu taky brala, hned by byl leden trochu příjemnější.

A teď k tomu návodu.
Včera jsem uspávala od šesti...
... Max v sedm kukadla dokořán, v posteli v pozoru i přes několikeré položení a přes neforemnost spacího pytlíku...
...v osm už utišuji, nechce čaj, ani mlíko, ani nosit!!!, ani ležet, ani sedět, 
ani si povídat, ani vozit, ani můj zpěv (to se mu celkem upřímně nedivím :-))) )...
...v devět mi dochází trpělivost, ani Adam nemůže spát a tak v půl desáté, předávám štafetu mému muži!

Po pár minutách je klid. 
Ha! 
Jak to?


Původně chtěl muž zkusit dát Maxovi napít z hrnku, to ho občas bavilo, ale tentokrát přišel Max na jinou zábavu, snad hodinu seděl a koupal si v čaji ruce, nespal, ale nebrečel :-))),
při pokusu dát čaj pryč opět řev.

Když už všechen čaj vycákal, usoudil, že je tedy i čas jít spát...


...hurááá!

Muž se šel převlíknout do suchého a Max se už pak sice každou půlhodinu budil, ale stačilo pohladit, dát dudu a k ránu i to mlíko, ale nebrečel!

Kdyby jste přeci jen nějaký návod měli...
...tak sem s ním :-))).

Mějte krásné odpoledne!

Já budu doufat (tak jako každý den) v klidnou noc :-).






Komentáře

Anonymní píše…
Ten jeho unavený kukuč, jak má ručičku v tom čaji...to je dojemné...úplně tu situaci vidím...znám od našich holčiček, kdy už nemůžou, člověk už taky nemůže, a pak přijde ten moment, kdy to zalomí a já nechápu, proč jsem byla vlastně nevrlá :-D.

Pěkný zbytek dne a zítra dejte vědět, zda si Max z čajíčkování nedělá rituál ;-).

Lea
Věra píše…
Ahoj Luci,nebolí Maxe dásně? Když byl Alex mimino,měli jsme přesně takové období.Už zoufalá matka dala jsem brečícímu prďolkovi sirup proti bolesti a teplotě...byl klid celou noc.Ještě párkrát jsem opakovala,zjistila jsem,že synovi lezly 3 zuby najednou.Přeji ať je veseleji a klidněji:-) Vera
RONICA píše…
Musela jsem se usmát. Fotky s jarními kytičkami mě pohladily po duši :-) - krásné... A uspávání... Já včera večer uspávala od osmi do jedenácti (Ondra i usnul, asi dvakrát, asi na deset minut), pak uspával manžel do jedné... Většinou nám pomůže kolíbat v autosedačce - vajíčku (ale brzy už se tam asi nevejde...). Včera to nakonec taky pomohlo, ale až v tu jednu v noci...Je to teď fakt náročné :-)))
Kami píše…
Ahoj Luci :) to je sranda, tak aspoň že něco pomohlo! Mě se nejvíce osvědčilo utahat prcka přes den a nenechávat moc dlouho spát, v noci je to pak o dost náročnější. Kyti jsou parádní, taky mi tu teď kvete zlatý déšť ve váze, hrozně se těším na jaro.. :)
Anonymní píše…
Míla Lucie, jj, uspávání je na několik románu a nejhorší je, že se tem malým mrskam rituály měni☺.ale podle fotky me taky napadlo, zda nerostou zoubky.mym dětem vzdy zčervenáji tváře a nezaberou a nezaberou. Hodně sil! Maruska
Notes píše…
Hmm, tiez ma napadlo, ako Marusku predo mnou, pri pohlade na tie cervene licka, ze to vyzera na zubky. Tiez sme to mali... vela trpezlivosti a trpezlivosti
Anonymní píše…
Zdravím do mlýna a přeji hoooodně sil a trpělivosti. Adíku máš krásné brýle,moc ti sluší.
Unknown píše…
Milá Lucko, když byl Adam malý, tak jsme náhodou zjistili, že mu vadí večerní koupání, prostě jsme jednou vynechali, protože jsme nestihli a usnul jak špalek, začala jsem koupat ráno a byl klid. Jo a 18 hodina je možná brzy...je to těžký, hodně sil a trpělivosti.
InkaFej píše…
Návod nemám:o), mně vždycky radili nechat brečet,ale na to jsem já nikdy neměla to srdce. Ale musím jen konstatovat, jak ti tvoji kluci si jsou neskutečně podobní..ten kukuč nad tím čajem je celý Adámek:o))...krásný večer a klidnou noc! Inka
Anonymní píše…
Milá Lucie, možná by mohlo pomoci toto http://www.kezdravi.cz/oddeleni/232-prorezavani-zubu pokud to jsou opravdu prořezávající se zoubky. Přeji hodně trpělivosti. Lucka
Anonymní píše…
na zklidnění babycalm - přírodní kapky. Nebo možná chce aby ho uspával tatínek:-)
Anonymní píše…
Luci, u nás když je řev, je to aktuálně od zubů a pomáhá mu gel na dásně. Ale jestli je to u vás od zoubků nebo přetažený, těžko říct. Kdyby zuby, dala bych mu gel a na noc dávku nurofenu proti bolesti a snad by bylo líp. Ale jestli přetažený, tak nevím. U nás se zase uspávalo dvě noci u flašky/prsa a včera i dnes usnul sám - měl rozsvícenou lampičku, plínku v ručičkách, povídal si a pak bylo ticho. Držím palce, ať je líp.
Andrea píše…
Pokud jsou to opravdu zuby, tak na ty homeopatika slyším samou chválu ... Jinak ohledně spaní mohu jen a jen doporučit knihu "Každé dítě může dobře spát" (http://www.levneucebnice.cz/p/kazde-dite-muze-dobre-spat/). Tak držím palce!
Anonymní píše…
Ahoj Lucia, už dlho čítam tvoj blog, si fajn mama, a plne ťa chápem. Ja som si takto užila pri dvoch deťoch takže máš moju plnú podporu. Čo sa týka tých zúbkov, tak navrhujem jantárové korálky nielen že to mám vyskúšané ale čítala som na nete aj veľa odporúčaní.. www.jantarovekoralky.cz - teda keď si dobre pamätám. Držte sa všetci! A daj vedieť či to aj tebe pomohlo :)
JanaR píše…
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Renata píše…
Lucko, koukněte na blog http://luckyblok.blogspot.cz/ - snad najdete trochu inspirace
Hodně štěstí.
Arwen píše…
asi odvar z makovic, jinak těžko radit :)
Anonymní píše…
Zkusit monotónní zvuk (např. vysavač :) Ovšem pokud to jsou zuby, tak asi nepomůže ani to.
Daniela Augustka píše…
Tieto starosti sú za mnou tak dávno, že si už ani nedokážem spomenúť, ako som tíšila deti, keď plakali. Ale vo veku, v ktorom je teraz Max, si nepamätám, že by mali problém so zaspávaním. Moje decká mali dosť pravidelný režim, takže to asi spôsobilo, že večer zaspali bez problémov. Horšie bolo, keď už boli väčší. Chcem ísť cikať, chcem piť, tlačí ma plachta, nemám plyšáka a kopu podobných nezmyselných výhovoriek si dokázali vymyslieť, len aby vyliezli z postele. Lucie, horšie budú už len neprespané noci vtedy, keď začnú byť dospelí a v noci neprídu načas domov... To si potom spomeniete na toto obdobie :-)
Aj ja mám doma jar, hyacinty, aj primulky, pokúšala som sa o urýchlenie kvitnutia modrice (pokus nezdarený). No dosť ma prekvapil komentár na mojom blogu, blogerka, ktorej prekáža ešte aj to, že ľudia chcú mať v januári v byte jar.
Anonymní píše…
Maxův výraz nemá chybu, je kouzelný :) Moc vám děkuji za váš blog a za inspiraci. Simona

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...