oslava...

...v modré!



Přeji prima neděli!

Včerejší Maxova oslava se vydařila.
Adam si pozval spoustu kamarádů z vesnice a tak měli o zábavu postaráno, protože bylo nádherně pár se jich nejprve smočilo v potoce, ale později dostali ještě spršku v podobě deště, opět jsme obětovali přízemí, ale za hodinku bylo po dešti , vrátilo se sluníčko a tak se zase řádilo venku ,
mokro nemokro :-).

Ráno přišla Maxe pohlídat sousedka z vesnice, kamarádka našich kluků, která se nabídla, že Maxe ráda občas pohlídá. Za to jsem byla moc ráda, protože nakonec mi hodně pomohla i s přípravou výzdoby a občerstvení.


Udělala jsem jenom osvědčené kousky...


...rajčata s mozzarelou, bazalkou a balsamikem...



...ovocné špízy...



...muffiny z listového těsta se žampiony a  nivou...


...a moc se povedly cupcakes s modrou čepicí...


...jsou to čokoládové muffiny (z krabičky) a navrchu je máslový krém podle tohoto receptu, jen dobarvený modrou potravinářskou barvou:-).



Měla jsem jasnou představu dortu, který jsem chtěla péct sama, nevrhala jsem se do experimentů, ale sáhla po krabici s pařížským dortem a upekla korpus, pak po krabici s krtkovým dortem a udělala náplň i s bánánama. Korpus jsem rozřízla a vyplnila náplní, dala jsem ho zchladit a vypadal dobře. Ale moje představa, že dort potřu šlehačkou v barvě baby blue, vzala za své ve chvíli, kdy jsem zjistila, že šlehačka moc nedrží. Takže improvizace. Měla jsem tu kus bílé marcipánové hmoty. Troška modré do ní a okolo dortu mašle a šlehačka těsně před podáváním na dort...


Naštěstí max se o úpravu dortu velmi rychle postaral sám :-).


No a dobrý to prej bylo taky :-).



A důležitá věc ! 
Max ladí s dárkem :-))), balící papír s obláčky mám z Holandska a triko s 


Ovšem největší událost dne byla ta, že Max udělal sám svoje první tři kroky. Od jednoho dárku k druhému ...viděla to ale jenom babička :-))).


Dnes bude odpočinková neděle, vykukuje sluníčko , tak už se těším na kafíčko někde venku na zahradě. Muž dovezl špulky tak budeme muset najít prima místa na posezení:-).

Mějte pohodovou neděli!


Komentáře

Hana píše…
Luci ...krásná oslava plná dobrot a dobré nálady..... je fajn, že se vše vydařilo ..... krásně jsi to zachytila a Maxík to oslavil krůčky dneska jich jistě bude zase víc a víc....mějte krásnou neděli....Hanka
Bára píše…
Krása :-) A Maxovi všechno nejlepší!
Obdivuju tvou výzdobu a ráda bych si vzala mustr na Vilíkovu oslavu, ovšem jak se znám, neklapne to :-) Nemám na to trpělivost a i když se mi to hrozně líbí, asi budu ráda, že spáchám dort a nafouknu balónky :-)
Anna píše…
Lucko, moc krásně připravené oslavy. I když já osobně bych asi nemohla pozřít nic s přídavkem modrého barviva... a někde jsem četla, že to má logické opodstatnění, modrá prý snižuje (narozdíl od červené či žluté) chuť k jídlu :-) A abych nezapomněla - všechno nejlepší malému oslavenci! A.
Marcela M. píše…
Máš to všechno moc krásný a úžasně sladěný. My měli včera slavit dva roky naší vnučky, ale dostala černý kašel, tak se oslava odkládá. Můžeš mi prosímtě napsat, jak děláš ty listový muffiny s nivou a žampiony? Díky
Anonymní píše…
Nadhera,gratulujem k prvym krokom,...nadherny style...mozes sa s tym zivit !
No a ja zavidim to auticko !,priala by som si ho do interieru navzdy ! :):):)
Mimochodom,moj Milo mal vcera tiez narodeniny :)...aj ked nam sa Milan narodil prvy julovy tyzden ,o styri roky neskor ,ako bol jeho biologicky vek :) a jeho prve slova u nas boli :,LUBIM TA, SI SPLOSTA !....
.....tieto dve vety si doniesol k nam z ustavu a este dlho ich hovoril,ako ,, vyznanie ,,....
Mimochodom,vcera mal oslavovat na Lomnickom stite a oslavoval s virozou v posteli a s lavorom :)...a lavor s kvietkami mam uz na blogu !

Unknown píše…
Lucko, nádhera, vše...včera jsem taky dělala Adamovi oslavu /bylo mu 7/, ale takhle jsem se teda nevyřádila. Krásně vše sladěné, obdivuji to, ale já na to nejsem. Jo a přimlouvám se za recept na slané mufinky a klidně i ovocné špízy - které ovoce máš vyzkoušené a tak. A vše nejlepší Maxovi! Katka
InkaFej píše…
Luci, dodatečně Maxíkovi veliká gratulace a Tobě patří můj obdiv...nádherně připravená oslava! Krásné dny přeje Inka
Anonymní píše…
Krásná reportáž z oslavy :) perfektně sladěné a chválím improvizaci dortu ,myslela jsem si,že je od cukrářky . Jste šikulka. Max vypadá evidentně spokojený a tak to má být :)
Pěknou neděli,
Petra
RONICA píše…
Krásné jste to měli!!! Přejeme Maxovi všechno nejlepší!!!
Anonymní píše…
Děti a dorty z kupovaných krabic, modrá všude....a všichni tady pějete chválu.
No, pak je to přání zdraví na místě.
Mirjanka píše…
Nadherne sladeno. Obdivuju. Muzu se teltat, odkud je auticko? Nema chybu 😉
Miska píše…
Wow, nadhera! Vse pekne sladeno.
http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Anonymní píše…
Hlavně ty děti z kupovaných krabic, to muselo bejt vo život!!! Adam IKEA a Max? :))

Mně se oslava moc líbí, jste šikovná!!!
Notes píše…
tooooľko modrej! nádherné!
Anonymní píše…
Mě se oslava taky moc líbí, ale je dobré vědět, že potraviny s modrým potravinářským barvivem jsou fakt sra.ky......, ale vypadá to moc hezky a když to není často proč ne, já se tomu ale přesto dost obloukem vyhýbám.
takže kdo to neví čtěte a bděte:
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E133
Mějte se P.
i n n a i a píše…
Maxíkovi všechno NEEEJ! Inka
ohmybeautifullife píše…
Nádherná oslava i fotky, Maxovi gratuluji k narozeninám! P,
Aneta píše…
Opravdu moc krásná oslava narozeni a Maxovi všechno nejlepší. Výzdobu na oslavu jsem dělala vždy barevnou, ale kupodivu nikdy mě nenapadlo to sladit do jedné barvy a vypadá to moc efektrně. Budu se inspirovat na narozeniny synů. Hezký týden Aneta
Monika píše…
Milá Lucí,
posíláme Tvému beránkovi mnoho štěstí a zdraví.
Ať z něj roste prima kluk a pro Adama par´ták.
pa, Monča
lenka píše…
Krása. Jen tiše závidím, jak jste šikovná.
Iri píše…
Taková modrá nádhera! Vypadá to dokonale profi a vůbec bych to netipovala na improvizaci.) A ke krůčkům gratuluju, určitě Max brzy překvapí i maminku:)
Lucie píše…
Krásná oslava, jste šikovná. Dodatečně malému Maxovi vše nejlepší. Užívejte první krůčky:-) L.
Lucie Living píše…
Hanko moc díky ...ale moc se do samostatných kroků nehrne, to byla asi euforie z těch dárků kolem :-))).
Lucie Living píše…
Báro díky moc, trpělivost je jedna věc a pak taky to správně na časovat...to mi zatím moc nejde , ale s každou oslavou se to lepší :-))), nejvíc věcí co udělat mě napadá tak dvě hodiny před začátkem...no a bez pomoci a s Maxem bych to nezvládala vůbec. Krísné dny!
Lucie Living píše…
Aničko díky moc. Je zajímavé , že ta modrá u dospělých moc ohlas nemá, ale děti byly z modré nadšené :-)))...asi právě proto, že je tak neobvyklá na něčem jedlém :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Marcelo moc díky a to je mi líto, ten černý kašel je prevít , dcera mojí kamarádky ho měla a hrozně dlouho trvalo, než přišli na to co to je, pak ho měla i kamarádka. Slyším o něm ším dál častěji. Tak přeji ať se malá brzo uzdraví a t jí to moc netrápí. O muffiny je zájem tak v dohledné době napíšu článek. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Alenko , posílám taky gratulaci Milovi a má veliké štěstí že vás má. Ať je brzo fit! Na blog se jdu juknout, do mailu mi ten obrázek nedorazil. krásné dny!
Lucie Living píše…
Katko moc díky . Gratuluji Adamovi ke krásným 7. narozeninám a mufiny i špízy budou v samostatném článku. krásné dny
Lucie Living píše…
Inko moc děkuji a Max taky :-) !
Lucie Living píše…
Petro já moc děkuji, hlavně za pochvalu dortu, dal mi zabrat :-). krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc děkujeme. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Tak pokud vím, tak všechny děti jsou "home made" takže kvalita zaručena a o zdraví se není třeba bát, oslava byla pod dohledem lékaře Dr. Oetkera :-). A teď vážně , děti vědi , že modrá není zdravá a sladkosti vůbec a běžně se stravujeme v přírodních barvách. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky, v příspěvku z 13.4. je odkaz na eshop. Krásné dny!
Lucie Living píše…
:-)))), díky!
Lucie Living píše…
Inko moc děkujeme. Krásné dny a pevné nervy !
Lucie Living píše…
Moc díky! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aneto moc díky, já teď dělala výzdobu pro Adama vždy na přání, tahle modrá se mi moc líbí , ale Adam už o ní nestál...a Max to naštěstí komentovat nemůže :-))). Ale myslím, že se mu to moc líbilo . krásné dny!
Lucie Living píše…
Moniko díky moc. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lenko , moc děkuji. krásné dny!
Lucie Living píše…
Iri děkuji, to jsem ráda...ten dort mě trochu potrápil :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lucie moc díky, já i Max. krásné dny!
Marcela M. píše…
Tak to se budu těšit!
NESTO píše…
Já teda taky nemůžu modrý barvivo, ale nic proti, je to krásný! Strašně se mi líbí ta velká svíčka a to mráčkový bodyno je D.O.K.O.N.A.L.Ý!!
Anonymní píše…
Taky bych chtěla ten recept. Ale nejlíp dnes nebo zítra, v neděli slaví naše dvouleťačka, tak jsem si říkala, že bych je upekla! Díky Terka

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...