Venku...

...a za okny!



Přeji krásnou středu!

Letos se nám povedlo zvelebit stráň, na kterou se díváme z obýváku.
Když jsme náš dům kupovali, měli tenhle kousek bývali majitelé krásně upravený.
Stál tady sice nepoužívaný a ne zrovna pěkný včelín, ale vše kolem bylo pěkně upravené.
Jsou tu vysazené domácí maliny, které ovšem pod naším vedením poněkud zvlčely:-).



Teď už jen potřebujeme pořádné počasí, aby stráň zarostla svěží trávou, kapradím a rostou tady i lesní jahůdky, které by letos díky tomu pročištění mohly mít šanci:-).



Kameny v uměle vytvořeném jezírku budeme muset taky trochu přerovnat, ale to taky až bude ještě o pár stupňů lépe :-).


Na místě včelína je jedna z paletových lavic a tak už se hrozně moc těším na první ranní kávu, protože přesně sem svítí slunce ráno nejdřív:-). 

A tohle je část výhledu...
...směrem na terasu leží ještě hromada křoví a suché trávy k odvozu.


Ve svahu už kvetou první fialky.


A doma kluci pozorují srnky  z okna jídelny...




...Adam je pro Maxe jeho všechno,  ta radost když si ho vyzvedneme ze školy, to nemá chybu:-))).


Mějte krásný večer!

Komentáře

Anonymní píše…
Máte kolem domu úžasný ,přímo pohádkový prostor.Podle fotek soudím,že bydlíte na samotě.Navštěvuji Váš blog pravidelně,před pár dny jste psala,že byl manžel téměř měsíc pryč,nebojíte se večer sama doma,pouze s dětmi? Jana
NESTO píše…
Luci, já bych se v noci strašně bála! Ale ta samota je lákavá a zvěř za oknem mě pokaždý dostane do kolen:). L.
Monika píše…
Lucí, vy jste zkrátka plantážníci :o)
Máte u vás nádherně.
pa, Monča
Anonymní píše…
Vidime sa ....aj my so zvieratkami,ked ideme von,do lesa,za dedinu...skoro vzdy je to vysoka....velmi mi to pomaha nacerpat silu,tento blizky kontakt.U nas na zahrade su to vtacky,jezko,zaba,salamander,hrdlicky,datle,vevericka...:)
Vy ste uprostred tohoto zivota !
Preto sa tak rada k tebe pozeram,ja u teba smirujem aj to za oknami......naaaadherne foto : deti nalepene na skle okna,s vasou prirodou,srnkami....
P.S.:Na jednej lesnej prechadzke ,nedavno,kruzil nado mnou hnedy netopier,v slnku presvital jeho kozusok tak do hrdzava :)
Majka píše…
Luci, máte to tam u vás moc krásné. A kluci, je fajn, že se mají rádi.
Majka
Hana píše…
To je krásy kolem vašeho domu ..... pro děti ráj neskutečný ....Adam je Maxův nejmileší parťák- je fajn, že jsou si tak blízcí.......krásný den přeji Hanka
Mimochodem u nás včera bylo celý den pod mrakem a dnes to vypadá podobně ,po sluníčku už několikátý den ani památka.
Notes píše…
Jeeej, to poznam....:))) mali sme maly domcek s ooobrovskym mlynom. A este vacsou zahradou. Srnky, kuny, sovy, netopiere, lisky, sojky, žlna, ryby v potoku, to boli nase domace zvierata, co tam ake sliepky:))))
Praca a zivotny styl sa vsak nezlucoval s tymto sposobom zivota, preto sme to radsej predali niekomu, kto ma na to cas. A i ked sa mi vsetci cudovali, vobec som sa tam nebala, omnoho viac sa bojim, ked idem z poobednej domov po meste!
lenka píše…
Máte to strašně krásný. To je můj sen. Hezký den.
LAVANDE&PROVENCE píše…
ten výhled máte úžasný !
Je moc hezké vidět, jak se mají bratři rádi. U nás je tomu taky tak ... Až na občasné hašteření :) Ale to k tomu patří. Krásný den, T.
Bára píše…
To je prima, že se mají bráškové tak rádi! ;) Výhled máte z celé domu překrásný a to okolí je slast pro oči. Hned bych na ranní kávu zaskočila ;) bára.kára blog
Anonymní píše…
Lucinko, u vás je nádherně :-) A chlapcům závidím ten výhled na srnky :-)
Monika píše…
Ahoj Lucko, wow to je taková nádhera!!! Musím říct, že závidím (v dobrém), protože ranní kávička v takové přírodě, to je pohlazení po dušičce. Vážně že jo. Nemůžu se vynadívat. :-D
Daniela Augustka píše…
Pozerať sa z okna svojho domu na pasúce sa srnky, to je nádhera. A nielen to. Vedeli ste si nájsť krásne miesto na bývanie. Ako čítam komentáre predo mnou, už vám to tu napísali viacerí, tak sa len opakujem :-) Ozaj, aj k vám domov chodia veveričky? Lebo ku mne na lodžiu petržalského bytu chodia :-) A k tomu poslednému príspevku iba toľko, že tie naše blogy slúžia aj na to, že si porovnávame počasie a vývoj prírody v predošlých rokoch. Robievam to isté :-)
Lucie Living píše…
Jano, moc díky. Před deseti lety jsem se tu hrozně bála, dnes ani ne, s dětma na to ani není čas ani myšlenky :-), naštěstí. Ale na horory se ze zásady nedívám :-). krásné dny!
Lucie Living píše…
Lucie , jak jsem psala výše ....je to o zvyku.
Krásné dny a díky.
Lucie Living píše…
Aleno , taky tu máme netopýry a jednou jsem měla pocit, že jsem ho zahlédla přes den, ale pak jsem si říkala, že jsem se spletla ....a ono možná ne:-). Krásné dny a díky!
Lucie Living píše…
Já už bych neměnila za město ani náhodou (pokud by to nebylo nějak nevyhnutelně nutné), výhodou je že do města to máme kousek v nejhorším případě i na dojití pěšky, do vesnice pár kroků , ale být někde opravdu na samotě...to bych tak jistá asi nebyla, ale ta příroda ohromě nabijí. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Danielo moc díky, veverky jsem tu neviděla, ty vídám spíš ve městech v parku. Ale muž ráno vídá na odjezdu do práce lišku :-). krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...