hokus pokus...

...s borůvkama!

Krásné sobotní odpoledne blogerky!







Vidím, že je nás víc komu se dnes nechtělo z pyžama , ale já se ještě dopoledne přemluvila a dovytvořila a taky nafotila můj výtvor :-)

Borůvky kupuju často (jednou snad budou i nějaké u nás na zahradě) , ale dělám z nich stále stejné  věci, koláč, mufiny, nebo čerstvé do poháru...
...tak jsem chtěla tentokrát zkusit něco jiného :-)

Nejprve jsem si usmyslela zkusit makronky ...
...ale na ty mi chyběla mandlová mouka...
...ale přes recepty na makronky jsem se doklikala na blog CHEZ LUCIE , kde jsem našla recept na laskonky a tak jsem si to nějak nakombinovala...
...a tohle je výsledek :-)...



 ...už dávno jsem si pořídila podložku na pečení makronek a tak jsem ji chtěla hrozně moc vyzkoušet,můj hokus pokus je asi něco mezi laskonkama a makronkama...
...protože jsem se opět do pečení pustila bez přípravy a můj záměr dát těstu barvu čerstvýma borůvkama opravdu nevyšel, chtěla jsem použít zavařené, ty jsem ovšem po prohledání zásob se zavařeninami nenašla a tak jsme musela použít směs "borůvky s medem", které směs sice jakžtakž obarvily, ale také ještě přisladily :-))) 



...nevím jestli to bylo tím množstvím cukru, nebo že chyběly mandle, ale místo placiček se mi upekly takové pěkné skořápky do kterých jsem pak , společně s krémem (ten už jsem raději nesladila), mohla použít jako překvapení  i ty čerstvé borůvky :-)))


Takže jak na to:

na skořápky:

3 bílky
150g cukr krupice
100 g cukr moučka
3 lžíce osušených borůvek z kompotu (ne moc sladkých, případně doporučuji ubrat cukr)


na krém:

1/2 vanilkového pudinku
200ml mléka 
40g cukr krupice
160g změklé máslo
borůvky z kompotu na obarvení krému


Postup:
Nejprve ušleháme ve vodní lázni bílky s cukrem krupice, pak odstavíme a všleháme do bílku cukr moučku s ovocem až docílíme téměř tuhého bílkového sněhu. 
Pak nejlépe cukrářským sáčkem uděláme placičky na plech s pečícím papírem, pokud možno stejné...
...nebo ideálně na podložku.
Necháme klidně hodinu stát venku (bílek na povrchu zaschne a nepopraská) a pak dáme do předehřáté trouby na 120°C na cca 45 min.
Pak necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout (i s hrncem ve studené lázni). Do pudinku pak všleháme borůvky na obarvení a měkké máslo. Cukrářským sáčkem pak plníme skořápky a přidáváme doprostřed borůvku (pokud vzniknou placičky...tak to bude asi bez borůvky :-) ). 
Dáme do lednice pěkně vychladnout a pak už jen mlsáme.


Dobrou chuť!

Já teď běžím dokoukat s Adíkem dobu ledovou:-)

Mějte krásné sobotní odpoledne a večer!


Komentáře

Reny píše…
Jůů, vypadají krásně!
Roque píše…
Téda, náhodou vypadají jako úplně dokonalé makronky! Krásně hlaďoučké a v kombinaci s krémem musely být báječné! Taky se na ně už nějaký čas chystám právě podle Chez Lucie-ochutnala jsem ty její na Apetit pikniku a stojí za to. Ta forma je skvělá, to musím mít,i když manžel bude asi jiného názoru :-). Krásné fotky!
rêve de vivre píše…
Luci to je parada. Krasne si ti vsetko napiekla, naplnila a nadherne to i vyzera. Andrea
Jana píše…
Teda, ty jsou luxusní! Tu formu si budu muset taky pořídit :-). Makronky jsem dělala jenom jednou, vlastně přesně před rokem do svatebního dekoru v BL... Byly vynikající, tak se do nich asi zas někdy pustim. Krásnou neděli!
Iri píše…
Podle fotek hodně povedený pokus! A ty čerstvý borůvky, mňam. Jinak makronky jsem stále ještě neochutnala natož abych je zkoušela péct, asi se k tomu dokopu až bude v módě nějaká jiná sladkost.)
Ľubica píše…
Super, hokus pokus vydarený. Vyzerajú veľmi chutne.
Ľubica
M.A.R.K.I píše…
Luci, parádní hokus-pokus .... vypadá to nádherně .... můžu se zeptat, kde jsi sehnala tu formu na makronky ???? Úplně mě nadchla .... Marki
Lucie Living píše…
Zdravím holky...

moc velké díky za pochvalu, sama jsem byla překvapená jak se to povedlo a asi trochu i díky té formě...krásně si to těsto podrží, bez ní bych se jen těžko sešla stejnou velikostí :-))). Formu mám z jednoho obchodu ze Švédska a k ní i tu nádobu na plnění , ale myslím že nebude velký problém sehnat ji tady... hledejte na netu "podložka na makronky".

Přeji ať se daří při pečení!!!
M.A.R.K.I píše…
Luci, děkuju za tip .... jdu hledat .... Marki
Petula píše…
Dobrý den Lucie, moc děkuji za recept na "makronky" bez mandlí a ořechů. Mám na ořechy alergii, proto se těším, až Váš recept vyzkouším. Mějte se krásně :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...