je to dřina...

...rozhodnout se co dát na blog:-))).

Tak jak mám někdy pocit, že se nic neděje, tak teď mám pocit, že se toho děje moc najednou :-))).

Přeji krásnou neděli!

Asi vám všem, co máte prázdniny nalajnovaný , trochu závidím:-))).
Místo pár dní klidné rodinné dovolené, musel muž pracovně odjet.
Včera mě překvapil telefonát od nejstaršího instantního synka, že budou za hodinku v Kolíně na nádraží a  jestli je vyzvednu.

Přijeli bráchové ...huráááá!!!
Tak zatím přijel nejstarší a nejmladší a ten si s sebou přivezl 2 kámoše.
Říkala jsem si, tak dobrý - to se v pohodě poskládáme,
když najednou přijelo auto s holandskou značkou a nějací rodiče tu vyklopili ještě dva puberťáky :-).
Ti rodiče, pak pokračují do Jižních Čech na dovolenou (tu opravdovou :-))) ).





Adam nadšený a "děti" taky...



...v podstatě se na počtu osazenstva zahrady nic nezměnilo, jen trochu stoupl věkový průměr :-))).

Ale alespoň pro další prázdninové plány vím, že "návštěvníci " tu zůstávají týden a naši kluci na dobu neurčitou :-).
Teď ještě zjistit, kdy se nám vrací z cest tatínek:-))).

No a já musím vymyslet, jak je zasytit ve stylu "udělej si sám" a ještě "rychle a bez bordelu" :-))).
Tak to je výzva! Nějaký tip? :-)



Pizzu s dovozem už jsme měli, na dnešek máme v lednici buřty...
...no a dál se uvidí:-).

Mějte krásnou neděli !


Komentáře

marecka píše…
Vy ste bohovska rodina :)
Anonymní píše…
S jídlem Vám sice neporadím, ale klobouk dolů, paní Lucie. Ukočírovat a nasytit tolik mladých mužů dá určitě zabrat, vynahradí Vám to ale vzájemná pospolitost a je pak na co vzpomínat. Tak jako já nyní vzpomínám rád na roky, kdy jsme mívali na víkendy a o prázdninách "pouze" 3 vnučky mého přítele, mnohdy to bylo též zajímavé. Tak pevné nervy a hodně společných zážitků a radostí Vám přeje Renata z Větérky
Anonymní píše…
Máte můj obdiv, Lucie!!! Horda kluků jako buků. Uvařte jim hrnek nových brambor, tvaroh, máslo a do mističky sůl, acido - tj. brambory na loupačku :-) Ráda se dívám na Váš blog. Je bezvadný.
Přeji Vám hezké dny.! Hanka
HLUBOCE SMEKÁM!!! :-)))

Kdo nezažije, nepochopí :-D
Máme dohromady 6 kousků a když se přidá nějaký ten kámoš nebo bratránek na (nejen na prázdniny), přestávám počítat - je to prostě mazeeeec :-)
A chlapci pochopietlně ve vývinu, tzn. že vaření se musí stát mamince koníčkem :-D
Jo a pro uklidnění, Lucie - můj manžel taky "neumí" holčičky!!! :-DDD
Anonymní píše…
A samozřejmě se nikomu nezdá divné, že nějací rodiče vysadí děti u někoho, koho neznají, neví, zda s tím souhlasí....Lucie, nějaká informace být musela, ne?

Těstoviny na x způsobů s masem a hrnec omáčky, špagety určitě:-)
světluška píše…
Hm, zase jsem dostala lekci, takže přestávám padat vedrem a utíkám něco dělat.
:-DD
Máte můj velký obdiv. martina
Hana píše…
Mony krásnou neděli tam u Vás no to je teda parádní návřěva to mají kluci zábavu a radost to bude i Maxík ve svém živlu Adam už je mazák ten už si to pamatuje z let minulých co se dá zažít s takovou partou....
a s tím jídlem.... co jim hodit do popela hromadu brambor to je přeci pochoutka a oni si je budou vyhrabovat a pochutnávat si, k tomu bych nadělala mísy zeleninových salátů a tzazziki to by byla bašta....
Jana píše…
Také obdivuji:-)) Zdá se mi, že tam máte jednu slečnu, nebo ne?
K rychlým obědům na táborech rodičů s dětmi (v našem případě pár matek s posbíranými dětmi z širokého příbuzenstva a od známých, tj. v počtu šest až deset dětí na jednoho dospěláka, tedy ženu - pánové to nějak nedávali a pouze vše živé dovezli na tábor a odjeli se rekreovat do práce) patřily těstoviny s libovolnou omáčkou, sladké knedlíky (z obchodu) s tvarohem barveným ovocem, nudle s tvarohem/mákem/mletými ořechy/perníkem, rizoto (po česku, to pravé se v takovém množství snad ani dělat nedá) a guláš dělaný v troubě s čerstvým chlebem.
Tož přežijte!
Anonymní píše…
Milá, Lucie, hluboce s Vámi soucítím. U nás doma je to velmi podobné asi posledních 6 let, co mé dcery začaly dospívat... Zkušenost mě poučila, že "nevaření" přijde velice draho, lepší je se uchýlit k rychlým jídlům, která lze podle potřeby něčím nastavit. Těstoviny jsou jednička, osvědčily se také bruschette - tousťák potřený červeným pestem (Lidl, Albert za super cenu), obložený tím, co lednice vydala a zapečený. Hitem jsou také tortily naplněné směsí rychle orestovaného kuřecího masa, rajčat, salátu, kukuřice ..., to celé spojené trochou zakysané smetany nebo majonézy. K svačinkám nepohrdnou ani obyčejným pudinkem. Vařím ho v mikrovlnce - je to hned a nemusíte mýt zapatlaný hrnec. Držte se! Svým vařením vlastně provádíte "primární prevenci sociálně patologického chování mladistvých" - dobře nakrmené děti se drží u domu a nevyvádí...☺ Petra

RONICA píše…
Teda, to koukám...!!! I já smekám... To už máte v podstatě malý tábor ne? :-) Tak to by chtělo nejlíp nějakou kuchařku :-)
Lucie Konečná píše…
Upřímně řečeno, tohle nechápu. I já několikrát zažila, že mi domů rodiče přivezli kamarády Kryštofa, já na ruce brečící dítě, nevyspalá, vyřízená, koukala jsem na ně, že to snad nemyslí vážně ... a oni si v klidu odfičeli na dovolenou. Tohle jsem pak zakázala, protože jsem si připadala jako oběť.
Ale každej to má nastavené jinak, takže hodně síly a radosti!
Anonymní píše…
Pozor, nesluníčkové komentáře nejsou žádány!
Tady se jen smeká a žasne, a nikdo nenapíše "a není to divné?"
Anonymní píše…
pro detailisty: informace před! příjezdem....
(a než budu ta, co závidí (nevím co, ale na blozích je to normál stav) nebo nesmeká nad úžasnou situací....
řekněte vy jako mámy, pojedete vysadíte dítě u někoho bez informací předem?
Bez ohledu na to, že mu není 6 ale "už" třeba šestnáct?
Můžete namítnout, že to Lucie psala vtipně s nadhledem a věděla o tom předem, ale pak nemají jisté věty logiku...

Nezávidím, jen nechápu jak jste některé pohlcené tou romantikou blogů a nepřevedete si to na realitu...
Lucie Living píše…
:-))), tak koukám, že musím doplnit informace.
To že přijedou i s kamarády jsem věděla, maximální počet taky, ale jednak jsem žila v domění, že přijedou až v úterý a to jak se kdo dopraví si myslím řešili kluci sami, znají se a i s maminkou (ex mého muže) takže s ní mluvili a vlastně doprovod nejstarčího bráchy byl podmínkou , že je pustí. Ale když tím vlakem přijeli kámoši jen dva, tak jsem fakt myslela, že je to komplet.
Naštěstí žádné děti ani dorostence úplně "jen tak" mi zatím nikdo nedovezl :-))).

Anonymní píše…
To by bylo ,aby si zase nějaká rejpna nerejpla:(

Lucie, máte můj obdiv, taková banda ! Snad se kluci drobet zapojí do přípravy jídla, mě by z toho hráblo, nechce se mi vařit v těch vedrech pro nás 4 natož taková tlupa:)
Petra
Anonymní píše…
Cha, musím říci, že u nás už spaly desítky adolescentů, o jijichž rodičích jsem v životě neslyšela. Právě proto, že už jim není šest, ale třeba šestnáct, osmnáct... Mládež v tomto věku se prostě druží a své výlety si domlouvá sama.
Anonymní píše…
:-))) tak koukám, že takhle to napsat rovnou, nemá to takový šmrnc, že?
....ale sama jste máma, tak se nedivte, že to bylo divné.
Unknown píše…
Pekáč šunkofleků nebo francouzských brambor, asi lepší než pizza !
Anonymní píše…
Milý horní anonyme...fádních blogů, kde pisatelky píší i ničem je spousta tak tam si můžeš klidně můžeš přihřívat svojí polívčičku. Bohužel ti očividně chybí nejenom smysl pro humor ale i nadsázku jinak by jsi před Lucií vysmekl poklonu a neplácal tady ty svoje komenty. Velice ráda bach chtěla vidět tebe, kdyby jsi se musel/la postarat o tak velký barák o zahradě ani nemluvě, jedno osmileté, jedno roční a jedno mimčo na cestě a tlupu výrostků v místě odkud si nemůžeš jen tak vyskočit si něco nakoupit, dokoupit nebo zajít do restaurace na jídlo. Lucie i já před tebou smekám:-) Monika ze Zruče
Liška píše…
Hezká parta!

Já bychje asi směrovala ven, aťsi jdou na výlet objevovat něco, co je zajímá. A cestou se najedí samostatně. Na vyváření pro tolik lidí bych ani neměla prachy.
Notes píše…
To poznam este z cias, ked sme zili na dome. Ja som to mala velmi rada, ked tam 9risli Adamovi kamarati, zaprve boli v prirode, stastni, volni, slobodni, zadruhe vedela som i ja i ich rodicia kde su a co robia:))). To varenie je za berak, ale istili to opekacky navecer a cez den cestoviny, živánska- maso s klobaskou a slaninkou a zemiakmi v alobele, kazda porcia do alobalu a dat upiect do truby alebo do rozpalenej pahreby - a chystat si to mozu sami! a kotol gulasu, to je i na dva dni, miesat mozu tiez sami, i ked nad nimi treba stat, aby nan nezabudli, ale ak si cast z toho pripravia sami, budu si to viac vazit, a kopec mleteho mäsa, pridat ingrediencie a mladenci mozu zmiesat a tvarovat fasirky - dokoncit ci uz ty klasika na sporaku alebo ony upiect na rošte nad ohniskom a sup so zeleninou ako hamburgery. Najhorsie je, ze takita mladi muzi maju bezodny zaludok! A kpec ovocia a zeleniny.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...