tak a teď to...

...pofrčí!!!

Krásný večer ve čtvrtek přeji!

Tak se mi tomu ani nechce věřit...



...mám svůj vlastní šicí stroj!!!

Značka Gritzner, doposud jsem o ní neslyšela, ale stroj jsme koupili v obchodě, kde nám již léta servisují naší stařičkou veritasku a chtěla jsem něco, co se jí vyrovná. Dnes je na trhu taková spousta šicích strojů, že je opravdu těžké rozhodnout se.

Stroj je bytelný, mnohem tišší než stará veritaska a má i horní podavač látky. Stehů moc neumí, ale ty co umí mi bohatě stačí, nikdy jsem nepoužila víc než 4 druhy oblíbených stehů:-))).

No a nápadů na šití je spousta, takže teď když budu mít doma, svůj vlastní stroj, tak to pojede...


...plážová taška...



...něco praktického...


...spací pytlík na Maxe a další :-)))...


...povlečení pro všechny...






...oblečky na děti...





...a taky něco na sebe :-).

A je toho mnohem víc, pomalu si to sbírám na pinterestu:-))).

Už jsem ho i zajela...
...přednost dostala oprava teepee (což byla i motivace stroj pořídit :-))...
...babička se zasekla a stroj nepůjčila :-)...
...ale i Maxovi jsem spíchla narychlo kaťky ze starého tílka (na foto ho budit nebudu, třeba to vyjde zítra:-) ).

Ale moje výkřiky "jak to šití pofrčí" berte s rezervou, je to vtip. 
Samozřejmě teď když je plný dům a bude ještě plnější, tak na šití není ani čas ani místo, no a až nás zase bude stabilní menší počet, tak začne opět škola a povinnosti, takže nic neslibuji (znám se :-)).
Ale v každém případě je možné, že když mně něco napadne, respektive popadne, tak bude možnost se do toho hned pustit, takhle mě chuť na ušití, většinou nočního nápadu:-), do doby než jsem si vyškemrala stroj u naší mamky přešla.
Kolikrát jsem si říkala, že bych si něco připravila a pak si to zajela k našim ušít, ale to mi nejde, jak to není hned, tak mně to přejde a z nápadů není nic, snad jen občas uložený obrázek.
Tak teď už se nemůžu vymlouvat na absenci stroje, ani sobě :-), tak snad se budu moci brzy pochlubit i nějakým kreativnějším dílem, než je oprava teepee:-))).


Mějte se krásně!


Komentáře

Anonymní píše…
Dobrý den, budu se moc těšit na realizaci nápadů, obrázky vypadají velmi slibně a budu moc vděčná, za info, jak jste se strojem spokojená, také se chystám si stroj koupit a opravdu je tolik variant, že je těžké se zorientovat, když doteď šiju na šlapací Singrovce, jednou jehlou, jedním stehem.... Dívala jsem se, že ten Váš stroj má 57 typů stehů, to myslíte, že je málo :-)? Ať se daří (nejen) v šití, Iva
No já se vymlouvala na to že nemám stroj tak dlouho, až jsem ho k jedněm Vánocům dostala :-) A teď se zase vymlouvám na nedostatek času... ale už jsem sem tam něco taky spíchla - třeba to povlečení.
Tady je jedna má malá inspirace:
http://kamenurazu.blogspot.cz/2014/10/babicciny-poklady.html
Tak plán máme stejný, jen já ještě nemám ten stroj! :D A hrozně moc chci šaty z poslední fotky. Mám koupenou látku (sestra šije :D) a hodila by se na ně přesně!!! Hezký den měj, pááá pusu
Barb píše…
Já kdysi šila jako drak, pořád něco. Tady ale stroj nemám a občas mi to chybí. Je to tak jednoduché spíchnout povlak na polštář nebo závěs z látky, která se mi líbí, když závěsy v té samé nemají :) A ty lněné volné šaty se mi taky moc líbí. Miluju len! Tak se těším na výtvory :)
Mirka píše…
Držím palce,ať se vám dobře šije :-) !!! A těším se na výsledky,určitě to bude skvělé
na mém Pinterestu je několik bezva střihů na tašky
https://www.pinterest.com/mirkakimlova/nejkr%C3%A1sn%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD-ta%C5%A1ky/
Moc zdravím,Mirka
Anonymní píše…
To je super! Držím palce, ať je čas. Nápadů je určitě fůra. Já tak dlouho chtěla něco tvořit rukama, až jsem si koupila první korálky a začala si dělat náramky, najednou toho bylo spousta pro kamarádky a už dělám asi třetí kolekci :-). Je to strašně uklidňující a naplňující, když člověk něco vytvoří :-).
Lucie píše…
Tak to se těším, jak to pofrčí, Luci :-) Jsem zvědavá na výtvory - inspirace vypadá náramně!
A já bych tuze moc chtěla tu plážovou tašku ! Jenže nemám ani stroj a šít taky moc neumím. Tak ať to dobře šije ☺

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...