nejčastěji mě najdete...

...tady!



Krásné úterý přeji!
Ano, možná by se vzhledem k současnému počasí hodilo popřát třeba zamračené úterý a udělalo by to větší radost :-))).
Všeho moc škodí. 

Já trávím momentálně nejvíc času na gauči a protože dorazila objednávka z knihkupectví, tak s knihou.



Protože nejsem žádný vášnivý čtenář, pátrala jsem po knížkách na základě recenzí.
Tuhle jsem si vybrala díky Evě a jejím knižním tipům na blogu gather moments . 

Po tom co jsem se trochu začetla mě zarazilo často zmiňované téma náboženství a víry, ale kupodivu, pro mě velmi přijatelným způsobem. Až později jsem si přečetla, že autor byl unitářským pastorem a že unitářství je náboženské hnutí, které je mi hodně sympatické, alespoň podle popisu na přebalu knihy.
Další věc,  která mě trochu zarazila je hodně časté zmiňování smrti, ale zase takovým zajímavým až hezkým způsobem a taky hodně praktickým  ( na konci knihy je jakýsi propagační leták Pražské společnosti přátel žehu a to i s přihláškou a vzory všemožných dokumentů, které souvisí s úmrtím ... to mě až celkem pobavilo :-), ale je pravda, že tyhle věci člověk běžně ignoruje a setká se s nimi asi až když mu zrovna do smíchu není.

Ale jinak je kniha hodně o životě a plná pěkných, úsměvných, zajímavých, smutných, inspirativních a zamyšlení hodných krátkých příběhů ze života buď autora knížky, nebo jeho přátel a známých  a s pohledem na svět a život musím s autorem jen souhlasit.



Takže knížku můžu určitě, jako pohodové čtení, doporučit.


A pokud máte vy tip na nějakou pěknou pohodovou knihu, sem s ním :-).
Moje aktivita ohledně čtení bude asi souviset s tím co mi nadiktují lékaři, ale musím uznat, že mě to povalování s knihou celkem baví:-))).

Mějte pohodový den a hodně chládku!

Komentáře

Anonymní píše…
a co takhle Kaplana??? Tedy správně Pan Kaplan má stále třídu rád (tuším že napsal Leo Rosten) .... Doporučuji číst v soukromí, jinak by si ostatní mohli myslet, že se jeden zbláznil, když propadává co chvíli nečekaně v smích :)
Anonymní píše…
mě se líbí Pavel Ryzhov, Stalo se 1. září... ale i povídky od Svěráka
Handy píše…
doporučuji Evžen Boček: Poslední aristokratka a Aristokratka ve varu - velmi pohodové čtení :o)
Anonymní píše…
POTVRZUJI!!!!
Neskutečný zážitek, chvíle smíchu i ve frontě na poště...a kdo nezná nepochopí - proč jsem se v obchodě u sáčku s arašídama rozchechtala tak, že jsem raději vyběhla ven:-))))
Pane Bočku - DĚKUJI!
Magda
(Ps. i když ty otřesy smíchu - nevím - aby to miminku nenarušilo klid:-))
Já si kdysi do porodnice vzala knižní podobu Návštěvních dnů Šimka a Grossmanna...a to fakt nešlo číst...)
Evi píše…
Jé, Luci, to jsem ráda, že se knížka líbí...Moc fajn od něj jsou i Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce nebo Opravdová láska :))
Z Rituálů se mi moc líbí ta pasáž o svatbě, církevní obřad bychom mít nemohli a těch pár civilních, co jsem viděla, se mi vůbec nelíbilo...a tohle je takové milé...jen nevím, jestli to u nás někdo také provozuje :)
Měj se pohodově!
E-dlerovic píše…
Fulghum všeobecně je takový pohodový čtení. Taky nejsem kdovíjaký čtenář, ale jeho mám ráda. Třeba Všechno, co potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce. A nebo taky nějakýho Viewegha :) užívejte relax! :)
Za sebe mohu jen a jen doporučit knížku:

Ivan Kraus - MÁ RODINA a jiná zemětřesení

Je to sbírka 4 knih s názvy:

To na Tobě doschne
Prosím Tě, neblázni!
Číslo do nebe
Rodinný sjezd

Ideální čtení pro ty co mají velkou a veselou rodinu - jako já a Vy Lucie :-)
Fajn se dozvědět, že i jiní to mají stejně :-)
Četla jsem ji několikrát a řezala se u ní jak kůň - SMÍCHY pochopitelně :-D


Michelle píše…
Luci zkus nějakou knížku od Kate Morton. Má úžasně napínavé knihy, trošku propletené historií, láskou a také tajemnem, kdy člověka mrazí - takže v létě ideální:))
Anonymní píše…
dobry je aj jeho "Denik kastelana". aj ked obcas som sa pri citani trochu bala. ;)) m.
Karolina píše…
Od Fulghuma celkem cokoli, miluju jeho humor.
Stejně tak již zmiňovaný Ivan Kraus nebo Pan Kaplan.
Já mám ráda ještě Čapkovy Povídky z jedné a druhé kapsy například, Hrdý Budžes od Ireny Douskové, knihy od Václava Cílka.

Ale s tím smíchem fakt opatrně. Já jsem se cca 14 dní před termínem porodu vypravila do Ypsilonky a v jednu chvíli jsem dostala šílený záchvat smíchu, otáčelo se na mě celé divadlo. Od druhé dne jsem měla bolesti a za 4 dny jsem porodila. Zpětně jsem pak narazila na informaci, že opravdu velký smích, chechtot, může vyvolat stahy.
Takže opravdu bacha, i knížka může být nebezpečná :-D
Unknown píše…
Já jsem včera dočetla Malý pražský erotikon od Patrika Hartla - objevila jsem ho na blogu u Rosy Mitnik a fakt se mi ta kniha líbila, malinko mi připomíná Viewegha, kterého čtu moc ráda.
Anonymní píše…
Kniha Sodoma Gomora od J. Kovaříkové.
Amelie píše…
Já teď čtu Polyannu a moc se mi líbí, předtím to byla kniha: Den, kdy jsem se naučil žít...
Anonymní píše…
Za mě :-) :
Co se dočtete opravdu všude aneb ´the must read´ je Kateřina Tučková a její Žítkovské bohyně a Vyhnání Gerty Schnirch
Podobný styl a lokace jako bohyně je Druhý život Marýny G. od Vladimíra Klimecká
Velmi lehké a svěží je knižní vydání Štastné knihy ze Štastného blogu
Už ne tedy lehké, ale silně čtivé s drsnou pointou je Je to i můj život od Jodi Picoult, pak je prý výborná i její Vypravěčka
Neodložitelný je Pokoj od Emma Donoghue, ale! nic si o této knize nečíst a nezjištovat! prostě jen dát na doporučení! jakmile se na kterémkoliv webu začtete do popisu, hodnocení, diskuzí, dozvíte se veškeré hlavní body zápletky a už to pak nebude ono, mně sestra řekla ´přečti si´, tak jsem přečetla :-)
Já kdybych měla za ´úkol´ ležet a číst, tak bych si určitě znova přečetla celého Harryho Pottera :-)
Viewegha už jsem v poslední době - jak začal psát na zakázku - moc nemusela, ale první kniha po té jeho nehodě je moc povedená - Můj život po životě, jinak pokud jste nečetla dříve, tak Účastnící zájezdu a Román pro ženy je perfektní
.... a mohla bych pokračovat ještě asi dlouho, ale z novinek už mě nic moc nenapadá, já byla poslední půlrok v zajetí Sedmi královstí - Hra o trůny, takže ty výše zmíněné jsem vždy zhltla pro odlehčení v pauze mezi jednotlivými díly ;-)
Tak pěkné počtení
Vendula
Katno píše…
tyhle knizky taky muzu jen a jen doporucit.. Ale jak nekdo psal jiz nahore, i tady je vhodnejsi cist nekde v klidu domova a vyvarovat se tak velmi tazavych pohledu okoli, napr v tramvaji :-D
Anonymní píše…
Luci ,ty máš ale ancúg !! Božské prúžky .-)
Anonymní píše…
Ano, Lucie, Kateřina Tučková je skvělá, pak si na Žítkovské Bohyně můžete zajít i do divadla, ale taky Himmlerova kuchařka od Giesbert Franz-Olivier nebo celá edice Jo Nesbo - příjemné detektivky! Tereza
Anonymní píše…
Pod dojmem čerstvě dočteného doporučuji knihu Cesta od Cecilie Sternbergové - matky současné majitelky zámku Častolovice. V podstatě to není žádné oddychové čtění, ale čte se jedním dechem a člověk se dozví opravdu neuvěřitelné množství informací ze života šlechty ve 20.století. Já miluju zámky a vždycky mě hrozně zajímá, jak na nich lidé žili, ale při prohlídce je to hodně neosobní. Zato v knize se člověk dozví spoustu věcí jaksi " z první ruky". Pokud musíte spíš polehávat, budete to mít přečtené za dva dny:-). Mějte se a snad už zaprší, viďte? Milena
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie,jestli mohu dát dobrý typ na knihu,pak je to kniha od Evžena Bočka "POSLEDNÍ ARISTOKRATKA" a "ARISTOKRATKA VE VARU".Je to oddychovka a určitě se pobavíte.Vřele doporučuji.Mějte se,odpočívejte a dobře se pobavte,pokud tyto knihy již neznáte..S pozdravem Vlaďka
Anonymní píše…
Moc milé a oddechové je také O mé rodině a jiné zvířeně od Geralda Durrella.
Monika píše…
Já jsem teď o prázdninách zcela propadla Vlastimilu Vondruškovi a jeho historickým detektivkám "Hříšní lidé Království českého" ... půjčuji si to v knihovně a je o to dost zájem, takže je to asi občas bitva o rezervaci :-)
Přeji hodně oddechu a pohody u dobrých knížek :-)
timeaa píše…
Já jsem za letošní léto přečetla Prvok, Šampon, Tečka a Karel od Patrika Hartla, Slepá mapa od Aleny Mornštajnové, několik knížek od Jojo Moyes a několik od Kate Morton - a všechno to byly naprosto lehce čtivé, úžasné knížky buď zápletkou nebo humorem. Na nic těžkopádného, zdlouhavě popisného nebo nedejbože zádumčivého a nutícího k přemýšlení mě neužije :-). Takže doporučuji!
Mirka píše…
Já jsem letos o dovolené četla knížky " Skála " a "Muž z ostrova Lewis" ,které napsal Peter May.Zvláštní a trochu jiné detektivky,ale hlavně moc pěkné příběhy.
Ať už čtete cokoliv,přeju pěkné a klidné počteníčko :-))),Mirka
Anonymní píše…
Knížky, ke kterým se vracím, často a ráda... V sobotu večer, v neděli ráno (Alan Sillitoe), historická x-logie R.Merle (Dědictví otců, V rozpuku mládí, Mé dobré město Paříž a asi deset dalších) - tohle je fakt pecka... a když potřebuju vymýt mozek a totálně zrelaxovat, nezklame Věčná Ambra :-) Knížky Roalda Dahla a Jamese Herriota, luxusní počteníčko :-) A pak klasika - Vejce a já, Co život dal a vzal (Betty MacDonald)
Zdravím, Katka

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...