o víkendu...

...oslaveno!



Přeji pěkné pondělí!

Počasí si s námi pěkně hraje, nevím jestli mám rozdělat oheň v kamnech, když během další půlhodinky odkládám svetr a otevírám okna.

Náš Max v sobotu oslavil své dva roky.
Je zlatej, moc toho nenamluví, ale když něco chce tak si o to umí říct.
Samozřejmě nejlepší je když mu jdeme naproti a třeba v případě , že chce něco podat, nabízíme odhadem z jeho "dži", "ba" a podobných výrazů to , co si myslíme, že chce.
Pokud se netrefíme, velmi jasně ukáže ručkou a taky velmi zřetelně řekne NE, to mu jde výborně :-).

Když jsem přemýšlela jestli nekoupím dvojkočárek, udělala jsem dobře, že jsem vyčkala. Max je velmi zdatný chodec a když už někam jdeme s kočárkem, tak není důvodem to, že by cestu neušel, ale je to jediná možnost jak zkrotit jeho energii. Pokud ho přikšírujeme do kočárku, nijak zvlášť neprotestuje, ale pokud ho chceme jen slovy donutit chvíli někde posedět, postát v klidu, neúspěch zaručen :-).

Je to dítko živé a teď ve věku dvou let asi nejživější. Zajímá ho všechno a vrhá se do každého dobrodružství, je ho plný dům  a když odpoledne začne řádit s bráchou, tak mám někdy chuť vzít nohy na ramena a vrátit se až po osmé, kdy jsou oba v pelechu.

Naštěstí chodí rád spát, přes poledne i večer chodí spát bez problémů a usíná sám (teda s krtkem...jak není krtek - máme problém :-) ).
Zubů už má plnou hubu jen jedna dvojka ne a ne vyrůst, budeme se muset poptat u doktora, kde pak se toulá.

 Miluje pobyt venku a skoro každý návrat domů obrečí. 
Docela poslouchá, pokud on chce vpravo a máma vlevo, jde poslušně vlevo, jen u toho velmi srdceryvně pláče a dává si hlavu do dlaní nad tou tragedií.

Neustále si nás přepočítává... "máma, táta, Adam, Anna", často se tulí ale jen na chvilinku, mazlí se krátce, ale intenzivně :-).

Když zaslechne taneční hudbu, okamžitě tančí.

Miluje hru na honěnou, nejvíc tehdy, když to potřebuji nejmíň :-). 

Je to stejně jako starší brácha tvor společenský a na mamince nijak zvlášť nelpí. Ovšem pokud někam jdu, musím mu říct že odcházím a že se vrátím, nedávno jsem u babičky odběhla ven přeparkovat auto aniž bych řekla slovo a to Max nesl dost těžce.

Miluje auta, bagry, traktory,mašinky, letadla a prostě dopravní prostředky.
Pak miluje Annu, když mu nedovolím tu živou, vystačí si s panenkou. O tu se chvíli vzorně stará a když mu náhodou omylem vypadne z vozíčku , hrozně se podivuje a říká ÓU a spíná ruce nad tím co se stalo, pak ho to přestane bavit a panenku vezme za nohu a letí do kouta bez ÓU, proto mám trochu obavu nechat poblíž naší Andy bez dozoru :-).

Malou ségru už se pokoušel jednou krmit džusem a jednou kameny, naštěstí neúspěšně.

A miluje krtka, od malinka spí s plyšovým v postýlce a zamiloval si ho a bez krtka nedá  ani ránu.
Teď dávají večerníček s krtkem a tak s napětím každý díl sleduje, krtkovi mává a když díl skončí , Max opět srdceryvně pláče a opakuje "krtka,krtka, pápá".

Jí skoro všechno a apetit mu nechybí, když mu něco opravdu chutná, poznáme to, protože u žvýkání si spokojeně pobrukuje mňam mňam mňam.

A je to velký pomocník, když zahlédne , že se jdu motat kolem vaření, hned ukazuje ať si vezmu zástěru a ať dám jednu jemu, miluje když si může hrát s moukou nebo rýží a přendavat a přesýpat a nejraději solí.
Taky rád zahradničí, naposledy mi v nestřeženém okamžiku, stáhl z okna sazenice zeleniny a všechno smíchal  na dece dohromady a aby to vypadalo, že tam něco roste natrhal listy vedle stojící pokojovky a do hlíny je zapíchal.

No prostě je to zlato:-).

Oslavu měl tentokrát barevnou....


...a to se mu náramně líbilo!


Největší úspěch měly balónky, kterým jsem dala hodně dlouhé šňůrky a nechala je u stropu, děti si je pak mohly podle libosti stáhnout dolů.



V občerstvení jsem se držela starých osvědčených kousků...



...dort přivezla babička a jsou to vlastně míša řezy ve formě dortu.




A největší zábava byla pozorovat Maxe s kamarádem, jsou od sebe pár dnů ...


...a je to úžasný, sledovat jak ti pidilidi spolu komunikují...



...úplně nej to bylo v případě, kdy ani netušili že je sledujeme.

Mějte všichni pěkný start nového týdne!

Komentáře

Šárka S. píše…
Luci, paráda, oslava krásně barevná a Maxovi to slušelo... jak ten čas letí co... náš Křemílek oslavil dvojku minulý měsíc... zdá se mi to jako dneska, když vedle mě ležel jako miminko... A když jsem se začetla do tvých řádků, jako bych četla o něm... :) až na to, že místo krtka máme dva růžové polštářky ve tvaru srdíčka, které měl v postýlce jako miminko od tety... bez nich neusne a pokud je unavený nebo smutný, tak se k nim na gauči tulí... a občas s námi musí jet i nakupovat - k mé velké radosti... dokonce jednou v Bauhausu se nám stalo, že se paní u pokladny sháněla po tom, jestli jsme ho zaplatili... štěstí, že je na něm vidět za ty dva roky už nějaké to opotřebení a praní... a že má ještě viditelnou cedulku F+F HOME... :) a pak Pučmeloud... takže u nás zase frčí včelí medvídci, kdy křičí "Blunda"... ;) ... a ano, ikdyž je to někdy náročnější, jsou to skřítci zlatíčka ;)
... a nočník... ten nám furt nejde... :(
Ještě jednou posílám gratulaci ;) ♥
Amelie píše…
Nádherná oslava. Vše nej oslavenci.
Anonymní píše…
Mám doma holčičku, za měsíc ji budou tři roky a poslední zub, který ji chyběl byla také dvojka - vpravo nahoře. Zubařka říkala, že je to velmi vzácné a že už ji asi nenaroste a že to vůbec nevadí... a hle, ona teď, těsně před třetíma narozeninama vyrostla :)
Krásné dny a vše nejlepší. Alena
Lucie píše…
Velká gratulace Maxovi! Oslava vypadá náramně, Luci - musela sis s tím dát práci!
Anonymní píše…
Zdravím,oslava se vám vyvedla)))).Max je zlatíčko.....Krásné dny,Šárka.
Notes píše…
Moj syn ma 18 rokov. Hornu dvojku nama-nenarastla. Ak bude chciet, moze mat implantat, ale to musi chciet on. Alenieje to vidiet. Oslava nadherne farebna-pre deti. Obdivyjem, ako to stihas.
Anonymní píše…
Luci měli jste krásnou oslavu,jsi skvělá,Maxíčkovi a Vám všem jen to nejlepší...dae
Anonymní píše…
Krásne to mal Max, a ešte raz všetko dobré!
Milo oslávil tiež, ale ja to nejak neviem nadekorovať, keď toľko energie miniem, aby to s nimi išlo ,,normálne,, zdobiť už nevládzem...
My máme to podkrovie také mini, ale tiež si tvorím budoár, galériu, medziposchodie atď a tá naša ,,nákladiaková bočnica,, udala tón...
Luci v slov.IKEA majú tieto veľké sivé vankúše už aj z viskózy:-)
Marie píše…
Krásná oslava a krásně si nám ho popsala,jste skvělá rodinka.
Marie píše…
Myslím Maxíka jsi krásně popsala.
See my Ulm píše…
Ahoj Lucko,
nadherna oslavicka to teda bola. Vyzdoba vysla na jednotku, ako napokon vzdy :-) Dufam, ze si si nasla na chvilu cas aj sadnut a oslavu ste si spolocne uzili. Pekny slnecny pozdrav od nas!
Tina
To je skvělý. :) Úplně mi to připomnělo takové ty dětské oslavy z filmů. :D
Maja píše…
Ďakujem za skvelý popis. Pobavila som sa. :) A gratulujem dodatočne. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...