chci je lepší...

...než potřebuji!

kabelka Baťa a brzy moje


Přeji pěkný čtvrtek!

Moc díky za pochvalu našeho sněhuláka, po dnešní noci bude potřebovat zásah do vizáže a to dost zásadní. 
Upadla mu hlava.
Ráno jsme to měli nakvap ,ale Adama jsem ukecala že plastiku sněhuldy necháme na odpoledne:-).


Nedávno jsem zjistila, že nemám hnědou koženou kabelku, která by mi pasovala k botám.
Respektive mám 3, jednu koženou, ale opravdu hodně obnošenou a pak dvě koženkové a obnošená koženka je ještě horší než obnošená kůže.
A tak jsem dostala pocit, že potřebuji novou kabelku.
To je ovšem ta horší varianta.
Je mnohem lepší, když se mi někde něco líbí a pokud se to pohybuje v pro mě přijatelné cenové relaci, tak se jen rozhodnu jestli to chci a nebo nechci, ale pokud mám pocit, že kabelku potřebuji, najednou zjišťuji, že nic není to "ono", co chci :-).
Znáte to?

Další faktor který bych označila za záporný je to, že kabelku nepotřebuji hned a vlastně ani nijak zásadně, ale když obuji hnědé kozačky, myslím že kabelka by k nim měla pasovat...


... i když kolikrát vidím na ulici nebo na obrázku outfit , který vypadá dobře a boty a kabelka úplně v souladu nejsou. Jenže já to musím mít sladěné :-))).



Další, pro mě důležitá věc je velikost.
S prckama koukám vždycky na to ,jestli se do ní kromě mojí peněženky a telefonu a v nejlepším případě i fotoaparátu, vejdou ještě nějaké ty plíny, vlhčené ubrousky a jestli se dá případně jednoduše pověsit na madlo kočárku :-).

Taky mám ráda kabelky jednoduché, žádné velké vzorování a moc kapsiček nebo zipů z venku.






Jako dekoraci bych snesla takový ten střapec v barvě kabelky.








A i když nerada nakupuji přes internet, tak jsem si novou kabelku objednala u Baťi a když už jsem tam byla, tak taky další botky. Mám pocit, že je to obchod, kde i kdyby mi ta pořízená věc nevyhovovala, tak tam najdu vždy něco za co bych to mohla vyměnit. Navíc obchod je i tady ve městě a nemusela bych nikam nic posílat.

Tak teď se těším na povánoční dárek!


Tolik moje úvaha o nové kabelce:-))).

Mějte pěkný den někde v teple!


obrázky zdroj: vše pinterest

Komentáře

Anonymní píše…
zdravím, jedu s tebou na stejné kabelkové vlně :o) vybralas opravdu sofistikovaný kousky - ovšem ta poslední je teda bomba! a to zřejmě i finančně. neomylně si v obchodech vyberu věc, abych vzápětí zjistila, že to je nejdražší kousek na krámě :o)taky mám ráda, když mi boty ladí s kabelkou, a nemusí to být nutně přesně stejný odstín...ale když občas sleduju na tv barrandov "popelku", tak mám vztek, když jim stylista vytkne, že mají ve stejné barvě kabelku i boty, že to je chyba. jsem přesvědčená, že to naopak dříve bylo povinné pravidlo,které někteří rebelové schválně překročili, a bylo to příjemně osvěžující, ale je blbost, když to někdo vykládá tak, že mít boty a kabelku v jedné barvě je módní peklo...sorry, že jsem se tak rozjela - jinak jsem naprosto v pohodě a užívám si pohádkovou zimu - teda kromě odhazování sněhu před domem :o(
ahoj eva
Kateřina píše…
Zdravím Lucie a přeji vše dobré v roce 2017, s hnědou kabelkou jsem na tom úplně stejně a i já si myslím, že je lepší, když s botami ladí, ať si každý modní guru říká co chce :-), už několikrát jsem si na netu objednala hnědou kabelku, a také několikrát vrátila, vždycky jsem byla zklamaná, v reálu vypadala hůře, takže držím palec, aby se Ti povedlo vybrat správně a hlavně aby to ladilo :-)). Ty které si vybrala na pinterestu jsou nádherné, taky jich mám hodně na své nástěnce, ale takové jsou u nás bohužel špatně dostupné :-). Jinak jako vždy pochvala za fotky. Krásný den, Kateřina
Veronika píše…
Mám hnědou od Bati už několik let a pořád dobrý. Taky u nich objednávám přes internet, když něco nesedí, dá se v pohodě vrátit na kterékoli prodejně.
Ja byla u Bati vcera a take jsem neodesla s prazdnou:-). M.
rêve de vivre píše…
Luci, dobrý výber, v tejto farbe by sa mi tiež hodila. Andrea
Anonymní píše…
Ta poslední je úžasná !
Já zase nemůžu mít tvrdé kabelky, jedině měkké.....asi úchylka....��
Šťastný rok celé rodině !
Michaela
Anonymní píše…
Mila Lucie.a ostatní nechci vam do toho mluvit nejsem ani modni.guru ale moda me bavi a mam svuj styl. Modni styliste maji bohuzel pravdu v tom co tu pisete..je out ladit obuv a kabelku do stejne barvy..je to to nejhorsi co muze byt u mlade zeny..a to vy Lucie jste..prostě proto ze Vas to dela starsi a usedlejsi.. Zkuste si stoupnout pred zrcadlo..a divat se pokud mate obuv kabelku stejneho odstinu..usedla stara baba...a zkuste dat protipól. .kontrast ... vidite tu mladou rozevlatou zenu?? Je to jako s ladenim barev v interieru.. Nenoste damy pod 40 let stejnou barvu bot a kabelky...na to mate dost casu v druhe pulce zivota..a tohle by take " prava francouzka" nikdy neudelala:-)... Hezke mrazive dny Vase čtenářka M.
Anonymní píše…
Já mám pocit, že to Inés napsala opačně, že po 40tce už to nenosit stejné, že to dělá ženu starší. Teď budu muset najít asi knihu. :-)
Jinak neladím vždy. Beru jinou barvu, která s hnědou ladí.Iveta
Anonymní píše…
Ono, to je fajn, mladá, rozevlátá, ale já mám problém v tom, že se mi líbí jen boty v hnědé a kabelky jakbysmet, nějak v té kůži jinou barvu nesnesu, občas šedou, a ač mi nejde o sladěnost a ráda bych to rozbila, nejde to. A ty rady v duchu Francouzek jsou zajímavé, knihu jsem četla, mám ráda nadčasový styl a ráda se nechám inspirovat, ale jsem jediná, koho ty regule a pravidla, jak by to dělala či nedělala ta pravá Francouzka, vytáčí? Verca
Anonymní píše…
jj verco - regule a pravidla - nelehké téma všeobecně. ale když zůstanu jen u oblékání, tak to podle mě nejlíp vystihuje hláška monkey bussines - proč být in, když můžeš být out. člověk by měl znát pravidla, aby je mohl vědomě kreativně překračovat. já jsem svým založením takový zpátečník, ale paradoxně si občas pak připadám jako průkopník nové módy :o)))nosila jsem vždycky ráda košile zapnuté až ke krku - jeden čas to bylo děsné faux pas,a hle pak se z toho stal trend modelek a celebrit. zrovna tak jsem byla peskovaná za nošení kombinace zlata a stříbra, černé a hnědé, modré a černé, tenisek k saku a tak všelijak...když se tak kolem sebe rozhlížím, většinou mě zaujme člověk, který oblečením vyjadřuje spíš svůj životní postoj než módní, ale stádní trendy - a to prosím ve vší úctě k mirandě pristleyové a jejímu proslovu o blankytně modré barvě! jak vidíte holky, když marodím a nudím se, píšu grafomanské komentáře na blog, tak mi to prosím odpusťte :o)))ema
Lezarts píše…
Pohodová diskuse a tak si dovoluji přidat i můj názor.
Vědět,jaká barva a střih,účes líčení vyzvednou přednosti a potlačí nedostatky, prostě vkus by měly být jediným modním "diktátem". Ale důležitým doplňkem k docílení harmonického celku, je přirozenost s jakou vaše oblečení nosíte!
Nezapomínat,že oblečení je zrcadlem naší osobnosti.
Jana píše…
Teda Lucie, vy jste vybrala krásky :-). Já jsem "nenápadně" naznačovala Ježíškovi, že by se mi nějaká nová kabelka hodila do sbírky, ale nepovedlo se :-).
Anonymní píše…
Proč sem motáte francouzky?Ať každý nosí v čem se cítí dobře.Marie
Amelie píše…
Moc pěkné kousky, vybrala bych si. Na nějaké ladění doplňků nemám čas ani peníze, ale líbí se mi, když tak někdo jde:-)
Anonymní píše…
Luci krásná kabelka,už vidím jak si s ní vykračuješ.Marie
Anonymní píše…
z těchto obrázků volím tu kabelku na předposledním snímku, je boží....
2 střepce a jinak nic....úžasná....
milá Lucie, ta vaše volba...taky moc pěkná! Jiřina

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...