polici, poličku...

...mít či nemít !

Přeji pěkné úterý!

Pokud jsem si snad doposud někdy postěžovala, na Andulčino noční (ne)spaní, tak už toho nechám.
Včera mi ukázala, že vždycky to může být ještě horší:-))).
Tak jen ve zkratce.
Spala od 19:00 do 22:00, asi tak ve 23:00 se k jejímu řádění přidal Max a když jsme se kolem půlnoci jakžtakž poskládali do mojí postele, přišel mi pomoci muž, dětičky rozhodně neměly půlnoc a tak se k nám napasoval i tatínek.
Kolem jedné konečně zase usnul Max a kolem druhé Andulka, v mezičase jsem ji dala lahvičku s mlíkem, v představě, že by při tom třeba zabrala.
Lahvičku vyzunkla snad na jeden zátah a mě to pak stálo dvě poblité trička.
Ovšem krátce po čtvrté ranní, už Andy opět v plné síle ukazovala své zlato v hrdle:-))).
V 5 jsem ji uvozila v kočárku a já pak doslova padla vyčerpáním na gauč.

Když zvonil budík v půl sedmé chtěla jsem se zahrabat na dno gauče aby mě nikdo nenašel.
Ale nakonec jsem se posbírala, uvařila kafe a fungovala.
Na ráno jsem měla v plánu masáž a pak úpravu nehtů a mezitím jsem se stihla zastavit u Bati, vyměnit boty (možná o tom napíšu příště), což mi celkem na chvíli zvedlo náladu.

Ale od chvíle kdy se přehoupla druhá odpolední hodina, jsem opět nepoužitelná.
Muž se nabídl že se postará o večeři.
Už veze pizzu:-))).

A proč si to vlastně píšu?
No, to jen kdyby mě zase napadlo mít miminko :-))).

Já stále věřím , že je to jen přechodné období a že bude krátké !!!

Ale to je opět mimo téma o čem jsem chtěla psát.

Po tom co prťata zabavila náš obývák, mám pocit, že by to chtělo něco změnit.
Snažím se každý večer sklidit hračky  a až na výstavku v okně, která se ale dá zakrýt závěsy, to občas zase vypadá jako prostor pro dospělé.

Ale vše co by mohlo skončit v maličkých pařátech našich raubířů je pryč, pokud si chceme dát kafe nebo skleničku něčeho co není pro děti a nebo to nechceme mít na gauči  tak si to musíme dobře hlídat a nebo se odkládá na komodu pod televizí, což je z ruky  a nebo na schody, což zavání průserem, že na to zapomeneme a mohlo by dojít k větším škodám než nadělají prťata :-).

Nikdy se mi moc nelíbil nápad dát nad sedačku polici.
Ale teď o tom docela dost přemýšlím.
Vyčeřilo by to možnost vystavit si něco , co se mi zrovna líbí, oživit si sezení nějakou rostlinou , případně mít prostor kam se dají rychle odklidit věci ze stolku, jako třeba svícen, váza, drinky a pod.

Tak jsem se opět podívala na nějaké inspirace na pinterestu a i občas to vypadá i dobře.















Vím, že někdo má děti, které si dekorací v dosahu nevšímají nebo jsou vychované a vědí , že nesmí a nebo se jim to dá vysvětlit...
...bohužel snaha byla , ale marná :-).

Jen se trochu bojím aby z toho nebyl další odkládací prostor na hračky :-))).

Mějte pěkný večer a pokud se můžete dosyta vyspat, užijte si klidný spánek!



Komentáře

Anonymní píše…
Luci ja vôbec nemôžem mať konferenčný stolík a to už desaťročia, nič rozmiestnené v dosahu pádu dospelého človeka a teraz aj psej papule...o kvetoch rozmýšľam intenzívne, váza nehrozí, , pes obsadil okno, ostáva mi zavesiť z trámov nejaký kvetináč, ak sa to u nás s nábytkom ustáli, ale rozmýšľam o nerezovom zákutí s nádobou na miešanie vápna(canapé-shop) ako kochlíkom:-)
Ak teda všetko nezabetónujem, neodlejem do betónu...
Aničku som prechválila, bola taká tichá...máš to kruté...
A dodávam, že tieto mrazivé noci sú zlé, ja spím možno tak jednu dve noci do týždňa, ináč som hore ako tvoji prckovia, mám aj imunitné reakcie...držím palce, aby si sa aspoň v tom gauči zašila a vyspala:-)
Notes píše…
Mila Lucie
Ked bola Ema mala, z polic, z kniznic a zo vsetkeho mozneho som v ramci zachovania svojho dusevneho zdravia, odstranila Vsetko! A mali sme Prazdne police, kniznice .... vsetko otvaratelne bolo zalepene lepiacou paskou, aby to neotvorila... nedizajnove, ale ucine! Nerozculovala som sa a mali sme pohodove detstvo. ... su deti, ktore su zive:)
Šárka S. píše…
Luci, já jsem poličková, takže za mě rozhodně BÝT :))
A přeji aby tohle období prťata rychle přešlo, úplně cítím to zoufalství když ti ráno zazvonil budík!!... znám to, upf...i když mě naštěstí budík zatím ráno nezvoní, takže mám kolikrát tu šanci, když i prťata dospávají dotáhnout do s nima... ale u nás je to vždy přechodné období a pak zase v pohodě... tak ať to i u vás rychle přejde!! Kofeinu ZDAR!!! :)
Pavla píše…
Luci, tak to tě obdivuji. Dcerky trochu zlobily se spaním jen do šestinedělí. Potom, až na malé výjimky, spaly do rána. Ani jsem si toho tenkrát nevážila a brala to jako samozřejmost.
Anonymní píše…
Milá Lucie, čtu pravidelně Váš blog, i když nepřispívám ..
U tohoto nočního buzení .. jsem zastáncem té drsňácké metody " nechat ji vyřvat", ono to má i nějaký odborný název - asi Metoda asistovaného pláče?? - chtělo by to teda mít Aničku v dětské postýlce..a nechat ji tam celou noc.., zdá se to možná kruté, ale funguje to spolehlivě - sama mám 5 dětí, mám zkušenost. Teď u posledního, 9měs. - jednu noc prořval - a pochopil. Druhý den spal c e l o u noc a trvá to už týden, juch !! Můžu popsat lépe přes email :)
Jo a polička : ANO :-P

Majka
Hana píše…
Jsem pro poličku, ale aby z gauče na ní prckové nedosáhli.....to nevyspání nezávidím - to jsem neznala u dětí
Anonymní píše…
Drahá Lucie,smekám.muž byl strojvedoucí,takže měl služby,nádherné bylo,když šel na noční a my byli přes den na vše dva.Alib.
Unknown píše…
Dobrý den Lucko, když tak čtu Váš článek, jako bych ho psala sama...Máme to doma podobné..obývák už není obývák, všude samé hračky, bordel, vše nebezpečné(pěkné) bylo odstraněno. Někdy si ve snu představuji jaké bych to tu mohla mít pěkné a tiše sním... Věřím, že to do budoucna bude lepší, ale někdy je to těžké...co se týče spaní, vypadá to u nás též divoce. Mám dvě cácorky 3 roky a 9 měs. a jak spí spolu nespí nikdo:( s manželem je máme rozdělené a každý spí jindy. To jediné nám zaručí trochu lepší noc i když i tak je to někdy divočina. Třeba by Vám to pomohlo..věřím že za čas místo holek zaujme manžel a po několika dlouhých letech budeme v ložnici zase jen spolu:)bojujme!!:)Janča
Lucie píše…
Poliček není nikdy dost!!! Naše Julie se většinou zajímá o nové dekorace, sem tam si je odtáhne do svých prostor na hraní, ale o kafe nebo víno na stole jsem se nikdy nebála, a svíčky a drobnosti si večer nanosím zpátky na místa. Ale nikdy nebyla ten typ, co by kramařil všechny skříně a police. Uvidíme, co druhá slečna v břiše, jestli si vezme příklad ze starší ségry.
Jsem zvědavá, jak to doma vyřešíte - budu vyhlížet fotky - jsi žena činu, nebude to určitě dlouho trvat ;-)
Hezký odpočinkový den, pokud možno!
Anonymní píše…
Možná to má Andy s blížícím se uplnkem. Me tak taky moc nenechaji vyspat, jen mam vyhodu ze nemusime vstavat nikam tak v nejhorsim spime rano aspon do pul osmy. vyse popisovane vyrvani se mi nezda, deti to frustruje a maji pocit ze nikoho nezajmaji a to jim zustava i do dospelosti. a hlavne dkyz ji nechate rvat, stejn nebudete spat a nikdo okolo. proste az budou velke bude lip, no a s tim dalsim miminkem, no zvladla byste to:-)
Irena D. píše…
Milá Lucko za mňa poličku nie, Max je živé dieťa a bude na nej skôr ako nejaká soška a keď aj nie tak ju bude chcieť obzrieť a vylezie tam no a Andy za ním ....ja som už babka a 13 rokov nemám žiadne zákutia, po stoloch sú hračky, knihy, papiere na maľovanie a najväčšia ozdoba v obývačke cez deň je nočník aby najmladší stíhal sám....a to s nami nebývajú iba sú u nás každý deň, za pár rokov sa vám bude po tom "neporiadku" cnieť ...a čo sa týka nespania ...každé dieťa je iné, niektoré spí skôr než ho uložíte do postieľky iné sa ešte aj v noci budí a kontroluje či nie je samo ...hnevajú zúbky, bruško, ....ako sa to hovorí? tvoríme si s nimi spomienky ....
držím palce a prajem veľa síl
Anonymní píše…
Uklizeného bytu si užiješ až tě to bude mrzet.A s tím spaním - vydržet,určitě bych děti nenechala vybrečet na to je mám moc ráda.Marie
Jarča píše…
Milá Lucko,hračky do obyváku mi nosí už jen 4 letý syn ale večer je odnosím a užívám si svůj prostor do doby než přijde spát do mojí postele s plyšákama.Starší nenechal taky nic na pokoji vše postupem času zmizelo schovalo se,mladší bohužel kramařil taky postupně se to zlepšuje.Spánek mi chyběl z út na st kdy starší mládě zvracelo až do rána a po půlnočním uklizení znečištěných podlah hlazení bolavého bříška a podávání kýble,spaní tak dvě hoďky zbytek na etapy budík 5 hodin vstávat do práce super😂přežila jsem jako každá máma.Hlavu vzhůru,držte .Jinak já poličková nejsem nesnáším utírání prachu.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023