malí ajťáci...

...nám doma rostou :-)




Přeji pohodový čtvrtek!


Je to určitě už víc jak rok, kdy mi muž nadšeně ukazoval na internetových stránkách, kde můžete finančně podpořit nějaký zajímavý podnikatelský záměr, že by rád investoval do téhle hračky.

Po shlédnutí videa, které ukazuje co a jak tenhle programovatelný robot pro nejmenší umí, mě to přišlo jako docela dobrý nápad a pěkná, bytelná hračka u které bych to programování, mohla pochopit i já :-))).


Přispěli jsme a zjistili, že projekt uspěl.
Samozřejmě tam byl uveden i nějaký termín, který byl celkem dlouhý, dost na to, abychom na to úplně zapomněli.

A hle včera dorazilo překvapení!


Přestože víc, by byla tahle hračka asi pro děti  ve věku  mezi naším Maxem (skoro 3) a Adamem (čerstvě 10),  docela jsme se s tím vyblbli všichni až dlouho do večera:-).













Návod je taky srozumitelný i když v angličtině.


Moc se mi líbí jak je to udělané graficky a připadá mi to, jako docela variabilní hračka.
Buď se můžete snažit programovat podle pokynů u jednotlivých světů (město, moře a pláž, vesmír....) a nebo by se to mohlo hrát jako společenská hra  (tak jsme si hráli včera my ), kdy jeden zadává druhému pokyny jakou cestou jít a co minout a neminout.


V příručkách jsou taky tipy na povídání s nejmenšími o tom co cestou s robotem můžete potkat v moři, nebo cestou městem a dalšími místy.


Teď se těším, že zítra až bude chvilka , kdy Anička spí, zkusíme to s Maxem sami.

No a já se asi na chvíli loučím,
 protože můj počítač už nutně potřebuje zásah nějakého ajťáka a aby se mi vše nesesypalo, nebudu čekat až mi nějaký kloudný ajťák doma vyroste, ale domluvila jsem se s jedním, už hotovým, že by mi mohl dát můj macbook do pořádku přes víkend, prý pokud nenastane nic "neočekávaného". Ale pokud máte nějakou zkušenost s ajťáky, tak 
člověk musí být připraven na vše :-))).


Mějte pěkný čtvrtek, pátek a taky víkend !






Komentáře

Hana píše…
Jejda mně to připadá dost složitý, ale děti se rychle učí.....
To vypada zajimave! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...