středa...

...jídla není třeba!

Přeji krásnou středu!


 (v neděli jede Adam na školku v přírodě ...tak dávám dohromady věci dle seznamu)




Tak jak jste si užili sváteční den?

Já jsem se po dlouhém rozmýšlení,  odhodlala k jednodennímu půstu. Jarní očistu , kdy člověk třeba 14 dní nejí provozuje můj muž, už několik let.
To já bych teda nedala, to je na mě moc velký extrém, ale po shlédnutí jednoho zajímavého pořadu o provozování půstu v rámci zdravé životosprávy, mě to trochu  nahlodalo:-)
Sám reportér, byl na začátku pořadu k tomuhle "sebetrýznění " poněkud skeptický, ale postupně jsme se dozvěděli jaký vliv má půst na tělo a taky jak se půstem bojuje třeba proti nádorům a hlavně proti jejich růstu, pokusem na myších (chudinkách)  dokazovali že zdravá myš, která má dostatek jídla(taky byla minimálně o 1/3 větší) žije asi o 1/3 kratší dobu, než myš, u které praktikovali občasný půst . Nemoc, kterou nasadili myším ,se pak u myší s půstem buď neprojevila a nebo mnohem později než u myší "žravých ".
Nakonec redaktor končil s tím, že sám dodržoval už 4 měsíc, každý týden , jeden den půst a liboval si jak se cítí dobře a dokonce i lékař potvrdil , že všechny výsledky testů, které dělal před začátkem "půstování" se viditelně zlepšili (i když uznal , že pan redaktor byl celkem zdráv už na začátku), ostatní dny v týdnu jedl všechno tak jako dřív a za 4 měsíce zhubl 4 kg. Nejde prý o to nejíst dlouho , ale jeden den by měl dát tělu možnost přestat trávit a začít čistit.

Když jsem zjistila i z jiných a velmi různých zdrojů, že tedy 1 den půstu by člověku neměl nijak uškodit (tedy cukrovkáři by se měli poradit s lékařem) a protože můj muž, to celkem zdatně každý rok zvládá, dokonce několik dní, dneškem jsem se do toho pustila!

Včera jsem jedla naposledy asi v 17:30 a dnes se živím jen bylinkovým čajem a spoustou vody , tak pro oživení jsem si do ní dala alespoň fialkový led...




...fialková voda chutná náramně:-)


Ráno jsem si ještě byla zaběhat a donesla jsem si kytici šeříků...


...tak mi teď zdobí nejen kuchyň...






... a před chvílí, jsem ještě provozovala jedno"sebetrýznění", protože Adam se rád dívá na Jamieho Olivera jak vaří a tak jsem se dívala s ním :-)

Pokud se to tedy nějak nezvrtne, čemuž se pokusím předejít velmi časným odchodem do postele, tak jsem to zvládla!
Kromě krize , která nebyla až tak o hladu , ale spíš o únavě kolem 17té hodiny (tu jsem tedy zažehnala tím pořadem o vaření) to nebylo až tak hrozné...
...ale už se těším na snídani:-)

A co vy zkusili jste to někdy? Nebo se chystáte ? A nebo jste zásadně proti experimentům tohoto typu?

P.S: Dnes se pracanti polepšili, ale zítra budeme muset ještě trochu diskutovat a pokusit se sjednotit své představy o hotovém díle :-)

Mějte se krásně!



Komentáře

Amelie píše…
Půst jsem zatím nezkoušela. Fialková voda vypadá náramně.
Věra píše…
Luci trochu si mě s tím půstem nahlodala...možná bych mela zkusit,ale nevím zda vydržím:-)
Moc hezké fotky!
Hezký zbytek týdne...Věra
Bára píše…
U nás doma se to praktikovalo celkem běžně. Většinou tedy jen jednodenní a pití ovocných nebo zeleninových šťáv. Je to příjemný a odlehčující pocit.
Ale už jsem to hooodně dlouho nedělala. Měla bych to napravit, jaro je pro půst jako stvořené :-)
píše…
Ahoj Luci, já do toho jdu také. Mrknu ještě na nějaké informace na netu, co pít - tedy vím hlavně vodu, ale jaké bylinky, a asi každé pondělí to budu dodržovat.Už jsem něco včera o tom četla, že paní přestaly bolesti kloubů a šíje - tak uvidíme. Nejlepší je prý čaj z kopřiv-a jeden čas jsem si dělala šťávu z kopřivy-tedy vymačkat z ní co jde,je toho malá lžička a to denně užívat.Pila to i moje mamka a dnes je jí 95 let - tak snad něco na tom bude :-) Takže držím palečky Jarka
Anonymní píše…
Luci, na půsty doporučuji kalendář Krásné paní, řídí se měsíčními cykly a radí, který den v týdnu k tomu využít, aby to bylo efektivnější...má to něco do sebe. Jinak přeji moc krásné jarní dny.
Lucie Living píše…
Amelko, ta voda fakt chutnýjako fialky a po dopití jsou ty kytičky už jen bílé:-)
Lucie Living píše…
Věrko je to asi tak jak všude píšou ...hodně o mysli...ale jeden den není tak hrozný, dá se to zvládnout:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Báro, přesně tak odlehčující, to je to slovo a jeden den je celkem v pohodě:-)
Lucie Living píše…
Jarko, tak budu ráda, když pak dáš vědět jestli to klaplo:-) Na kopřivy taky myslím...mám jich tu opravdu dostatek :-)
Lucie Living píše…
Díky za tip...já se to teda trochu snažím skloubit spíš naším programem...třeba čtvrtky jsou náročné , pátky bych hladovět nechtěla , víkend taky ne...podělí bývá taky po víkendu náročnější a v úterý se na to připravím a tak jsem zvolila středu. Krásné dny!
Rosa píše…
Lucie,
mě ten tvůj blog tak baví!!!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...