zelená a modrá...

...pro blázna dobrá!


Tohle vždycky říkala moje máma, když jsem si na sebe vzala tuhle barevnou kombinaci...
...tak nevím, ale mně se ta kombinace docela líbí:-)

Dnes jsem si koupila novou pokojovou rostlinu...



 ...chtěla jsem do okna se sezením ,v kuchyni něco, co poroste do výšky...




 ...ale nebude to potřebovat mega květináč :-)...
...tak jsem vybrala tuhle, je to popínavý Cissus, tak mu budu muset ještě udělat nějakou oporu...

...na stole je jeden z obr květů hortenzie, který jsem musela odstřihnout, protože byl děsně těžký a ulomil by se...


... to se hned nabízí "table setting" do modra ...




...taky mi květina ladí k bloku s recepty...





...jenže , vzhledem k tomu, že Adam je pryč a můj muž drží už několikátý den svůj půst...





...je to tedy jen pro jednoho...





...a tak jsem si řekla, že když už jím sama, tak alespoň stylově:-)...




kousek hortenzie jsem přilepila washi páskou na sklenici s vodou...
...no a co jsem si naservírovala?...


...to bude v příštím příspěvku, zítra je totiž středa, tedy můj den bez jídla, tak o něm alespoň napíšu :-)

A mám jednu otázku...
...jíte raději u stolu, pěkně prostřeného a s celou rodinou  a nebo na gauči u telky a každý sám ?

(jednou mě docela pobavila historka mého ex:  bývalý muž, když jel kdysi za svou přítelkyní do USA, kde žila v početné rodině, tak první den, se ostýchal, ale měl děsný hlad a čekal kdy bude večeře, všichni si sice celé odpoledne postupně chodili pro různý pochutiny do lednice, ale večeře žádná...nedalo mu to asi v deset večer se zeptal...všichni se děsně divili, že si nic nedal, protože už toho moc není, že už jsou všichni po večeři:-))), další dny už ho ostych přešel a věděl , že plný žaludek si musí obstarat pěkně sám a hlavně včas, dokud jsou zásoby :-) )

Mějte krásné úterý!









Komentáře

Opravila bych to ze "stylově" na "VELMI stylově"! Zbožňuji hortenzie a tohle se vážně moc povedlo! Není nad krásně prostřený stůl :-), pěkný den.
Unknown píše…
No Luci,to je des ta historka,jak si nekdo cele odpo chodi neceho ukusovat a pak vlastne nikdo nevi co a hlavne kolik toho snedl.Ja nerikam,ze se vsichni kazdy den schazime na veceri,vzhledem k pritelovu podnikani a tudiz casove narocne praci,ale alespon ja s detma si normalne ke stolu sednem,no i kdyz ti nasi prckove nemaji moc na vyber,proste musi vzdy s jidlem sedet u stolu,ale to vis,ze se nekdy ptaji...muzem si to vzit na gauc??
Reny píše…
Miluju hortenzie! :)
Unknown píše…
Luci, ta hortenzka je nádherná. A k tomu jídlu ... jsem ráda, když se všichni sejdeme u jednoho stolu ... nebo alespoň na jednom místě - třeba dnes budeme s klukama za chvilku večeřet na balkoně na dece, ale spolu. U nás je to asi jako u Káti, manžel má časově náročnou práci, tak jsem ráda za každou chvilku pospolu ...
Hezké dny ... Věra
Bára píše…
Dobrý večer, Luci. Nechci tady spamovat, ale tohle je odpověď na tvou otázku:
http://ubary.blogspot.cz/2009/12/institut-jidelniho-stolu-jako_8042.html#more
Ano, pěkné společné stolování je pro nás hodně důležité. Všichni toho máme opravdu hodně a tak dodržujeme alespoň tuhle chvilku popovídat si a být spolu.
Mery13 píše…
Lucko nádherne si si to prestrela do modra :-) A stôl v kuchyni je aj pre nás veľmi,veľmi dôležitý. Pravidelne každý deň traja, aj so synom skoro presne 11,30 zaň sadame, papame a rozprávame sa o všetkom. Spoločné sedania u stola a vzájomné rozprávanie sa, veľmi utužuje rodinné vzťahy. A teraz otázočka, dobre som pochopila že Tvoj manžel je bez jedla aj viac dni?...no to musí byť des... Môj manžel raz dodržiaval niekoľko mesiacov ten jednodňový pôst v týždni a skončil s tým preto, lebo bol veľmi slabý a bledý na druhý deň po pôste :-(( Krásny večer prajem.
Lezarts píše…
Hned bych si přisedla:-)))
U nás se dbá na jídlo, všichni pohromadě a u slušně prostřeného stolu. Dost jsem tím udivovala známé, když jsem na výstavách také připravovala ukázky různě prostřených stolů. Pokaždé se mě návštěvníci udiveně ptali: "To opravdu takto, každý den prostíráte a jíte"? A já zase udiveně odpovídala otázkou: "A vy ne"?
Ale asi jiná země jiný mrav:-) Odchována francouzskou gastronomii a konvivialitou, si to ani nedovedu jinak představit.Děti mi zase velice udiveně vyprávěly, že u jejich kamarádů v Čechách se jí, každý ve svém koutě a kdy chce. Podobně, jak jsi popisovala zkušenost v USA.
Navíc společné stolování, mi vždy umožnilo, okamžitě odhalit, když něco u dětí nefungovalo. A jak jinak u hezky prostřeného stolu s dobrým jídlem se problémy, nejen profesionální, ale hlavně ty dětské a rodinné, nejlépe rozřeší!
Přeji na čtvrtek "bonne appetit"!!!
M.A.R.K.I píše…
Luci,
nádhera .... k takovému stolu bych si hned přisedla ... mám ráda když je krásně prostřeno a všichni sedí a jí u stolu ... sezení s jídlem na gauči nesnáším a doma zakazuju, kupodivu úspěšně ....pa, pa Marki

PS: kombinaci zelenou a modrou mám ráda a té hortenzii vysloveně sluší !!!!
Majka píše…
Luci, zelená a modrá nebo červená a modrá pro blázna dobrá, zelená a červená, pro blázna stvořená. taky to znám, ale mám tyhle kombinace moc ráda. Jo a k půstu, já vůbec nechápu, jak se to dá vydržet. Včera jsem měla ráno jen jogurt a pak jen kafe a vodu a v pět jsem myslela, že se hladem zblázním. Zachránil mě kuřecí steak s americkýma bramborama, chjo, a kdeže jsou odlehčovací dny.
já teda ráda jím s rodinou u pěkně prostřenýho stolu, ale ne vždycky se to podaří.
Krásný den Majka
Renata Caryfukova píše…
Hmm, myslím, že muselo chutnat úžasně! Na mě to "lepší" stolování hodně působí, takže já určitě radši s rodinou u stolu - ale musí mít děti velký hlad a jíst bez dutání. Tak na zdraví!
Monika píše…
Lucko, ne nadarmo se rika, ze se ji i ocima a urcite ti muselo chutnat i kdyz jsi jedla sama! Ja se dnes u tebe taky nadlabla :)) Krasne fotky, moc zdravim, Monika.
Lucie Living píše…
Jani , moc díky , hortenzie jsou úžasné! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Katko, u nás jíme na gauči opravdu velmi vyjímečně...ale samožřrjmě Adam to miluje :-))). Muž už méně, naštěsí je to on kdo si hodně potrpí na společné večeře a za to jsem fakt ráda! Přeji ať muž stíhá hodně vašich večeří!
Lucie Living píše…
Reny , já taky, tahle modrá je opravdu nádherná!
Lucie Living píše…
Věrko, díky! Tak přeji ať se manželovi daří chodit často včas!
Lucie Living píše…
Báro díky, přečetla jsem to a je to velká pravda a je pravda, že ta komunikace je hodně důležitá a společné stolování je ideální příležitost! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Mary, díky. Můj muž provozuje několikadenní půst už několik let a většinou to zvládá dobře. Teď je to 10 dní a zítra zase začíná pomalu jíst. Mě můj půst dnes nevyšel...asi to tělo vědělo, že ho budu chtít trápit a tak mi bylo zle už ráno...teda děsná bolest hlavy...ale zkusím zítra. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lezarts, svatá pravda! Schovám si to na pátek, dnes jsem ten půst nedala, tak zítra druhý pokus:-)
Lucie Living píše…
Marki , to jsem ráda...tak ať se daří! A moc díky!
Lucie Living píše…
Majko, moc díky. Vydržet se to dá, minulou středu jsem to dala bez problému, dnes mi to překazila bolest hlavy, další pokus zítra:-). Krásné dny a ať se daří stolovat s rodinou!
Lucie Living píše…
No jo s dětmi je to trochu težší...Adam teda čast, když dojí tak už se zeptá jestli může jít a my mu to rádi dovolíme, protože pak si konečně můžeme povídat :-) Díky!
Lucie Living píše…
Moniko, to je taky pravda, ono i jídlo které dobře vypadá se dobře jí :-) Krásné dny!
Mery13 píše…
Páááni a presne toto mam ja keď chcem trošku zahladovať rozbolí ma hlava, príšerne :-( A manžela veľmi obdivujem a fandím mu...

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...