Jak se jmenuje ten ...

...Němec co mi pořád schovává věci?


Krásné pondělí, první prázdninový den!

Dnes jsem tu mohla mít pár opravdu krásných fotek z Pražské ZOO ...
...kdybych si ovšem nezapomněla  tentokrát celý fotoaparát:-)...
...a kdybychom nejeli v rámci zájezdu , který pořádala naše vesnička  a tím pádem jsem se pro něj nemohla vrátit, protože bychom přišli poslední a pozdě k autobusu a takovou ostudu si tu na vsi , kam se pomalu zapojujeme do každodenního života, nemůžeme dovolit:-)

Nemám ráda organizované zájezdy, ale zase mi přijde škoda jak se dnes lidé, sousedé, vůbec neznají a tak jsme se rozhodli, zapojovat aktivně do všemožných akcí , které pořádá skupinka nadšenců v naší vesničce, kterým taky přišlo líto , žít vedle sebe a neznat se a nezdravit se...
...řekla bych, že je to výsada nás Čechů, protože v Holandsku se lidé  zdraví i když se neznají, u kamarádky v Korutanech taky, ale tady u nás ...
...se občas nezdraví, přestože se znají!


Jaké s tím máte zkušenosti vy?

Výlet byl prima, ale celý den na nohou nám všem dal zabrat...


...trochu jsem se dala do kupy osvěžujícím letním drinkem...
...ale hlavně silnou kávou...



...vlastně všichni unavení nebyli...
...děti mají energie na rozdávání, akorát, že nikdy žádnou nedají...
...pěkně si ji schovávají pro sebe...





...taky jsem okoukla situaci, jestli opravdu zítra můžou přijet zahradníci a na vší té hlíně ...




...začnou pracovat a ona se brzo začne zelenat travou!!!

Mějte pohodový večer !

Komentáře

Všednodennosti píše…
Bude to moc hezké,až to bude zelené,ale i tak se mi Váš domeček moc líbí.A ta terasa je suprová,je to asi balzám ,se tam ráno posadit a poslouchat zvuky z přírody!A tady v Irsku se taky zdraví i Ti ,co se neznají.A v Super Valu ,větší obchod, mne znají i jménem,pokladní se vždy ptá:how are you Marcela? Ale i na ulici, se lidé usmívají a zdraví.Hezký večer Lucie!
M.A.R.K.I píše…
Luci, u nás se zdraví všichni, bydlím na malé vesničce ... já k tomu vedu i své děti .... jen se pak musím smát, když jedeme do Ostravy a oni v obchodňáku všechny hlasitě zdraví ... Marki
Anýzovka píše…
Já myslela že to bude na to jezírko :-) Na terase se musí úžasně relaxovat,společně večeřet nebo jen tak lelkovat s knížkou...
U nás v Provence se zdraví každý i ti co se neznají. A každý (neznámý) druhý se dává do řeči, žertuje a klábosí :-) To se mi tady moc líbí. a všichni se zvou na skleničku pastisu pod olivovník nebo na apero k bazénu ;-)
Krásné dny
Já mám i tu zkušenost, že se nezdraví, PROTOŽE se znají :D...ale vím, jak to myslíte a taky je to to, co se mi právě různě v zahraničí líbí a co u nás postrádám. Hezký den :)
Anonymní píše…
Milá Lucie, zdravím a zeptám se, "co je horší"
a) jako vy ZAPOMENOUT FO´TÁK¨
nebo
b) jako já si foťák vzít, fotit jednu krásnější scenérii než druhou, a pak zjistit, že došla baterka - TO NENÍ VŠE - trochu si zaklít nad svou nedbalostí A DOMA ZJISTIT ŽE JEŠTĚ JEDNA FUNKČNÍ BATERKA BYLA V KAPSIČCE U FUTRÁLU (měla jsem ho tehdy chvíli a nebyla na tento komfort zvyklá:-))

Jinak k pozdravům, jsem z malého města, zdravíme se tu, prohodíme i v běhu pár vět, ráda jezdím s ba´tohem na vandry a mám pocit, že na té vsi, i když mě lidi neznají, a vidí úsměv a pozdravím, odpoví kolikrát jen z překvapení. Možná to zní praštěně, ale to byl i jeden z důvodů utéct z Prahy - protivní uspěchaní lidi bez úsměvu. Když tam te´d přijedu, usměju se a prodavačce popřeju hezký den, podvědomě čeká, že ji chci rozptýlit a okrást????
Hezký den, Klára
Anonymní píše…
:-) Lucka nahodila lákavou udičku - nelze jinak než se nechytit :-) Já to mám tak, že jsem prostě byla vychovaná, že mám při příchodu/odchodu pozdravit, poděkovat/poprosit. Takže když jdu po chodníku a naproti jde starší člověk, vždy zdravím - nějak neumím projít a nepozdravit. Ano ano, registruji kolikrát pohled "kdo to byl ? znám ji ?", ale to je přece jedno. Úsměv nic nestojí a udělá divy :-) A jestli má být ten svět lepší, tak začněme u sebe :-) I když bacha !! Nese to i sebou zapeklité situace, např. když pozdravíte s úsměvem dědu, a ten se za chvíli za vámi přišourá a spiklenecky šeptá "nebyli jsme spolu v lázních?" :-D Má odpověď "nóó, to bych si URČITĚ pamatovala" nenašla odezvu u dědy, zato manža měl z toho druhé Vánoce.."takže ty jezdíš za dědkama do lázní, jóó?"
Ale prostě s chutí do boje proti nerudnosti a zasmušilosti...:-):-) :-)
p.s. moc ráda u Vás piji kafe, Lucko :-) Žaneta.
Lucie Living píše…
Marcelo, moc díky! Tak nás znají a jsou moc příjemné prodavačky v místní drogerii DM, dokonce je to jeden z důvodů, proč tam ráda nakupuju. Taky nás znali kdysi na sídlišti v Bille a některé z nich bych hnala dělat někam , kde je lidi neuvidí a hlavně neuslyší...jednou mi to nedala a musela jsem je trochu napomenout, protože hned jak odešel od jedné zákazník přede mnou začali se nahlas o něm dost nevlídně bavit...to mě přišlo fakt příliš! No nic, ale jediné co proti tomu můžeme dělat je snažit se být příjemní a občas se někdo chytne:-) Krásné dny do Irska!
Lucie Living píše…
Marki , to je fajn a moc dobře, jo umím si děti v obchoďáku představit:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Aný na jezírko to bude o kousek dál...hned u domu zatím raději trávu :-)) Jo a zvaní na skleničku a k bazénu ...to musí být paráda! Krásné dny do Provence!
Lucie Living píše…
Jani , koukám, že máme stejný pocit...smutné. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Kláro , :-))) to mě moc pobavilo....b) je horší!
Tak to se těším až vás s batohem a úsměvem jednou potkám:-)...přesně jste to popsala...tu poslední větu! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Žaneto , moc díky za návštěvy a koukám správný přístup...i přes riziko :-))) Přeji krásné letní dny!
Pocházím z vesnice a tam se prostě zdraví všichni. Nedávno jsem u nás ve městě potkala takovou starší paní, pozdravily jsme se úsměvem a pokynutím hlavy, byla jako kouzelná babička :-)
Susie píše…
Lucinko, AHOJKY :-) s radostí mohu napsat, že příchodem našich dvou maličkostí ( mého muže a mě) do naší vesnice.. přišlo i stmelení, zdravení a hlavně scházení se :-) Do té doby se tam spíš každý na každého mračil a vyčítal si skutky z dob předků... Můj manžel je úžasný bavič a lidumil..., který dal část vesnice skutečně dohromady. Bohužel píši jen část, neb všude jsou závistivci a škarohlídi, kteří se nazapojí, nic nevymyslí, ale co dokáží bravurně.. je pomlouvat a škodit.. a hlavně poukazovat na to co právě dělají jiní.. v tomto případě my - partička nazývaná škarohlídy "VIP" :-)) .. no co naděláme .-)

Krásné dny Lucinko :-)
Lucie Living píše…
Barboro, toje milý. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Zizí, to je skvělý...přesně takovýhle lidi jsou potřeba ...a ti škarohlídi se asi najdou všude...tak jich přeji v okolí co nejmíň!!! Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...