babo raď...

...jaké jméno!

Krásné pondělí!



Za okny ladovská zima , kterou si Adina užívá mnohem raději takhle uvnitř na kožíšku :-)




Já si dávám kafe a projíždím všemožné stránky s tipy na jména. Můj muž totiž u svých prvních čtyř dětí zavedl systém (no to holt tak je , oni mají holanďani rádi všecko pěkně seřazené :-))) ) a tak mají kluci vždy první jméno krátké a jednoduché a druhé jméno trochu delší a řekněme  znějící vznešeně :-)))...
...to jsou výmysly co ? ...


...takže náš Adam je Adam Christopher a stejným systémem postupovala i ex mého muže a její páté dítko, taky kluk, má jméno taky v podobném stylu (všichni kluci v Holandsku jsou křtění)...
...ovšem množstvím chlapečků (celkem 6) se nám tyhle kombinace dost vyčerpávají a tak pokud to bude holka, bude jméno ve stejném duchu ale máme celkem slušně na výběr, ale co když to bude zase kluk?
Zatím fakt nevím a pokud něco nevymyslíme tak mu snad dáme jen pořadové číslo:-)))

Takže pokud by jste měli tip na nějakou pěknou kombinaci...
...sem s ní!

Podmínky:
 první jméno jednoduché a krátké 3-5 písmen a jméno by mělo být snadno vyslovitelné jak v Čechách tak v zahraničí, tedy nejlépe bez ž,š,č,ř, ch .... druhé dlouhé a vznešené :-))), ale bez ř , muž chce mít jistotu, že ho zvládne vyslovit :-)))




Adince je jméno dalšího přírůstku fuk, ta bude mít práci popasovat se s tím, že je tu někdo další na mazlení, to asi ponese těžce:-)


Taky máte pro pojmenování svých potomků (případně budoucích) nějaký systém?

Mějte krásný start nového týdne!



update:
Ještě se předem omlouvám, ale musela jsem na chvíli zase zavést u komentářů nějaké to ověřovací slovo, počet spamu začal nehorážně stoupat a plnit mi email...nebo nemáte tip jak se spamu zbavit jinak?

Komentáře

Radka píše…
Tak to je vtipna metoda na tvoreni jmen. Jeste kdyz tech synu mate v rodine tolik.
Otazka je jako mate prijmeni, ale aspon par jmen, co me napadlo :)
kratka jmena
Max, Luk/Lukas, Jonas, Marc/Marek, Sam, Jacob/Jakub, Ruben, Erik, Jan
dlouha jmena
Simeon, Daniel, Theodor, Jonatan, Vincent, Thomas, Maxmilian, Joseph, Michael, Alexandr, Mathias, Patrick
kombinace
David Samuel, Jan Alexandr, Lukas Theodor, Sam Patrick, Marc Simeon, Ruben Michael

Tak preju, at vyberete to nejspravnejsi jmeno :)
A treba to bude holcicka :))
Žádný systém pro výběr jmen jsme neměli, chtěla jsme prostě česká jména a jelikož jsou kluci oba křtění, mělo jsme to jednoduché i tam.
Lucie píše…
Tak to, Luci, držím palce!!! My máme jméno pro holčičku vybrané, tak snad se paní doktorka nespletla, a to klučičí si v porodnici napíšu já, ale snad nebude potřeba. Ale je to boj, vybrat, máme v příjmení R i Š, takže jsem chtěla něco bez těchto hlásek. Julinka vyhrála, myslím, že i duo Lucie a Julie nebude špatné. Kamarádi už nám prorokují, že si máme v dalším kole pořídit Romea - tak to teda nevím :-)
Jsem teda zvědavá, na co doma přijdete!!!
Bára píše…
To je kovbojka :-)
U nás systém zavedený nemáme, ale s výběrem bojujem stejně :-) Jen Matýsek má jasno, kluk bude Rolík a holka Julča, aneb ať žijí stroje Bořka Stavitele :-)
Nicméně, přeju ať nakonec vyberete! :-)
Akinoma píše…
To je opravdu těžké. Ale Julie Julča je hezké, mě se líbí i Lili ( to bude jednou moje vnučka). A druhé třeba Elizabeth( tak se jmenuje dcera, zní mi i vznešeně)...klučík byl a je můj favorit Jan.
Anonymní píše…
Preju holcicku, kdyz mate uz tolik kluků, ale vlastne je to jedno, jen abyste byli oba v poradku. Mne by se celkem libila Irma Carolina:-) A pro chlapecka Simon Michael, Theodor, Maxmilian, nebo tak neco. Stastnou ruku pri vyberu, i kdyz cokoli vyberete, bude to pekne, protoze to bude Vase. Lucka.
Anonymní píše…
Pritel se jmenuje Christian Leonard Alexander a jeho bratr Markus Sebastian Amadeus. To je myslim dobra inspirace pro ta dlouha jmena :)
Carolina Mia píše…
... i u nás zvítězila Carolina... Carolina Mia ... a křtěná Josefína ( po dědečkovi) ale to má tzv.nepřiznané, nebude jej uvádět. Má zatím nádherné příjmení, cizé, tak to zní nádherně, uvidíme co na to řekne osud :-) až se bude jednou vdávat...Věrka
Carolina Mia píše…
Milá Luci, úplně Ti rozumím. první děti se jménem nebyly problém, asi dáno věkem. Ale naše vymodlená holčička to byl rébus. Je to na dlouhé povídání, ale mohu Ti říci, že dnes, když se někam hlásíme, všichni si ji pamatují dle jména. Ivanek, Pavlíků, Františků (moc se mi ta jména líbí) je hodně. Ale Carolina Mia je v celé ČR jediná. V podstatě jsem pátrala celých 8 měsíců , zakoupila jsem i knížky... no a jak jsem to jméno objevila? Carolinka si ho našla sama. Vždy když jsem přečetla jméno Mia, zakopala mne v bříšku. Stalo se mi to opakovaně a bylo rozhodnuto. Dle numerologie, kdyby byla Carolina s K, její povaha by byla jiná. To jsou domněnky a nebo fakta? To je na každém z nás. Její jméno je starogermánské a znamená " moje svoboda" . Rozhodně vím, že s tímto jménem se nikdy nikde neztratí. Když jsme přijeli před vánoci do nemocnice, první věta byla" vy jste tu už někdy byli, že ? "To jméno si pan doktor pamatoval po 3 letech. Tak přeji šťatsnou volbu a hlavně rozhodovat rozumem i srdíčkem. Věrka
Anonymní píše…
Zdravím, jedna kamarádka (manžel Rakušan) má Floriana - Flo,Florik.. a druhá (manžel Němec) má Samuela - Sam.. Obě žijí v Čechách.. A my jsme pro případ čtvrtého kluka měli vybráno jméno Martin a nakonec je to Maruška :-) Hezký den! Vali M.
Všednodennosti píše…
A já troškou z Irska, ty krátké se mi tu líbí Naal- znamená světec, nebo Neal-vítěz, Rian- urostlý, Ryan-královský,Kail- silný, Aeron-Aaron-osvícený,Alan-rock,Mel- přítel, Liam- přítel. Moje kamarádka má vnoučka v Alabamě a ten dostal jméno Lewi. Hodně je tu samozřejmě Patricků a Padriců, ale také Michael-Micael,Jim a Jimmi,Georg,Declan, Tom, Barry,Mark,Sean.Jméno prý dost ovlivní osud člověka, hodně jsem o tom četla, docela to sedělo na různé lidi v mém okolí. Hlavně at jste v pořádku, zdraví a na jméno jistě přijdete! Hezký den Marcela
Všednodennosti píše…
Oprava -Liam- znamená silná vůle
Anonymní píše…
Luci, mám Lindu, Josefa a Jakuba....náhradní jméno do porodnice byla Vanda....pa Vokopka
Lezarts píše…
U nás to bylo jednoduché s vymýšlením jména, každý potomek měl nárok na jméno začínající stejným písmenem, jako jméno jednoho z rodičů. Dcera po mamince syn po tatínkovi. Tak nám vyšly dva stejné monogramy pro 4.Tak jsme vyřešili i vícejazykovou rodinnou barieru a naše děti se jmenují Romy a Anthony.
Přeji poklidné, ale hlavně správné rozhodnutí:-)
Unknown píše…
Tak my jsme v Recku, recka jmena se mne nelibi, a kluci jsou jakub, psany ale jakovos, a tobias. Dcerka je Marieta, druha Ivana. Libi se mne Samuel, Sebastian, Jonas, Matyas-ty maji I mezinarodni variantu... a holky, Sofie, Marie Anna, Anna Maria, Mariana, Pak take ta Carolina, ale I Cristina. Ja si tedy jeste preju jednu holcicku a ta by byla Jasmina, zase ale napsana recky Izmini....
hodne stesti pri vyberu A hlavne at jste zdravi. Z Korfu zdravi Tereza
Anonymní píše…
Milá Lucie,Váš blog čtu každý den a tak i já přináším pár tipů:)).Se synem chodí dva klučinové a u obou se doma mluví jak česky,tak anglicky a jeden je Max či Maxík a druhý je Oliver a všichni mu říkají Olík,tak přeji šťastnou ruku při výběru :))).Krásný den L.
Anonymní píše…
Lucinko, kolega v práci..žil dlouho s manželkou ve Francii a mají dvě holčičky....Lily a Loty !! Možná je to i Lota...přesně nevím....ale umím si představit holčičku Lotynku..je to krásné jméno...a bude mu slušet i cizí příjmení!!! Zdraví Monika..původem z Kolína..každou chvilkou se stane babičkou...vnučka Dominika...:-)
Lennka píše…
Luci, u Vás je krásně ;-) Nám se moc líbil Alex, Ben, Max, Sam... a nakonec máme Viktorii a Sarah :-D Také mi chodí tolik spamů, až mě to štve. Ale nevím co s tím...

U Holek to bylo snadnější, ty si o jméno řekly... Viktorku jsem měla vymyšlenou od dětství a Sára, o té se mi zdálo... Jinak to měla být Valerie nebo Johanka.

Hlavně ať jste v pořádku ♥
Nik píše…
Výběr jména pro našeho syna by se asi vašemu muži líbil - syn je Alex Nicolas. S výběrem jsem měla naprosto volnou ruku, jediná podmínka mého muže byla, aby jméno začínalo na A, aby ho každá holka měla jako prvního v seznamu v telefonu. No, chlapi, že...co víc dodat. :) Tak doufám, že vybere to nej spojení pro vás, ať se narodí holčička, nebo kluk. Pavla
Unknown píše…
Ema , Mia, Agnes, Ela, Magda (MAdlenka:)měl být náš Toníček)Róza, Klára, Eva, Lisa, Anna myslím že u holčiček by neměl být problém Anna Marie je pěkné, Mia Evelína, Ema Rozálie...já nevím je to kombinací co?
Ke klukovi mám ze svého výběru dost Těžká jména:)Matouš, Albert, František, ale pro Vás...
Jáchym, Matěj, Filip, Oskar, Oliver, Daniael, Jan, Jakub, ...
Ještě hodně záeží na píjení , protože pokud je typicky holandské mohlo by se k tomu hodit cokoli:)
Přeji hlavně zdravé miminko!!!!
Anonymní píše…
Ahoj Lucie, tak toto byly jedny z těch víc příjemných věcí v těhotenství, moc mě bavilo vybírat jména. Tak ať dobře vyberete a hlavně, aby se to líbilo prckovi. Já jsem jako Zdislava, i když mi říkali Slávka, dost trpěla, už jsem si za ta léta zvykla, ale vždy jsem si říkala, aby se jméno líbilo i dětem. Jo, jinak ti to jako těhotné mamince moc sluší. Slávka
Majka píše…
Ježkovy voči,Luci, tohle jsme fakt až takhle do detailu neřešili. když jsme čekali první, manžel věděl, že "tam dal " kluka, takže to bude Miloslav (aby to měl dlouhý jako on) no a podruhé tam samozřejmě dal holku, takže jsem chtěla Lenku, ale když jsem se začala prýýýý otvírata a pak zase, tak prý o tom přremýšlel a prý Lenka ne, ale Alenka. a bylo to. takže byla Alenka. no, po pravdě, holčičku jsem nemohla jaksi pojmenovat dost dlouho , dnes jí bude skoro 30 a jsem ráda,že to tak bylo a je.
máš hezký období rozhodování. Majka
Anonymní píše…
Milá Lucie, první jméno bude asi běžné pro naši zemi (doufám), druhé pokud má být "vznešené", tak jedině Augustin (to prý opravdu znamená vznešený snad po italsku či jak) a garantuju,že určitě máte na dlouho o potrestání jménem vyřešeno.Takto poděděné jméno po otci - podotýkám je pouze jedno - se v naší rodině řeší již víc jak 60let. Na otázku zvědavých úřednic "jak vám říkají doma "- dotyčný odpovídá "děti mně říkají taťko". Tak si myslím,že nejlepší řešení by bylo,že Váš muž tentokrát opravdu tvořil holčičku a tam je to přece nádhera vybírat vznešená jména. Jinak Vám , všem okolo Vás i tomu tajemnému zázraku přeji hodně,hodně zdraví. Záleží přece jen na tom,s jakou láskou se jméno vyslovuje,a to u Vás už je předem plně dáno. Alena
Anonymní píše…
Jééé, tak to by jsi mi udělala Lucinko radost. Stále ještě nemám vnouče a v Čechách asi není moc dívenek se jménem Irma. Já o žádné jiné nevím ve svém okolí. Je to sice velmi tvrdé jméno ale můj táta mi říkal Imto. A Carolina je opravdu moc hezké. Hlavně ať je miminko i Ty zdravé. Hodně štěstí a zdraví Tvojí velké rodině přeje Irma.
Simísek píše…
Jak bych znovu ráda vybírala jméno. Manželovi jsem neprozřetelně na začátku vztahu slíbila, že pokud budeme mít někdy holčičku, tak bude Markétka po jeho babičce. Sliby plním, tak máme doma Markétku, ale dlouho jsem si na to zvykala, jak já jsem chtěla Justýnu, Juditu, Irmu, Theodoru, takových a ještě hezčích jmen by bylo... a nakonec jsem za to jméno moc ráda, to jméno jí totiž sedí jak ulité... Moje neteř se jmenuje Mia Eliška, což si myslím, že pro anglickočeskou rodinu ideální... A pokud se někdy dočkáme kluka, tak si prosadím Hynka :-)
Anonymní píše…
Jan Michael....Anna Alexandra...maybe? ....Krásné starosti.
Něco málo racionality a hodně intuice...a je to!
Však vy už to společně dáte, don´t be afraid...:)
Hodně štěstí !
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie,
mě by se docela líbilo jméno David, hodí se i k Adamovi , pro holčičku Ema,Ella, Linda,Valerie...
Mějte se moc fajn,
Petra
Jana píše…
My jsme jména řešili nedávno (dcerka má 5 měsíců) a vždycky je to boj. Manžel měl podmínku, že to musí být "normální" a já, že to nesmí být moc časté a nesmím od toho jména znát žádného pitomce:-) což je problém:-) jsem učitelka a nikdy bych nedala např. Jakuba. První synek je Marek (to byl i takový vtip, protože za svobodna jsem byla Marková:-)), na druhého si manžel vymínil po sobě Michal, a tak jsem chtěla i ostatní děti na M. Napotřetí jsme se dočkali Magdalenky, a jestli bude čtvrté (?), bude Martinka a asi Matouš.
Hlavně ať jste v pořádku!!! Jana
Anonymní píše…
Luci, když jsme vybírali jméno pro první dítě (nikdy jsme předem nevěděli, co to bude), manžel chtěl, aby se kluk jmenoval Ruslan! Jsme "normální česká" rodina a tímto mě tedy dostal a to bych samozřejmě nikdy nedopustila... Nakonec z toho byla Viktorka :-) Přeju hodně štěstí, moc ráda čtu Tvůj blog! Alena H.
Bára píše…
krásné bydlení, světlé, útulné...
bára.kára
Anonymní píše…
Dobrý den, hezké spojení je Daniel Sebastian nebo Ema Stephanie. My máme doma Alžbětku po babičče a Tomáška po tatínkovi. Máte moc hezké web stránky, ráda se u vás kochám. Gábina
Lucie, nejprve musím napsat, že máte úžasný výhled z okna, to je nádhera! S vybíráním jména to tedy nemáte jednoduché, vybírali jsme před pár měsíci a nakonec máme Radovana. Zvažovali jsme i Olivera, ale české jméno nakonec vyhrálo. Holkám se všem se líbil Oliver, ale chlapům zase naopak, nikdo z nich nechtěl být Oliver :-)
Mně by se jako druhé jméno líbilo Frederik nebo Christian. První se mi líbí Jacob, Max, Mark nebo Thomas. Těžko radit:-)) Přeji Vám ale holčičku! Martina
Anonymní píše…
Dobrý večer,co Jan Sebastian?S holčičkou nemůžu sloužit...
Anonymní píše…
Alan Dan jako 2.Bernard nebo Albert.. hezk je i Tobias, Jonas...
Lucie Living píše…
Radko díky, líbí se mi kombinace David Samuel a Sam Ptrick :-) ....píšu si :-)
Lucie Living píše…
Barboro, tak to se máš...my se ještě musíme shodnout aby se nám to oboum líbilo :-)))
Lucie Living píše…
Jo to hned svádí ...mě už se taky ptali jestli bude holka Eva :-)))....což by na jednu stranu bylo praktické, že by měli oba svátek na štědrý den :-))), ale uvidíme!
Lucie Living píše…
Báro to je :-), Matýska chápu, adam chce Enga (to je zase nějaký seriál pro starší kluky :-)))
Lucie Living píše…
Kdyby byl Adam holka , byl by Emma Elizabeth :-)
Lucie Living píše…
Tak u nás , abych dodržela mužův systém by to musela být Mia Carolina...to je hezký, Irma je urřitě zajímavé, ale mě se zdá dost tvrdé jméno. Ale moc děkuji !
Lucie Living píše…
na první pohled spousta inspirace....ale Christiaan , Alexander a Sebastiaan už se kluci jmenují :-))), ale zaujal mě Leonard!
Lucie Living píše…
Věrko možná na té jmenologii něco je, ale já si stejně vyberu podle pocitu a pak si k tomu přečtu o co jde až když už se jmenuje...zrovna mi někdo poslal mailem seznam jmen s charakteristikou a podle té není Adam pro kozoroha dobrá volba...no tak co nadělám, že bychmu začala říkat jen Christophere :-)))
Carolina má krásné jméno:-)
Lucie Living píše…
Vali díky, Samuel se mi líbí!
Lucie Living píše…
Mně se líbí Neal,Alan a Liam, ale asi by prošel Alan, Patrick se mi taky líbí, Moc díky!
Lucie Living píše…
Hezká česká....ale muž má zrovna v těhle jménech v čechách zmatek Josef - Pepa, Jakub - Kuba :-))), Vanda se mi moc líbí! Díky !
Lucie Living píše…
Jé Romy i Anthony jsou opravdu krásná jména! Moc děkuji!
Lucie Living píše…
Terezo Samuel se mi taky líbí, Anna Marie se jmenuje mužova ex ...ta by se divila :-))), ale uvažuju o Christině :-) Moc díky a přeji krásné dny na Korfu!
Lucie Living píše…
Moc díky, Maxe nechce muž, ale Oliver je zařazen do výběru:-))) !
Lucie Living píše…
Moniko moc díky, Lotynka se mi taky moc líbí! Krásné dny a hodně zdraví všem a hlavně Dominičce!
Lucie Living píše…
Lenko moc díky! U holčičky máme v seznamu zařezenou Sáru na prvních příčkách, ale u kluka nevím, Sa je pěkné jméno!
Lucie Living píše…
Pavlo, tak to je taky zajímavý důvod proč mát syna od A :-))). Ano Alex Nicolas by u nás asi prošel :-) Moc díky!
Lucie Living píše…
Pavlo , holčičku určitě vybereme, jen Anna Marie to nebude (to je mužova ex :-))) ) Oliver je v seznamu, moc díky!
Lucie Living píše…
Slávko,moc děkuju! Mě od jména po tetě (Stanislava) zachránila sestra...jsem ráda, že jsem Lucie :-)))
Lucie Living píše…
Jojo, to já si to užívám, ale budu ráda až budeme mít jasno...nerada bych se v porodnici ještě dohadovala o jméně :-))), ale manžel je šikula když ví co dělá :-)
Lucie Living píše…
Aleno moc díky:-)....no Augustin je asi opravdu až moc vznešené :-) !Krásné dny!
Lucie Living píše…
Simi díky, Justýna se mi líbí!
Lucie Living píše…
Díky, to dáme ...budeme muset :-)))
Lucie Living píše…
Petro, David je hezké, Ella taky, děkuju!
Lucie Living píše…
Jano tak to je taky dobrý všechny děti na M :-)...no a s tím, že nemůžu dát jméno pod ktrerým znám někoho koho bych radši neznala, to mám taky tak :-))) Moc díky!
Lucie Living píše…
Aleno díky moc, Viktorka je hezké jméno, ale Ruslan by u nás taky neprošel :-)))
Lucie Living píše…
Báro děkuji:-)
Lucie Living píše…
Gábino moc děkuji:-) Daniela i Sebastiaana už máme , Emma měl být Adam, ale Stephanii si píšu!
Lucie Living píše…
Martino moc díky! Radovan je krásný jméno! Frederika si píšu, Christiaana už máme :-)...s holčičím jménem to bude snažší!
Lucie Living píše…
Janovi se říká Honzo, to mi neprojde a Sebastiaana už máme :-) Díky!
Lucie Living píše…
Alberta si píšu , děkuju!
M.A.R.K.I píše…
Luci, u nás byl systém při vybírání jmen jednoduchý, tomu prvnímu pomohla náhoda, že se nám oběma líbilo jméno Martin ....já jsem Markéta, manžel Michael ...takže volba jména pro našeho nejmladšího byla jasná .... musí být taky od M .... Mareček .... přece by nemohl mít jiný monogram "MJ" než my všichni, chi, chi .... držím palečky, ať nakonec vybereš takové, co se bude líbit vám oběma ..... kdybych měla holčičku určitě by to byla Mia, tohle jméno miluju ....pa, pa Marki



PS: já to mám se spamy vyřešeno tak, že mi do spamu padají automaticky ...uděláš to tak, že najedeš do Bloggeru, tam, kde vkládáš příspěvky, klikneš na komentáře, objeví se ti všechny co ti došly, když na něj najedeš, objeví se ti pod ním odebrat obsah, vymazat a spam ....klikni na spam a emaily z téhle adresy ti do nich budou padat automaticky a nebudou se ti zobrazovat ani na blogu ...ony ty spamy většinou stejně chodí z jedné IP adresy .... zkus to u mě to funguje .....pa, pa
Anonymní píše…
Dobrý den,
u nás se vybíraly jména jen od "V", takže máme Valentinu (psáno takto, ne s ypsilonem a čárkou) a syn je Vítek, máme české příjmení, ale mít nějaké cizí, tak bych chtěla Williama. A pak se mi líbí ještě jména Tristan, Nathan a holčičí Beatrix.
Mirka
Amelie píše…
Nádherná jména, vše už bylo napsáno...jsem zvědavá, jak se nakonec mimi bude jmenovat...
Elena Antonio píše…
Toto je svědectví, které každému řeknu, aby ho slyšelo. jsem ženatý 4 roky a v pátém roce mého manželství měla jiná žena kouzlo, které mi vzalo mého milence a můj manžel mě opustil a děti a trpěli jsme 2 roky, dokud jsem nemyslel příspěvek, kde to Muž Dr.Wealthy někomu pomohl a já jsem se rozhodl, že mu zkusím pomoci mi přivést moji lásku Husband domů a věř mi, že mu jen posílám svou fotku a obrázek mého manžela a po 48 hodinách, jak mi řekl, jsem viděl auto vjelo do domu a hle, byl to můj manžel a on přišel ke mně a dětem, a proto jsem rád, že každého z vás v podobných záležitostech potkám s tímto mužem a mám svého milence zpět k sobě e-mail: wealthylovespell@gmail.com nebo ho můžete také kontaktovat nebo ho kontaktovat na tomto +2348105150446 ..... děkuji moc Dr.Wealthy. ...

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...