oslava...

... příchodu nového roku je za námi!

Moc děkuji za všechna přání do nového roku a taky všem za přání holčičky :-)...
...sama jsem zvědavá , co nám duben přinese :-)))

Krásné ráno blogerky!


(dnes se myslím nebere ohled na to v kterou hodinu vstáváte:-))) )

Silvestr byl u nás ve znamení jídla...
...na tom, jsem se vyřádila celý den :-)...
...a fakt mě to bavilo...
...ostatně, moje záliba v jídle, je na mně teď vidět čím dál víc :-)...
...ale teď mě napadá, že bych si mohla dát předsevzetí , že do konce roku zhubnu...
...což by bylo asi trochu podvádění, ale letos si troufám říct, že se mi to s jistotou povede :-)))...


...muž s klukama se postaral o živé květiny na stole...


...a silvestrovská tabule byla opět laděna s kapkou červené...



...a co jsme to všechno jedli...


...hlavní chod bylo kuře na pomerančích a medu ...





...jako hlavní předkrm to byly krevety na česneku:

na rozpálené panvi osmažené, oloupané předvařené krevety, zalijeme  čerstvou šťávou z citronu, přidáme drcený čerstvý česnek a podlijeme bílým vínem, pak krevety vyndáme a do omáčky přidáme hrst nasekané petrželky, jemně osolíme a opepříme a zahustíme máslem, krevety pak omáčkou přelijeme...podáváme teplé!...


...další možností předkrmu byl tmavý chléb namazaný krémovou zakysanou smetanou, posypaný osmaženými houbami (ideální jsou lišky, ale měli jsme žampiony) a posypaný červenou cibulkou... houby se podávají také teplé!

...další pochoutkou, jsou košíčky z listového těsta (vykrojená kolečka z těsta dáme do košíčků na muffiny), kam před pečením vložíme osmažené žampiony s cibulkou a navrch posypeme sýrem typu niva, zapečeme a pokud stihnete ochutnat ještě teplé je to lahůdka, ale košíčky chutnají výborně i za studena!

...posledním teplým předkrmem jsou rajčata, osolená , posypaná kořením podle chuti (oregano , bazalka a pod.) posypaná parmazánem, přelitá olivovým olejem a zapečená v troubě, položené na osmahnuté housce a přelitá vypečeným sosem...ještě teplé výborné, za studena docela osvěžující!





...studené chlebíčky z bagety , potřené sýrem brie s plátky jablek zakapané medem a posypané makadamovými oříšky...


...jednohubky z toustového chleba , namazaného máslem s plátky marinovaného lososa a s křenovou nebo hořčičnou omáčkou...

obsluha byla stylová :-)

...a tyčinky z listového těsta , solené a posypané sezamovými semínky...

...a celý večer bylo k dispozici sýrové prkénko...


Po večeři se u nás opět sešla mládež z okolí a sousedi na skleničku a tak to uteklo...
...že jsme málem nestíhali připravit šampus a hlavně dostatek skleniček :-)))...
...Adam byl nadšený , že tu měli kluci velké holky a že pro něj bráchové připravili , letos opravdu povedený ohňostroj...

...mě zase velmi mile překvapil nealko sekt, který chutná opravdu jako sekt...
...budu si ho muset ještě nakoupit, protože pít vodu mě pořád nebaví a jakékoli jiné nealko nápoje jsou většinou moc sladké :-)...
... doporučuji...

... krátce po půlnoci Adam odpadl na gauči , přesto , že tvrdil , že vůbec není unavený:-)))...
...a já jsem padla v zápětí a unavená jsem  byla...
...a opravdu dost :-)...
...mládež vydržela do ranních hodin, naštěstí v zahradním domku, takže se až teď pomalu probouzí...
...pokud se to tak dnes dá nazvat :-)

 Dnes si užíváme líný a vláčný den!

Mějte pohodový první den roku !




Komentáře

Hana píše…
Lucko měli jste skvělý závěr roku a těch dobrůtek - mne zaujaly bagetky s jablíčky a medem a ořechy to budu muset vyzkoušet. Přeji krásný a klidný první letošní den - u nás se také teprve vstávalo- Hanka
Marie píše…
U nás bych s tímto menu nezaujala i když já bych ochutnala.Měla jsi to moc hezké U nás musí být klasika.Obložené chlebíčky a chuťovky ,různých pomazánek a věčeře ovarové koleno,uzená žebra a čerstvý křen a domácí hořčice.
Unknown píše…
Jee,Luci,
to si snad ulozim jako inspiraci obcerstveni na oslavy,pac ja uz a ted pozor,pred Vanoci a to tesne,najela na jiny rezim stravy,ktery,zatim zadne pecivo nedovoluje,ani tucne syry,ani nic sladkeho,proste jsem v tom fakt dobra,kdyz jsem se prez svatky nedotkla vubec niceho vanocniho,takze fakt moc diky,hi,hi.jake me delas chute.Ale ted vazne,opet jsi mela vse dokonale a pohodove,mas super pomocniky a ten tvuj sekt jsem mela take,dokonce s detmi a ty pry brrrr.Krasny Novy rok.
Susie píše…
Nádherně jsi se v kuchyni vyřádila, jen co je pravda! Lucinko, přeji Ti nádherný Nový rok... hlavně zdravíčko.. lásku, štěstíčko.. asi je to už ohrané, ale zároveň i nejpodstatnější :-) tak asi proto :-) těším se na další Tvé úžasné inspirace.... a nejen těch kuchyňských :-)
My Home Style píše…
Meli jste to krasne, Lucko. Uplne se mi sbihaji sliny. Nejvic na ty houbove pochoutky a pak syr s jablkem. Mnam. To musela byt dobrota! Ti tvoji chlapi se ale maji, ze doma maji takovou kucharku. Krasny novy rok! A hlavne to zdravicko! Petra
Lucie Living píše…
Hanko díky moc,bagetka je výborná, doporuřuju:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Marie tak to u nás je zase muž ten kdo není na klasiku i v resturacích bývají překvapení, když nesou pečenou kachnu s knedlíkem a zelím pro mě a stak se zeleninkou si dává můj muž :-))) A koleno bych si taky dala:-) Krásný den!
Lucie Living píše…
Katko tak držím palce ať vydržíš! Nás doma zase zaujala kniha o stravě, kterou napsal Kris Verburgh(bohužel v čj zatím nevydaná, ale spoustu zajmavostí je možné se dočíst na http://www.voedselzandloper.com/ ) o to jaké jídlo má jaký vliv na stárnutí šlověka a nebo na různé orgány...takže se budeme taky trochu přizpůsobovat, ale nechali jsme to až po svátcích :-))). krásné dny!
Lucie Living píše…
Zuzí moc díky a přeji také vše nej v roce 2014! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Petro moc díky, jo jo dobrota to byla! Přeji také vše nej v roce 2014! Krásné dny!
Majka píše…
Luci, krásnou hostinu jsi připravila, samé vybrané lahůdky.
přeji tobě i tvé rodině hodně zdraví, štěstí a pohody do nového roku.
Majka
Lucie Living píše…
Majko díky, však jsme se nadlábli:-). Přeji také vše nej do roku 2014!

Populární příspěvky z tohoto blogu

můj malý byznys v roce 2023

MINECRAFT PARTY

poloostrov Hel Polsko