doufám, že to Medard...
...zkrátí:-))).
Krásné upršené ráno!
Nejsem si jistá jestli u nás začalo pršet před půlnocí, ale pevně věřím, že to s pranostikou Medardovi na 40 dní nevyjde:-).
Moc a moc vám všem děkuji za gratulace a přání!!!
A i když jsem včera nijak zvlášť neslavila, cítím se dnes jako po flámu.
Max se budil každou hodinu, k ránu už jsem byla totálně vyčerpaná.
Nevypadá, že by ho něco trápilo, teplotu neměl, v přízemí je teplota na spaní tak akorát, ale stejně mě každou hodinu vytáhl z postele.
A tak zatímco já už si dnes dávám svojí druhou kávu, Max dospává:-))).
A když mi to vyjde, po obědě se k němu přidám:-).
Včera jsme tu měli měli naše kamarády "kuchaře" a tak se musím podělit o prima recept.
Je to opět rychlé a jednoduché na přípravu, takže v mojí kuchyni se jistě ještě párkrát objeví.
Kuře po toskánsku.
Ingredience:
celé kuře
citron
rozmarýn
česnek
cibule
olivový olej
sůl
malé brambory
máslo
Postup:
Kuře nejprve omyjeme zvenku i zevnitř a pak je důležité, osušit ho, taky zvenku i zevnitř a to opravdu důkladně!
Kuře posolíme opět zvenku i zevnitř a dovnitř kuřete nandáme citron na čtvrtky, cibuli na čtvrtky,
3-4 mírně rozmáčknuté stroužky česneku, snítku rozmarýnu.
Pod kůži dáme několik plátků másla a dáme do velkého pekáče. Okolo kuřete nandáme celé neoloupané, ale propíchnuté brambory, posolíme, posypeme nakrájeným rozmarýnem a prolijeme olivovým olejem.
K tomu ještě přidáme celý neloupaný česnek, kterému odřízneme špičku a zabalíme do jakési kapsy z alobalu a zalijeme olivovým olejem, kapsu zavřeme a jen tak přiložíme ke kuřeti.
Pečeme nepřikryté na 250°C, v troubě zapnuté na horní a spodní pečení, celkem 50 min. . Po celou dobu s kuřetem nic neděláme (já ho tedy párkrát kontrolovala přes sklo jestli nám nečerná:-))). Po vyndání je kuře krásně upečené do zlatova.
Vyndáme ho ,naporcujeme a cibuli, která byla uvnitř, můžeme přidat k porcím.
Brambory jen vyndáme a servírujeme.
Omastek, který zůstal v pekáči, smícháme s olejem z alobalové kapsy a vymačkáme do něj i česnek, který se v té kapse s olejem pěkně rozvařil, vzniklým sosem pak poléváme jednotlivé porce na talíři.
Chutná to náramně a pro teplé letní večery je to ideální.
Ještě je výborný doplnit to nějakým osvěžujícím salátem, my jsme měli řecký salát s feta sýrem...
...tak dobrou chuť!
A protože včera večer se počasí tvářilo všelijak...
...stolovali jsme raději doma...
Mějte prima den!
Komentáře
To kuřátko vypadá velmi lákavě a krásně prostřený stůl přímo láká usednout a pochutnat si.... přeji Ti fajn den a siestu po obědě spolu s Maxíkem.....Hanka
Krásný den.
kuřátko vypadá velmi chutně, určitě vyzkouším.
pěkný den Majka
Hezký nepršící den :-D
Monika
http://www.style-and-smile15.blogspot.cz
Krásný den Katka
Okomentovat
Děkuji, že mi dáváte vědět , že tu jste. Lucie