doufám, že to Medard...

...zkrátí:-))).

Krásné upršené ráno!

Nejsem si jistá jestli u nás začalo pršet před půlnocí, ale pevně věřím, že to s pranostikou Medardovi na 40 dní nevyjde:-).

Moc a moc vám všem děkuji za gratulace a přání!!!

A i když jsem včera nijak zvlášť neslavila, cítím se dnes jako po flámu.
Max se budil každou hodinu, k ránu už jsem byla totálně vyčerpaná.
Nevypadá, že by ho něco trápilo, teplotu neměl, v přízemí je teplota na spaní tak akorát, ale stejně mě každou hodinu vytáhl z postele.

A tak zatímco já už si dnes dávám svojí druhou kávu, Max dospává:-))).

A když mi to vyjde, po obědě se k němu přidám:-).

Včera jsme tu měli měli naše kamarády "kuchaře" a tak se musím podělit o prima recept.
Je to opět rychlé a jednoduché na přípravu, takže v mojí kuchyni se jistě ještě párkrát objeví.


Kuře po toskánsku.

Ingredience:

celé kuře
citron
rozmarýn
česnek
cibule
olivový olej
sůl
malé brambory
máslo

Postup:

Kuře nejprve omyjeme zvenku i zevnitř a pak je důležité, osušit ho, taky zvenku i zevnitř a to opravdu důkladně!
Kuře posolíme opět zvenku i zevnitř a dovnitř kuřete nandáme citron na čtvrtky, cibuli na čtvrtky, 
3-4 mírně rozmáčknuté stroužky česneku, snítku rozmarýnu.
Pod kůži dáme několik plátků másla a dáme do velkého pekáče. Okolo kuřete nandáme celé neoloupané, ale propíchnuté brambory, posolíme, posypeme nakrájeným rozmarýnem a prolijeme olivovým olejem. 
K tomu ještě přidáme celý neloupaný česnek, kterému odřízneme špičku a zabalíme do jakési kapsy z  alobalu a zalijeme olivovým olejem, kapsu zavřeme a jen tak přiložíme ke kuřeti.

Pečeme nepřikryté na 250°C, v troubě zapnuté na horní a spodní pečení, celkem 50 min. . Po celou dobu s kuřetem nic neděláme (já ho tedy párkrát kontrolovala přes sklo jestli nám nečerná:-))). Po vyndání je kuře krásně upečené do zlatova. 
Vyndáme ho ,naporcujeme a cibuli, která byla uvnitř, můžeme přidat k porcím.



Brambory jen vyndáme a servírujeme.



Omastek, který zůstal v pekáči, smícháme s olejem z alobalové kapsy a vymačkáme do něj i česnek, který se v té kapse s olejem pěkně rozvařil, vzniklým sosem pak poléváme jednotlivé porce na talíři.




Chutná to náramně a pro teplé letní večery je to ideální.
Ještě je výborný doplnit to nějakým osvěžujícím salátem, my jsme měli řecký salát s feta sýrem...
...tak dobrou chuť!




A protože včera večer se počasí tvářilo všelijak...



...stolovali jsme raději doma...






Mějte prima den!

Komentáře

Hana píše…
Krásné dopoledne Lucko, taky jsem přemýšlela, zda začalo pršet až po půlnoci...lilo do rána ještě před chvíli tu zurčela voda okapem...ale už je klid. Pěkně máme zalito, bylo to potřeba.
To kuřátko vypadá velmi lákavě a krásně prostřený stůl přímo láká usednout a pochutnat si.... přeji Ti fajn den a siestu po obědě spolu s Maxíkem.....Hanka
Anonymní píše…
U nás už pršelo včera celý den a je 9st.To kuře vypadá luxusně,určitě vyzkouším.Marie
Unknown píše…
Krásné dopoledne... v Kolíně začalo pršet před druhou hodinou ranní,ale bylo to už potřeba.Prostřeno máte nádherně a kuřátko určitě vyzkouším :)
kavanzo píše…
Hlásím, že na jižní Moravě svítí sluníčko :-).
Krásný den.
Všednodennosti píše…
Na Medarda v Irsku ani kapka, a to od ledna snad lilo denně! Ani dnes zatím ještě ani jedna ,ale už se dělají šedé mraky, tak to snad vydrží a bude tu konečně trochu léto! Kuře vypadá lákavě , jen já mohu maximálně deset deka denně, takže ho asi nevyzkouším. Jinak musím Ti napsat.že Ti to sluší víc a víc, na všech fotkách záříš štěstím, které z Tebe sálá. Moc Ti to přeji a držím pěsti! Opatruj se a šetři se! M.
Majka píše…
Luci, dodatečně všechno nejlepší, moc ti to sluší. a u nás na JM začalo pršet po čtvrté ráno, krásně zalilo, ale už je zas dusno.
kuřátko vypadá velmi chutně, určitě vyzkouším.
pěkný den Majka
Monika píše…
Tak kuře vypadá luxusně a recept si ukládám a o prázdninách na chalupě určitě proběhne, moc za něj děkuji!
Hezký nepršící den :-D
Monika
Miska píše…
Kure vypada fakt skvele.
http://www.style-and-smile15.blogspot.cz
Unknown píše…
Lucko, kuřátku super, akorát mně překvapilo, že se peče nepřikryté a na 250 st. Není černé, je tak akorát, já peču totiž vše na 160 st. a zakryté, ale moje trouba peče hodně.
Krásný den Katka
Lucie píše…
Luci, Ty nás ale zásobuješ parádními receptíky. Dííííky. Máš krásnou mísu na salát. Prozradíš mi, kde se dá koupit? Díky předem, páček
Anonymní píše…
dobrý den, Lucie, krásně prostřeno. mohu se zeptat, odkud máte talíře, padly mi do oka a zrovna nějaké sháním. moc dík, at vám je s bříškem hej. Jana.
Lucie Living píše…
Marcelo , moc děkuji:-). Krásné dny do Irska!
Lucie Living píše…
Katko , mě to taky překvapilo, proto jsem i přes zákaz nakukovala a hlídala, ale fakt dobrý:-))) a ty brambory co se dělali u toho neměli chybu:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Luci díky, mísa je z tesca. Krásné dny!
Lucie píše…
Z Tesca? Tak to by mě nenapadlo ani ve snu :-) Je jednoduchá a kráááásná. Jinak hodně často "ujíždím" na mozzarelovo-prosciottových bocháncích. To je slast. Ještě jednou díky za skvělý tip. Páááá
Lucie Living píše…
Moc díky Jano, talíře jsou z IKEA. Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...