letos je to...

...tenhle :-)




Přeji pěkné pondělí!

Mě se na dnešek tak dobře spalo, v šest zvonil budík a já ho s klidem zamáčkla a protože ani prťata nevstávala, musela jsem se v půl sedmé opravdu přemluvit a vstát, přecijen
 Adam prázdniny nemá :-), ale ani jeho by nemrzelo vstávat podstatně déle.
U nás je to  celkem nezvyk:-).

Letošní stromek je za posledních 9 let ten nejmenší co jsme měli.
Vybral ho muž sám, což omlouvá jeho mírnou nedokonalost ve špici, ale je náš a už jsme si na něj zvykli, však už s námi byl nějaký čas na terase.


Zažil si různé počasí, od deště přes mráz až po sněžení.




Ale včera nastala ta dlouho očekávaná chvíle a mohl se nastěhovat domů.



Nejprve proběhly nezbytné úpravy.


A pak stromek kluci jedním hmatem ukotvili, až jsem si říkala "a to je jako celý jo ?" :-))).


No tak úplně celý to nebylo, protože ve chvíli kdy jsem vyndala světýlka , nastal boj.


Občas šlo skoro o život:-).
Nebo o zdraví.
I o moje.
Za celý večer, jsem rozmotala světýlka celkem 3x .
A díky tomu, že původně jsou světýlka z mnohem větších stromů jsou opravdu hódně dlouhý.
Nakonec se mi podařilo i navzdory dětem, nandat světýlka na stromek:-).
A to už u nás vypadalo skoro jako idylka.


A náš do té doby, mírně řečeno "zuřivý" Max vypadal skoro jako andílek.



Ještě na něj přijdou ozdobičky, ale mě by stačil takhle jen se světýlkama.

Letos jsme ho postavili myslím dost brzy, ale zase si ho víc užijeme, myslím, že před Vánoci raději než když pak stojí dlouho po Vánocích.
Jak to máte vy, kdy strojíte a kdy odstrojujete stromek?

Mějte pěkné pondělí !


Komentáře

Adéla píše…
Stromeček je svou nedokonalostí krásný :) My už letos taky máme stomeček, dokonce i nazdobený. Přes Vánoce nebudeme doma, tak ať si ho taky užijeme..Max opravdu vypadá jak andílek a ty jeho vlásky..:) Přeji hezké svátky Aďas
Anonymní píše…
Luci máte to krásné! Jsem zvědavá ještě na ty ozdoby. My zdobili vždy až na štědrý den. Když se narodily děti, začala jsem zdobit den předem. Ale ty stromky jsou tak krásné, že je mi pak líto odstojit hned po Vánocích. A tak nám dělá stromek parádu i část ledna. Letos jsem se proto rozhodla, že budeme zdobit stromek taky o pár dní dřív. (Původně jsem chtěla zdobit dnes, ale manžel je na služební cestě, tak nás to s dětmi čeká až ve středu, protože sama si na ukotvení stromu netroufám.)Přesně s Vámi souhlasím, aspoň bude zase o něco vánočnější atmosféra. Mějte se krásně, klidné a ve zdraví prožité svátky Vám i celé Vaší rodině! A děkuju, že nás necháváte k Vám nakukovat. Vždy je to pro mně parádní relax po celém dni :-) Tereza
Jana píše…
My zdobíme dva týdny před vánocemi a odstrojujeme 6.ledna. Radši si ho užíváme před, než potom.
Jana píše…
Stromek je krásný. Já v poslední době začínám i ve výzdobě rozlišovat Vánoce a advent. Adventu patří věnec, kalendář a těšení. Stromeček zdobíme 23. v noci, aby byl na Štědrý den nastrojený. Když nazdobím dům moc brzy, zdá se mi, že na Vánoce už je všechno takové vyčichlé, okoukané. Stromek patří k Vánocům, a máme ho do půli ledna, než skončí vánoční doba.
Nádherný stromeček. Opravdu by mohl být klidně takhle bez ozdob. :) My zdobíme každý rok den před Štědrým dnem, ale uvažuju o tom, že ho letos postavíme dřív, abychom si ho více užili. :)
Luci, mame to podobne, nas stromek me taky podobne rohy:-), a jak pises, uz jsme si zvykli. Doma jsme strojili vecer pred Stedrym dnem, ale co mame deti, tak podle nalady, takze uz i u nas stoji:-). Klidny vecer. M.
Monika píše…
Lucí, moc mu to u vás sluší. Je krásný. My už ho postavili před 10 dny:-) Raději si advent užívám se vším všudy.
Krásné Vánoce si s dětičkama užijte.
Anonymní píše…
Co děti rozumí vánocům, zdobíme stromek první adventní neděli. A odstrojujeme okolo Silvestra. Před vánoci se více těší a zajímají se, po vánocích to už není ono. To samé s cukrovím, musí se ponechat talířek/dva na štědrý den, zbytek snědí.
Mate to moc ktasne, Luci!!
Nam ho nosi Jezisek. Nosil, kdyz jsem byla mala a nosi stale:-) A pak ho mame v lednu dlouho...
Krasne teseni preju od more...
T
Anonymní píše…
Máme to Jani stejné. U nás taky patří stromeček až Štědrému dnu, je to ta koruna Vánoc :) Kačka
Anonymní píše…
Taky nám stromečk nosí Ježíšek. Všichni se na stromeček moc těšíme, ale ten patří až k jeho narození ♥ K adventu nám stačí věnec, purpura, punč a stromeček na náměstí. U toho zůstaneme :) Maja
Anonymní píše…
Zdobení stromečku dny, týdny i měsíc dopředu je óda posledních let. Souhlasím se všemi, že stromeček nosí Ježíšek. To už by pak klidně čerti mohli chodit 15. října a vejce by nám mohla viset už v únoru. Ať si jich užijeme. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jsou určité rituály a tradice. Adventní věnec si taky nikdo nevyndáte měsíc dopředu. Jana L.
Jarča píše…
Krásný stromek máte😄my stavíme a zdobíme s dětmi na štědrý den a likvidujeme až na konci ledna po narozeninách kluků.Mějte se hezky a užívejte si předvánočního času s dětmi.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...