Mám velkou radost ...

... z letošního počasí!

Je prostě takové, jaké má touhle dobou být!


Je zima a je sníh!

Všechno vypadá mnohem čistší, hlavně silnice.
A nejlepší je když na odhrnuté, zašpiněné hromady sněhu připadne další a je opět bílo:-).


Venku nám krásně křupe sníh pod nohama a člověk má pocit, že když investoval do teplého oblečení a bot, ať už pro sebe nebo pro děti, že to nebylo zbytečné.
Protože já, jsem kolikrát  za poslední roky, při koupi rukavic, sněhul a čepic pro děti uvažovala, jestli to má vůbec cenu kupovat:-).



Letos poprvé vytápíme celý dům tepelným čerpadlem a vše funguje tak jak má.
Máme podlahové topení v obou podlažích pod dlažbou a nastavenou teplotu v místnosti na 23°, celé zařízení si sleduje samo  kolik je stupňů venku a kolik v měřené místnosti, pokud doma pobíhám a něco dělám je teplota super, jen v obýváku který nemá strop je chladněji, ale to je vlastně výhoda, protože tam si ráda přitápím kamny.



A konečně mám ten fajn pocit, že venku je mráz a doma krásně teploučko, když v kamnech praská oheň.




V horním patře není topení žádné, pokud chci aby bylo v pokojíčkách tepleji nechám otevřené dveře, na noc je zavírám a pokud dole přikládáme déle jak do 21:00 musím nahoře na galerii větrat abych tam mohla spát:-).




Za chvíli jedu pro Adama, musím si dát časovou rezervu, protože tohle počasí taky mimo jiné, nedovolí člověku moc spěchat.
A to je taky dobře:-).




Užijte si krásné zimní dny,
pokud je máte rádi a přežijte je, pokud dáváte přednost teplému počasí :-)!

Já sama mám opravdu ráda když se střídá čtvero ročních období a i když možná kdysi dávno bych život někde na jihu za stálého slunce a tepla uvítala, teď jsem ráda když je to pěkně takhle, jak to má být  a vy? 

Komentáře

Andrejak diary píše…
Já jsem letos ze zimy taky nadšená a nejradši bych furt psala články o sněhu :D tak jsem si aspoň sestavila pár důvodů, proč mít zimu ráda :)). V sobotu se chystáme s přítelem na pěší výlet, takže beru foťák a už se nemůžu dočkat, až budeme venku. Léto mi poslední dobou nějak vadí, protože je na mě až moc vedro, ale uvidíme, jak to bude letos :)
Janet píše…
Kdybych měla krb, tak bych si toto počasí užívala hnedka líp, ale co nadělám... Jinak mám teda raději zimu, než léto, ale nejvíc miluju podzim a jaro <3
Hezky jsem si u tvých fotek odpočinula! :)
Anonymní píše…
Mít krásné nové zimní botky a nebýt zima, to by mne tedy naštvalo, milá Lucie....
a teď vážně: jsme tu zvyklí na střídání 4 ročních období a když to funguje, jak má, je to príma, válení se ve sněhu je pro děti krásná kratochvíle...
pěkně si to okolo mlýna užijte...Jiřina
Jana píše…
Luci, přesně tak! Jsem úplně stejně nadšená ze zimy a mám ráda střídání čtyř období. A každé období říkám, že tohle mám nejradši, a muž se mi směje, že to říkám celý rok:-) No co, lepší než nadávat, ne? A taky jsem se naučila mít ráda zrovna to počasí, co je venku, a moc neřešit, když je v lednu jak v březnu a v dubnu sněží a tak. Člověk je pak spokojenější...:-)
The VeTy's world píše…
Musim priznat, ze po nejakem case stravenem na severu Evropy, na tu jejich zimu nedam dopustit, ale je to dano asi tim, ze nepatrim k milovnikum tepleho pocasi ;-)))
InkaFej píše…
Taky se mi ta zima líbí,jen nevím, co budu říkat v pátek až pojedu na chalupu v Krkonoších, kde jsme kvůli mé nemoci nemohli být a která dá se říct zapadala sněhem a prý se k ní cca 60 metrů budeme muset prokousat.Co napíšu o zimě po víkendu, to ještě vážně nevím..ale to křupání pod nohama je prima. Taky mám radost jako babička,protože jsem koupila vnučkám drahé zimní boty do sněhu značky Sorel, které jsou do - 27°C a dcera o Vánocích říkala, hlavně aby je vůbec unosily. No a nosí:o))..každý den a mají nohy krásně v teple! Měj se krásně a užívejte si pohodovou zimu! Inka
Lenka Hložková píše…
No jéje Lucko.My si ji tedy užíváme a vše co k ní patří.Jen jak jsi psala letos jsem naposlední chvíli koupila pro syna vše potřebné no vlastně už pár dní sníh byl,když jsme pořídili sněhule a oteplováky.Poslední roky jsme to vše měli a nepotřebovali:))takže asi zase budu nakupovat dopředu:))
Jitu píše…
Miluju všechny roční doby, když svítí sluníčko :) Ale postupně doceňuju už i ty méně vlídné dny, učím se využívat je k zastavení, usebrání a čerpání sil.
Poslední dva týdny máme krásnou zimu i tady na okraji Prahy, děti se vrací po celém dni v lesní školce vybobované, utahané a nezablácené :) Miluju to
Ivana O. píše…
Zima je letos krásná, hlavně když se dá zahřát u krbu :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...