zapíšu si za uši...

...že bez diáře to nejde !

Krásnou a mrazivou středu přeji!



Dnes v noci, se u nás spalo!
Huráááá!
To je tak krásnej pocit:-).

Rok 2016 jsem žila bez diáře.
Ale už to neudělám:-))).

To bylo tak, muž se pořád ptal, kdy a co se u nás děje a i když jsem mu to říkala, pokaždé byl překvapený, že na tehdy a tehdy už něco máme.
Zavedla jsem tedy měsíční plánovací kalendář na lednici.

A pak s novým rokem jsem si řekla, že nemá cenu neustále všechno zapisovat dvakrát, nakonec když člověk něco zapomene napsat, vznikne chaos a zmatek.


To, že plánovací kalendář mému muži nijak nepomohl v orientaci v našich family plánech, je malý nepodstatný detail :-))).
A k tomu, zapsat tam třeba svůj plán kdy bude mimo domov, se stejně nikdy nedostal :-).


Ale mě vadilo, že ty naše plány nemám po ruce, že si nemůžu rovnou někde s někým něco dohodnout a že to musím vždy odložit na pak, že si zavoláme až já se doma podívám, čímž mi vznikla další věc na kterou musím myslet.

Tak letos jinak.


Diář mám a moc se mi líbí.
Je od Barbory  Grünwaldové,  jejíž fotografie jsou krásné.
V jejím eshopu najdete nejen diáře a zápisníky, ale spoustu dalších věcí s jejími autorskými fotografiemi.
Podívejte se tady.
Její fotky mám moc ráda, protože jsou takové ostré, čisté a na mě působí jakoby měly svůj řád.
A já doufám, že s diářem dostane svůj řád i můj rok 2017 !


A taky poctivě zapisuji, každý den otevírám  a plánuji...


... a taky plním co jsem si naplánovala...



...plnění některých věcí mi jde víc než dobře :-))).

Některé jsou horší, ale mít i resty na papíře má svoje výhody, pokud to odložím zaberu si tím místo na nějaký jiný plán někdy příště :-).
Odkládání jde tedy mnohem hůř.




Jenom teď nevím, jestli zavést i ten plánovací kalendář na lednici, taky měl svoje výhody.
Adam tam občas nakoukl a i naše hlídací teta věděla co,kdy a jak.

Jen to vedení dvojí agendy se mi moc nezamlouvá.

A co vy,  jak plánujete a jaké "nástroje" k tomu používáte?
A jak potom plány plníte ? :-)))

Mějte se krásně !


Komentáře

Jana píše…
Dobré odpoledne Lucie, já bych bez diáře asi nemohla existovat :-). Píšu si vše. Jednou za čas si vezmeme diáře s manželem a se synem a "ladíme". Snažila jsem se zavést domácí stolní kalendář, ale to se nějak neujalo, zel prázdnotou.
Mějte se hezky!
Luci,mam to uplne stejne,jen ja tedy zustala u planovaciho i kapesniho, bohuzel ne vzdy se zaznamy v obou shoduji:). Baru ma diare krasne,letosni jsem mela s predstihem,ale na ty pristi si pockam:). M.
Anonymní píše…
Já mám letos také poprvé po 8 letech mateřské diář. Pověšený rodinný kalendář jsem nechala taky. Ale to dvojí zapisování mně taky nevyhovuje. Ale ten diář mám hlavně na své úkoly a vyřizování - je to zároveň motivace neodložit to na jindy, miluju to přeškrtnutí, že je to vyřízeno/uděláno :-). Na mě to funguje, udělám toho víc... Hana M.
Anonymní píše…
Dobrý den,
vzhledem k 5 dětem máme velký stolní týdenní kalendář, kde máme každý svůj sloupeček a píšeme, kdy kdo co má. Je to přehledné, v jakýchkoliv jiných diářích a plánech jsem se ztrácela. Plus na zdi 4 rozvrhy školou povinných dětí - nejsem schopna si to jinak zapamatovat.
Pěkný den,
Jana
Anonymní píše…
máme velký rodinný plánovací kalendář, kde má každý svoji kolonku....ten je na viditelném a dobře dostupném místě mezi kuchyní a jídelnou .... a v kabelce mám ještě svůj diář .... no pravda dvojí agenda má své výhody i nevýhody, ale vždycky to "nějak " dopadlo, tak to už jinak neřeším :)
simona
Šárka S. píše…
Jéje, bez diáře jsem jako bez hlavy... bez něj ani ránu...kor poslední roky co mám skřítky :)... už jsem ponaučena, že když si řeknu, že si něco budu pamatovat, tak mám jistotu, že do deseti minut vím jen to, že jsem si měla něco pamatovat... :) ... mám svůj vlastní a pak dělám i ten nástěnný/rodinný :) ... a nikdo nemůže říci, že nic nevěděl... jen že se prostě nepodíval :)
Lucko! Já jsem ani netušila, že je pro Tebe! Děkuju moc a ať se Ti do něj krásně píše.
Anonymní píše…
Všechno píšu do iPhonu, ten mám vždycky sebou. A ostatní členové rodiny ho vidí přes iCloud - Rodinné sdílení.
timeaa píše…
Strašně se mi líbí diáře, a ty od Báry G. obzvlášť. Ale máme Rodinný plánovací kalendář z boku lednice a je to pro všechny prostě dostupnější. Hrozně ráda bych si našla důvod pro diář, ale bojím se, že by zůstal bez poskvrny ...
Magdalena Sobeck píše…
Moje řeč!
Bez diáře ani ránu
Lucie Konečná píše…
Žiju odjakživa ve šťastném chaosu - a se mnou celá rodina. Diáře nenávidím. Mám jen stolní kalendář, do kterého zapisuju doktory, kadeřnici a tak - pokud teda nezapomenu. Často vůbec netuším, co mě druhý den čeká a večer se tomu divím. Ale aspoň to není nuda!
Jarča píše…
Tak já plánovací kalendář v mobilu občas se do něj i podívám a pak se divím co že to tam máme za akce a muž nadává na co to tam vkládá když se na to ani nepodívám.nejsem holt plánovací tip.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...