zapečená brokolice s lososem...

...aneb stále zdravě!

Krásné úterý blogerky!


Zatím se nám daří držet se zdravé stravy a na mém muži  už to má efekt...
... úbytku váhy...
...já se zase alesoň stále pohybuji pod hranicí 70 kg...
...ale hlady se tedy rozhodně netrápíme:-)...
...vynechali jsme úplně cukroví a já přestala sladit kafe...
...muž a Adam si zatím neodpustili večerní zmrzlinu, ale na to brzo dojde, protože jim už dochází zásoby:-)))...
...ovšem i na to asi muž pomyslel, protože mě poprosil o koláč...
...zdravý koláč!!!...
...hmm tak s tím se musím poprat:-)))...
...máte nějaký tip ?...

...ale dnes další tip ode mně...
... na oběd:

Ingredience:

střední brokolice
4 vajíčka
2stroužky česneku
1 cibule
3 lžičky růžového pesta
smetana (já použila sojovou)
strouhaný parmazán
lžička mletého muškátového oříšku
petrželka
sůl, pepř

losos
 (já měla zbylé necelé dva steaky z předešlého dne, upečené jen se solí a pepřem v troubě bez oleje, jen na pečícím papíru)

postup:

Nejprve si rozdělíme brokolici na růžičky a předvaříme v osolené vodě do poloměkka, pak odstavíme a osmahneme si na másle (nebo oleji) cibuli nakrájenou na kolečka ke konci smažení přidáme nakrájené stroužky česneku , ty osmahnout jen zlehka. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme si plech nebo zapékací mísu pečícím papírem.
Smíchám vejce, smetanu, pesto část parmazánu, muškátový oříšek, petrželku a sůl a pepř.
Brokolici pokladu do zapékací mísy s nakrájeným lososem a cibulkou s česnekem a vše zaliji připravenou směsí. Dám zapéct do trouby na 15 minut, pak ještě posypu vršek parmazánem a peču zbylých cca 10 min, podle potřeby.

Podávat můžeme například s rajčátky s avokadovým olejem (nebo olivovým), balsamikem, posolené a s bazalkou (ideální by byla čerstvá, ale tu jsem neměla:-) )



Tak dobrou chuť!


Já jdu pátrat po zdravém koláči, pak brzo pro Adama do školy a dnes opět na plavčo!
Musím se naučit vychytat dobu kdy odejít z bazénu abych se stihla umýt obléct a provést něco s vlasama, tak abych stihla odejít v časovém limitu, to se mi moc nedaří a bohužel pokud jdu do šatny sama bez Adama, tak je to snad ještě horší :-))), ale dnes můj problém z velké části vyřeší asi kulich :-)))

Mějte krásný den!


Komentáře

Unknown píše…
Hmm,brokolici a lososa miluji,jen skoda,ze losos jako tunak jsou tucnejsi ryby,tak pokud si je dam,tak uz pak radeji zadny syr,ale to je jen moje zalezitost,jinak vse musi byt luxusni od tebe,mnamka.Ja ted hodne brokolici jen tak s cesnekem opecenym na kapce olivacku a to je mnamka.Kolac znam zdravy cuketovy,ale receptu urcite najdes na netu mraky.Preju fajn den a uzivej plavani,chapu tvoji honku v limitu,neni nekdy nad dlouhe vlasy stahnout do culiku.
Reny píše…
Koláč vypadá moc dobře, asi taky zkusím! Jinak já ujíždím na téhle "zdravé" buchtě -
5 bílků, 5 žloutků, 200 g tekutého medu, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 g nastrouhaných ořechů
70 g špaldové celozrnné mouky jemně mleté
Ušleháme z bílků pevný sníh. Žloutky, med a vanilínový cukr vyšleháme do pěny. Do žloutkového krému zlehka vmícháme sníh z bílků a nastrouhané ořechy promíchané se špaldovou moukou.
Hladké těsto rovnoměrně natřeme na plech (30 x 40 cm) vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Krém navrch si můžeš dát dle libosti, nebo jíst jen tak :)
PS. Jak se vám líbili Mrňouskové? :)


Táňa píše…
Lucko, to je ale neobvyklá kombinace. Ale protože miluji vše s lososem, tak recept vyzkouším. Už u nás zdomácněl váš losos se špenátem. Přidávám recept na koláč s ovesných vloček. 120 g mouky, 80 g ovesných vloček, 20 g škrobové moučky, 1 vejce, 60 g cukru, 70 g másla, na špičku nože prášek do pečiva, citronová kůra, 500 g ovoce ( jablka, ananas,, jahody, meruňky, třešně, banány), cukr na ovoce30 g (nemusí být, já ho vynechávám). máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny, přidáme škrob, mouku,vločky, prášek do pečiva a citronovou kůru. Těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem, poklademe hustě ovocem. Pečeme v předtopené troubě, horkovzd. 160 st. 40 minut.
toffo píše…
Koláč ne, mám vyzkoušené mrkvové sušenky: http://vyzivadeti.cz/zdrava-vyziva/recepty/mrkvove-susenky/. A chutnaly :-).
Carolina Mia píše…
Ahoj Luci, koláče jedou u nás jako na běžícím páse. Jedí je hlavně děti, kteří jsou jak lunt, nemám tušení, jak to dělají. Tady je typ na jeden hodně vymazlený http://carolinamia.blogspot.cz/2014/01/neco-sladkeho-na-zacatek.html
a jeden moc dobrý budu brzy vkládat jako nový příspěvek. Pekla ho malá Carolinka a ode dneška mu říkáme Carolinky koláč :-) Krásné dny. Věrka
Anonymní píše…
Ahojky Lucinko,
dovolila jsem si vypůjčit recept od Janičky- je výborný!!! a hlavně zdravý....cukru jsem ubrala- vloček přidala ..:o))
http://janaathome.blogspot.cz/2013/06/rychly-skvely-tvarohovy-kolac.html
Krásný den
Dana
Reia Aria píše…
Luci no paráda, myslím, že miminko bude jenom rádo! Já též omezuji cukr i sůl, objevila jsem kouzlo raw food i nepečených pochoutek, hlavně dortíků, u kterýc by mě ani nenapadlo, že jsou bez mouky, oleje, vejce i mléka! Ingredience mám, ale zatím jsem nevyzkoušela, musím napravit ;-).
Mnoho pozdravů a jídelna v "novém" je úžasnáááá!
Táňa píše…
Lucie, dnes jsem recept vyzkoušela a moc nám chutnal. Neměla jsem ho po zapečení tak krásně kompaktní, ale vypadalo to a chutnalo to skvěle.
Anonymní píše…
http://www.jimejinak.cz/2013/09/celozrnne-muffiny/ je mozna pripravit s mnoha kombinacemi, jablka, banany, rozinky, ořechy, dýně, mrkev....s kokos mlékem, kefírem,.....na www.jimejinak.cz jsou samé zdravé a dobré recepty.
Lucie Living píše…
Katko, podle té naší "zdravé stravy" by tuky neměli hrát až tak velkou roli, ale sýry bycho taky něměli moc a když tak kozí, ale ten bych tam raději nedávala:-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Reny moc díky, buchtu zkusím! Mrňouskové byli skvělí pro děti i pro dospělé:-))), Adam o nich vyprávěl celý večer!
Lucie Living píše…
Táňo moc díky! Jsem ráda, že se recepty ujímají a že chutnají!!! Koláč vyzkouším, jen budu muset vynechat mouku a něčím ji nahradit...možná mandlemi....ty se mi už osvědčili:-) krásné dny!
Lucie Living píše…
Hmm díky, mrkvové sušenky to nezní špatně...juknu na to ! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Věrko moc děkuju! No jo děti toho sladkého snědí a vidět to není...taky mají energetický výdej jak blázen....ale energie pořád dost :-))) Kouknu na tvé koláče , díky! krásné dny!
Lucie Living píše…
Dano děkuju...kouknu na něj! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Šárko díky, to zní super, tak pokud by jsi na nějaký opravdu dobrý receptík narazila, budu moc ráda, když se podělíš! Moc díky a přeji krásné dny!
Lucie Living píše…
Jé Ťáňo , tak to jsem opravdu moc ráda!!! Díky za info :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Děkuji, kouknu na to !
Reny píše…
Taky jsme byli nadšení! :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...