05 července 2014

buřty...

...v pivě!

Krásný sobotní večer, blogerky!


Když jsem se nedávno sháněla po nějakém rychlém  a jednoduchém receptu, tak jsem našla!
A dnes se mi výborně hodil!

Kolega mého muže, tu zůstal na víkend a že jede na večeři, jsem se dozvěděla ...
...no už byl na cestě:-))).

Původně jsem měla v plánu dělat jen cuketu podle Moniky a protože jsem měla jen jednu, byla jsem ráda, že jsem na svém záhonku našla dvě , velké tak , že už jsem je mohla sklidit :-)...


...ale i s mýma cuketkama, se mi to zdálo málo...


...a tak jsem si řekla , že konečně udělám buřty v pivě.

Kdysi jsem je jedla na návštěvě a moc mi chutnaly, ale vlastně doma jsem je nikdy nedělala.
 Teď , když jsem si vzpomněla, že je zkusím, zjistila jsem, že nemám hlavní ingredienci...
...černé pivo!
Takže došlo na improvizaci :-).


Ingredience:

3 špekáčky
3cibule
1 klasické pivo
kečup 5 polévkových lžic
tmavý cukr 3lžičky
medová hořčice 2 lžičky
sojová omáčka1lžička

Špekáčky nakrájíme na kolečka a dáme do hrnce opékat, cibuli nakrájíme také na kolečka a přidáme ke špekáčkům a opékáme vše až cibule zesklovatí.
Smícháme pivo, cukr, kečup, hořčici a sojovku a tímhle mixem zalijeme špekáčky a dáme péct do trouby na 200°C, pečeme tak dlouho, dokud se nevypaří pivo a nevznikne omáčka ke špekáčkům - tak akorát hustá :-))).



Podáváme nejlépe s chlebem, ale může být i jiné pečivo.

Dobrou chuť!


Všem chutnalo a jídla bylo dost:-).

Mějte prima večer a zítra krásný den!




8 komentářů:

  1. Luci, mnohdy z maličkostí se udělá hostina, hlavně, že všem chutnalo .
    Máš krásně prostřeno a tak se příjemně sedí a ujídá je to skvělé.
    Umíš navodit krásnou atmosféru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jojo , hlavně že se všichni najedli :-). krásné dny!

      Vymazat
  2. ..kdyby si Luci viděla naši nedávnou večeři na kameni...cuketa, topinky s česnekem, vajíčka, nové brambory, cibule a 1 a půl buřta..k tomu kečup...boule za ušima...pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmmm no i teď se mi sbíhají sliny :-). Krásné letní dny!

      Vymazat
  3. Buřty na pivu

    Buřty se JEN rozkrojí napůl, do rozkroje se vloží cibule na měsíčky, dále se rozkroj promaže hořčicí, takto upravené se vloží do pekáčku a polijí kečupem a půlkou černého piva...před dopečením se trouba otevře a vše se posype sýrem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, se sýrem to musí být taky dobrota!

      Vymazat
  4. u nás se taky jen krájí napůl a hází rovnou do pekáčku. ale kolečka, proč ne. a tím osmahnutím se to báječně urychlí. u nás ovšem taky dáváme navíc bílou papriku. a to je teda labůžo!
    jinak prostřeno nádherně. kéž by ten počítač umožňoval natáhnout ruku skrz obrazovku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mady, já bych si nejradši toho buřta opekla předem na ohni, to je stejně nejlepší šmak:-) a paprika by byla super, kdyby byla v lednici :-))), možná příště. Díky a krásné dny!

      Vymazat