narychlo koupený...

...a hlavně postavený altán, nás zachránil:-).



Přeji krásný pondělní večer!

Oslava se vydařila i přes nepřízeň počasí a dokonce i přesto, že ještě z pátku na sobotu to vypadalo, že pojedeme s Maxem v noci na pohotovost.
Měl příznaky laryngitidy, ale nakonec stačilo dokořán otevřené okno.

Takže jak pěkně jsme se vyspali na sobotu je jasné.
Celý den pak pálilo slunce a tak když jsme si rozložili na terase sezení (tu původní verzi jsem ale nestihla vyfotit), jel muž pro nějaké slunečníky .
Když volal že nakonec koupil altán, tak jsem byla zklamaná, ale během chvilky se slunečné počasí začalo měnit a my tedy pro jistotu postavili altán a vše co šlo nandali do něj.
První sprška byla jen taková decentní a už už jsem chtěla říct, že by jsme to zase vypakovali, ale pak přišel pořádný liják a jak jsme byli rádi, že jsme altán měli:-))).

Ale počasí se nakonec umoudřilo a vlastně bylo večer příjemně a svěže a ten komu to nestačilo, se zvládl ještě osvěžit v bazénu (děti a dva odvážní dospělí, kteří si hráli s dětmi na to -  kdo s koho a děti nevěřili, že za nimi do bazénu skočí oblečení ...skočili :-))) ).

Naštěstí o jídlo se opět starali naši kamarádi kuchaři, mimochodem jeden z nich spoluolavenec...



...vítězem pro mě byly tygří krevety na grilu s takovou super omáčkou, hned jak mi kluci pošlou recept, tak se podělím:-).



Čerstvé pražmy a krevety jsme měli z makra .


Sekt byl skoro místní, z vinných sklepů Kutná Hora a zajímavostí bylo, že jsme ho otvírali mačetou, musím se pochválit, protože mě to šlo napoprvé výborně :-))).





Za tmy pak došlo i na tanec a já šla spát kolem jedné a Max mě nechal vyspat až do půl osmé, což bylo skvělé!



Byl to moc příjemný večer a vlastně potom ještě celá neděle, která se protáhla do pohodové afterparty a my si užili i dost sluníčka a koupání.

Včera večer, když všichni odjeli, jsme měli pocit, že jsme se vrátili z dovolené, tedy pokud jsme zavřeli oči nebrali ohled na dům vzhůru nohama :-). 
A musím uznat, že jediný kdo pravidelně proti akcím s větším počtem lidí u nás doma protestuje  je myčka, ona vlastně většinou přímo stávkuje, takže růčo:-), ocenila jsem další nápad, který si kluci kuchaři prosadili, navzdory odporu mého muže a to papírové a plastové nádobí :-))).

Včera v noci už jsme byli zase s Maxem vzhůru, nemohl zabrat, rýma a bolení v krku teď trápí už i mého muže a pár dalších návštěvníků (pardon) :-).

A ještě moc díky za tipy na odstranění samolepky, zvládla jsem jen polovinu, ale fungují, fén je super v tom, že když se sundá samolepka pěkně celá, není nutné to už omývat :-).

Mějte prima start nového týdne!

Dobrou noc!
Jdu spát s nadějí, že to dnes vyjde na celou noc - už by mi jedna v celku bodla :-))).









Komentáře

Anonymní píše…
Dobry vecer Luci, oslava musela byt skvela! Altan vypada moc dobre a rozhodne je prakticky ;-)) na jarni dest idealni ;-) doufam, ze malemu bude brzy dobre a Vam preji klidnou nerusenou noc.Rada se vracim na Vas blog :-)) Hezky vecer a dobrou noc.Katka Š. :-)
Jarka CÁCORkA píše…
Hezký den, pokud vám zůstává na sklenice lepidlo od samolepky tak pomůže líh nebo odlakovač na nehty a na bolení v krku a kašel si udělejte tymiánový sirup, máme osvědčený :-)
Jarka
Veronika píše…
Je skvělé, že se oslava vydařila a přeju, ať bacili, kteří se tak drze na oslavu sami pozvali, co nejrychleji vyklidí pole.

Jinak, krevetky miluju, takže se na recept velice těším... teď už jen shánět šikovného kuchaře...

Měj krásné dny!:-)
Anonymní píše…
My dear Loucy,
We have such a great time in our birthday party, specially dancing part 😁
See you soon, next time am going to make home made pizza for you and the kids.
Love you
Unknown píše…
Milá Moniko, jste dobrá, těhule a takový cvrkot doma.
Hlavně, že nepřišly kroupy jako u nás, zahrada a zahrádka odnesly, listy děravé, rajčata bez vršků, angrešty omlácené. Byla jsem ráda, že nepraskla okna.
A ještě si typnu, hádám, že u vás bude holčička. Maxe jsem uhodla.
Dana z Podkr.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023