jablkové muffiny...

...tak ty nám jedou!



Krásný večer!
Moc všem díky , díky za komentáře a maily a za pochvaly :-) !


Jednou z velmi oblíbených dobrot jsou u nás muffiny všeho druhu ...

...na ty jablkové potřebujete:

350g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
100g moučkový cukr
1 vanilkový cukr
4 vejce
150g rozpuštěné , studené máslo
cca 200 ml mléka (to přidávám podle hustoty těsta)

3 jablka na malé kostky a oloupané, rozmíchané se skořicovým cukrem a podle chuti třeba i s rozinkami

Trochu těsta do košíčku, pak několik jablek, těsto a na vrch zase jablíčka. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200°C asi 20 min.



Dobrou chuť!

Dnes ráno jsem byla u zubaře...brrr, od mala ho nemusím a tak jsem byla moc ráda , že to mám za sebou...
...dnes odpoledne jsme se pro změnu snažili vytrhnout Adamův první zub...
...marně...
...Adam chce k zubaři...
...tak si to tedy dáme zítra znovu :-)!

Taky chodíte rádi k zubaři?



Mějte se náramně!


Komentáře

rêve de vivre píše…
Luci, ďakujem za recept.Všetko čo je s jablkami u nás fičí taktiež. Určite vyskúšam. Držím palce zajtra u zubára. Ja teda zubára nemusím, ale to si väčšina. Andrea
Anonymní píše…
Úplně cítím, jak ty muffiny voní. Vypadají náramně. Už přemýšlím, kdy je zkusím. Mám syna stejně velkého jako je Adam, včera byl také u zubařky a dostali jsme pár doporučení (např. nesnídat cereálie a jaký kartáček mu pořídit). Držím palce s prvním zubem. Hanka
QualityDesign píše…
Lucie, lepší otázka by nebyla:-)? Muffiny nedělám, protože mi to strefování se těstem do košíčků připadá jako pěkně patlavá záležitost. Ale jablka se skořicí používám při pečení ráda. Krásně to voní!
Bára píše…
Ze zubaře mě jímá úzkost už dva týdny předem :-) A můj bratr, jinak téměř dvoumetrový hokejista, je na tom obdobně, ne-li hůř :-)
Muffiny vypadají božsky...taky bych měla zase něco sladkého spáchat :-)
Díky za inspiraci! :-)
My jdeme k zubaři příští týden, vždycky to vezmu z jedné vody a jdu já i s dětmi a zrovna řešíme první kývající se zub :-)Jinak já zubaře nemusím, i když ten můj je strašně fajn. A mufinny tedy vypadají báječně, děláš mi pěkný chutě!
Unknown píše…
Luci,krasne opet mrazive ranko preji,me zrovinka ceka objednani deticek k zubari a beru nas vsechny take jednim vrzem,ale vzhledem k pravidelnosti po pul roce se nijak neobavam.Mufinky vypadaji krasne,jen musim poshanet kosicky,urcite vyzkousim,na podnosech vypadaji moc krasne a poklop je zachova uzasne dlouho cerstve.
Renča píše…
Muffinky vypadají výborně, asi se isnpiruju.
A zubař čeká naší slečnu zítra, kvůli rovnátkům jí vytrhli 2 zuby a teď se na místě jednoho z nich udělal váček. To jsem zvědavá, co se z toho vyklube. Doufám, že to nic nebude.
Hezký den.
DanaTN píše…
Luci, ja som chodila k zubárke ,,mäsiarke". Všetko mi robila za živa, lebo podľa nej by ma injekcia bolela viac ako samotný zákrok. A to som si nechala u nej v priebehu rokov opraviť 4 zuby. Vždy mi vlasy dupkom vstávali už týždeň pred termínom. Potom som prešla k inému zubárovi, ten mi zub umŕtvi a je to úplná pohoda. Takže už traumu zo zubára nemám. V 32 rokoch. Konečne.
M.A.R.K.I píše…
Luci, jablkové muffinky máme taky moc rádi ..... narozdíl od zubaře,.... jenže k tomu chodíme proto, že moc rádi mlsáme jablkové muffiny:o):o):o) .... Marki
Anonymní píše…
Lucie, muffiny jsem dnes upekla...jen jsem přidala do těsta a taky navrch trochu nadrcených vlašských ořechů. S těmi jablíčky na kostičky (dobrý nápad - lepší než nastrouhat do těsta) je to krásně vláčné! Děkuju za inspiraci, zařazuji do repertoáru :) .
Janka
Lucie Living píše…
Díky za milé komentáře!
Andrj, vyzkoušej a díky za držení palců, povedlo se:-)

Hanko, moc moc díky. Jo jo taky jsme dostali školení, máme skvělého zubaře :-)

Pavlo, já už mám to strefování se těstem do košíčků fakt nacvičený :-))) už ani nenadělám, ale chápu :-)

Báro, bratra chápu :-)

Barboro, tak to držím palce...my už máme ten první vyřešený:-)))


Katko zdravím, závidím, že se nebojíš , ale mě ani ta pravidelnost nepomáhá :-))), naštěstí zdá se že synek v tomhle není po mamince :-) Jo a s tím dortovým poklopem máš pravdu!


Renčo, zdravím a i slečnu a držím palce ať to máte v pohodě, já si tím vším s rovnátky prošla v dospělosti, ale myslím že dětství je na tyhle věci mnohem lepší :-)

Zdravím Dano, to máme asi dost podobnou zkušenost...teď je moje zubařka skvělá, ale ten pocit obav tam zůstal...a bez injekce si snad ani nesednu do křesla :-)

Marki zdravím...je to takový kolotoč :-)))

Janko, diky a jsem ráda , že se povedly!

Mějte krásné dny!!!
Renča píše…
Návštěva zubaře dopadla dobře, váček se udělal asi kvůli tomu, že někde zůstal střípek vytrženého zubu, ale mělo by se to spravit samo. Přeju pěkný pátek.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...