dělá radost...

...Maxovi i mamce!

Krásný den blogerky!


Včera  jsem byla s Maxem na prohlídce v 6ti týdnech.
Paní doktorka mi udělala radost, protože já  jsem za posledních pár týdnů zvládla celkem slušně vynervovat :-))).
Začalo to v porodnici, kde se stresovalo, že Max nepřibývá jak má, pak po třech týdnech sice přibíral, ale ne tak pěkně...
...tedy ne tak pěkně jako Adam v jeho věku!
Vytáhla jsem očkovací průkaz a řešila, proč měl Adam ve třech týdnech 4,6 kg a Max jen 3,8 kg, navíc Max měl pořád dost hubený nožky a ručky a Adam měl pořádnou zadnici a stehýnka snad od narození.
Potom taky rodičům se zdál hubenej a kdokoli nás potkal tak se rozplýval
 a říkal "jé ten je malinkej :-)" (což je asi logický, když je to novorozenec, ale já jako správný nervák slyšela "jé!  ten je MOC malinkej!!!" ) a navrch jsem navštívila bývalou kolegyni s holčičkou o dva dny starší než Max, která je ale o poznání větší, tlustší a navíc už se směje na všechny okolo.
Do toho dostal Max vyrážku, kterou měl minulý týden po celé hlavě a obličeji a já už už propadala panice , že to bude atopický ekzém, který jsme si užili s Adamem, ten doslova trpěl od jednoho roku do tří let a celé noci jsme probděli, jak ho to svědilo.
Pro jistotou jsem pro Maxe hned od začátku koupila Nutrilon HA (pro případné alergiky).
Takže i přesto, že se o kojení ještě pokoušíme, příkrm Maxovi šmakuje a tak vykrmuju a vykrmuju.



Výsledek prohlídky  je 4,9 kg (Adam měl 5,1) a délka 59cm (prý je to dost, kolik měl Adam nevím, to mi do průkazky nenapsali, ale ve 3měsících měl 63cm), ale hlavně celkově prospívající a zdravé miminko!!!

No a ten nutrilon má moc praktické a pěkné balení...


...pěknou velkou plechovku...


...která u nás doma najde určitě uplatnění...


...a určitě to nebude jenom v kuchyni...


...ale protože Max zatím spořádal jednu plechovku...


...nový ohoz dostalo oregano...



... obal je na plechovce přilepený jen jedním proužkem, takže plechovka je krásně čistá .

A tak dělá nutrilon radost Maxovi ...


...i mamince :-)))

Přeji krásné úterý!


Komentáře

Rosa píše…
Gratuluju!!!
K pribranym kilum i radostne mysli,
JSTE SPRAVNY TYM!
Anonymní píše…
Dobrý den. S nejmladším synem jsem prožívala jeho přibývání a kojení podobně jako Vy, pak jsem se taky smířila s dokrmováním a byli jsme oba ok. I tu pusinku jsme si prožili, paní doktorka, mě tehdy ujistila, že to atopický ekzém není ale nicméně nám na to nepomáhalo nic jiného než mast s kortikoidy a s tím jsem se nechtěla smířit. V různých diskuzích jsem natrefila na krém, který se používá i při atopickém ekzému a je čistě přírodní, je to A derma exo-mega, po týdenním užívání byly boláčky pryč a pusinka se mu pěkně vyhojila, ale vyrážka měla tendenci se vracet asi do dvou let, hlavně v zimně, naštěstí A derma spolehlivě vždy zabrala. V některých lékárnách mají i malé vzorky na vyzkoušení. Přeji Vám krásné letní dny, máte krásné děti a není důvod si dělat starosti s tím, že není vše podle tabulek.
Jiřina
Veronika píše…
Luci, tak jsem se šla pro zajímavost schválně podívat do průkazky, jelikož jsou ty naše děti narozeny obě 10.4. :) a Amálka měla v 6 týdnech 4,94 kg a 59,5 cm. To je pěkná shoda...:) Podle čísel i obrázků se mi zdá Max tak akorát, je to krásné miminko a ne všichni kojenci musí mít faldíčky a stehýnka. Díky za nakouknutí ke mně a soutěžíme o zápisník od Design Letters dle vlastního výběru, tak když budete mít chvilku, mrkněte. ;) Krásné dny s Vašimi krásnými kluky, Veronika. :)
Oba kluci vyrosti na Nutrilonu a nikdy netrpěli tolika nachlazeními a jinými nešvary jako děti kojené. Takže bych to vůbec neřešila. Samozřejmě, že kojení je super, ale vím naprosto přesně, jak to dokáže člověka vynervovat. Těch probrečených nocí a neklidu. Až jsem dala flašku s mlíkem, byli jsme spokojení všichni. Tak ať Max hezky roste :-)
Anonymní píše…
Zdravím Lucie ,
hezké úterý přeji...
Souhlasím s Bárou, kojení je fajn,ale dokáže nadělat paniku,vím to od mé sestry,Šimonek vůbec nepřibejval, nechtěl tahat,byl línej tak se dokrmovalo stříkačkou,ale sestra to nezvládala tu únavu + vše kolem kojení,masírování,odstříkávání, tak p poradě s Dr.přešli na flašku a Šimonek je spokojený ,krásně přibral. Paní doktorka ho chválila . A tak to má být,spokojenost na všech stranách:))

Max je pěkný,nepřijde mi hubený.. ať se virážka brzy ztratí,.

Hezký den,
Petra
Anonymní píše…
Lucie, moc vás zdravím a naprosto chápu že neustále řešíte kojení, plechovek mám doma tak furu a to uplatnění je nekonecne:D
Preju krasne dny a at uz bude Maxik na UM nebo kojeny, laska u miminek neprochazi zaludkem(nastesti):D
Takze si broucka uzivejte dokud je takhle malinkej a sladkej. Nas nekojenec uz ma dvanact kilo a stresy z kojeni si nezaslouzi zadne miminko.
Pa Pavla
Arwen píše…
Tak to je super! :)
Lucie Living píše…
Roso díky, taky mám radost s přibraných kil (těch Maxových ) :-)))!
Lucie Living píše…
Jiřino , my jsme ani na ten příšerný atop. nedávali kortikoidy, zkoušeli jsme sice kde co, nepomohlo nic až to ve třech letech přešlo samo. U Maxe pomohlo koupat ho deně a mažu excipialem, všude psali , že nekoupat třeba jednou za tři dny...pak jsem namazal jednu tvář krémem od doktorky a druhou jsem mu omyla...druhý den byla to omytá lepší a od té doby koupu a omývám a moc se to zlepšilo :))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Veroniko to je dobrý :-))) No on je akorát, jen já jsem se nervovala zbytečně :))). Díky juknu se. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Báro díky. Já jsem hlavně ráda, že fakt není hubenej, protože toho nutrolinu si dává i víc než by asi měl...takže i na váze se to muselo projevit :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pozdravujte Šimonka...Max je taky lenoch :-))). Moc díky, už mi taky nepřipadá hubený:-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo moc díky a Maxíka si užívám co to jde :-))) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Arwen díky...je to super :-) ! Krásné dny!
Unknown píše…
Ja nechapu dnesni medicinu. nechapu, proc lekari stresuji maminky s tim, ze by dite dle nejakych tabulek (kdo je vymyslel???) melo nejak pribirat? pamatuju si, jak jsem byla mala a mama se stresovala, plakala a noci nespala kvuli tomu, ze segra nepribirala "jak ma" (narodila se s vahou 4, 40 - zadny prcek).... kolegyne z prace to same, syn mel pri narozeni cca 5 kg a pak doktorka stresovala, ze nepribira jak ma...! ach jo, z toho jsou pak ty ekzemy, jak je chudak maminka vystresovana a prenasi to na dite...kaslete na doktrory, Vy jste maminka a vite, jestli je ditko OK nebo ne. a na tabulky kašlat !
Lucie Konečná píše…
Neporovnávat! Nečíst! Nekupovat knihy a časopisy o dětech! Žít!!!
Amelie píše…
Přesně tak. Jenda měl v roce 7 kg, Šárka dokrmovaná 10.80, Eliška 8.10 Kg. každé dítě je jiné, každé sní jinou dávku, jinak přibírá, pokud extrémně nepláče, dokrm bych neřešila. Já jsem si chtěla kojení užívat, i když dětem se moc tahat nechtělo, ale milovala jsem ten pocit... (a co se ušetří peněz) Mějte se krásně.
Lucie Living píše…
Petro to je fakt, to debilní spojení že něco "není tak jak má být" člověka zbytešně stresuje...a evidentně podle toho co kdo píše ty tabulky asi nejsou tak jak maj bejt :-). Díky moc a přeji krásné dny!
Lucie Living píše…
Máte pravdu a vím to...ale stejně mi to nedalo. Po špatných zkušenostech s porodem Adama, jsem heslo od Lucie aplikovala během těhotenství a dobře jsem udělala...budu si muset dávat bacha a držet se ho i dál :-). Díky moc a krásné dny!
Andrea píše…
Lucie, naprosto Vám rozumím a chápu Vás. Kojení samo o sobě je dost stresující, když nejde tak jak má. A do toho ještě vše podle tabulek ...I já u Emmy probrečela dny a noci. Teď u Tadeáše se snažím co nejvíce poslouchat své tělo a dát na to, co cítím, a jsem v naprostém klidu :). Ať se vám všem daří!
Bára píše…
Krásné čtení. Mám radost, že je Max zdravé miminko a Nutrilon a jeho plechovka už jsou jen bonusy ;-) bára.kára blog
Unknown píše…
dekuji, krasne dny i Vam, uzivejte si dny plne Vasich deti a lasky. Petra
Anonymní píše…
Dobrý den Lucie, čtu váš blog dlouho, ale dosud jsem nepřispívala. Váš příspěvek mě ale donutil napsat pár slov. S první dcerkou jsem také hodně řešila, že je malá, drobná a málo přibírá. V roce vážila 7,90 kg a kolem nás byly samé děti s 10 a vice kily. A tak si asi někdo tam nahoře řekl, že té věčně nespokojené mámě ukáže jak vypadá opravdu malinké a hubené miminko a tak jsem loni v červenci přivedla na svět nedonošeňátko s váhou 485g a délkou 28 cm. Dnes je malé skoro 11 měsíců a dotahujeme se na 6 kg. V kontextu toho co řeším teď, se kaju nad tím, jak zbytečně jsem se trápila u první dcerky. Takže dnes si říkám, že hlavní je klid a pohoda, která přechází z mámy i na děti a jsem ráda za každou pozitivní drobnost, kterou život přinese. Zdravím vás i Maxe, který vůbec není hubený:-). Martina

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...