snídaně...

...nejen pro zdravý životní styl...
...ale taky vhodná pro kojící matky!



Krásný čtvrtek blogerky!

Včera večer přišla krize. Max brečel snad hodinu hlady, ani on, ani já ze sebe nedostala víc než pár kapek mléka. Takže na nutrilon, došlo mnohem dřív, než jsem si myslela. Ale Max byl pak opravdu spokojené miminko a s plným břichem spinkal 4,5 hodiny. Abych mu nezkazila alespoň tu malou chuť sát, dostal i nutrilon přes prst a stříkačku, myslím, že hlavní zádrhel je asi v tom, že je trochu lenoch :-). 
Takže na tom dál pracujeme.

Já jsem určitě klidnější, když vím, že pokud by chuděra hladověl, můžu sáhnout po něčem co ho zasytí. Vůbec mě nenapadlo, že bychom mohli mít problém s kojením, když s Adamem, šlo kdysi kojení tak hladce a on pěkně kynul. Vlastně mě s Maxem dost zarazilo, že je pořád takový hubený, stažený králíček, protože Adam, ten měl v podstatě od narození takový pěkný, špekatý stehýnka :-).

Kluci si jeli ráno na snídani do pekárny, to Adámek může, těšil se na muffiny a tak jsem si dnes posnídala sama a pěkně v klídku:-).

Dnešní snídaně ...



...cereálie, mléko, ovoce...




...ale taky kafe (alespoň jedno denně je nutnost) :-))) !





Na stole vadne víkendová květina a já se pořád těším, že už mi konečně pokvetou moje pivoňky, myslela jsem , že za tuhle už je vyměním, ale ochlazení je asi trochu odradilo a tak si dávají načas.






Tak koukám, že než jsem za celý den naklofala něco o snídani, mohla bych psát skoro o večeři :-))).




Mějte pěkné čtvrteční odpoledne!

Komentáře

Bára píše…
Měla jsi parádní snídani! Já jsem dneska měla cestovní dopoledne, a tak jsem ráno stihla jen musli tyčinku a jablko. Ale na večeři jdu s kamarádkou a už teď se moc těším! bára.kára blog
Lucie Konečná píše…
Obě mé děti neměly tzv. "sací reflex". Když to slyšela kojící asistentka, tak mě seřvala, že jsme přece všichni savci. Když to viděla na vlastní oči - propustila nás jako ztracený případ.
Lezarts píše…
Zdravý start do dne:-)
Lucie píše…
To je parádní snídaně, Luci! Náš nový malý savec naštěstí nemá problém, zato mě trápí čtyři dny po porodu jakási střevní chřipka - takže růžové to zrovna není, taky bojujeme...
Tak držím palce, ať je z Maxe brzy "špekounek", jako kdysi z Adama!
V. píše…
Luci, nechtěla jsem se vyjadřovat ke kojení, aby mně některé maminky neukamenovaly, ale už když jsem četla, že kojíš hodinu a jak často, tak mi to hlava nebrala. Taky na fotkách je opravdu vidět, že Maxík roste a je nádherný, ale něco mu chybí. Kojení je skvělé, ale má li být prcek hladný, tak raději Nutrilon. Já myslím, že je důležité, aby jste byli v pohodě oba. Přírodě neporučíš. Tak pěkné dny všem doma. Pa Věra
Unknown píše…
Teda, taková skvělá snídaně, to sis musela moc užít :o). I tu chvilku volna od chlapů ;o). Držím palec aby vše šlo jak má a Max pěkně přibýval a hlavně ať jste všichni zdraví ;o)
Anonymní píše…
Lucie, zkousite meltu? A me hodne pomahal caj pro kojici maminky od Lerosu, prsa sa po nem vylozene nalila.
Tak treba jsem trochu pomohla a drzim palecky..... nutrilonu bych se nebala
Olga
Anonymní píše…
Lucie,
doufám že to teď tady neschytám, ale já jsem po porodu vůbec nevěděla, že je kojení taková alchymie, myslela jsem si, že je to automatická věc, přirozená pro matku i dítě, že jak se jednou dítě přisaje bude pít a ten nás mrňousek si dvakrát sosnul a usnul. Je spavej dodnes:D Ale zpět ke kojení, kojit jsem chtěla strašně!!!!!!Měli jsme ale problémy se spolykanou plodovkou kojit jsem mohla až třetí den a i tak jsem měla mlíkárnu prostě prázdnou. Docela jsem si to asi tři měsíce vyčítala, nebyla jsem ani vytvalá a nedávala jsem Toníkovi mlíko přes prst, za prvé mi to přišlo dost zdlouhavé a za druhé jsem si to vůbec neosvojila a měla jsem pocit, že polovina stříkačky je mimo.Systém nakojit z jednoho pak z druhýho budit spící dítě během kojení a dloubat hodo boku, jak nás to v porodnici učili, byl fakt vyčerpávající, do toho péče o dům, psa, vařit si .............s jakou radostí jsem vždy šla dělat příkrm, protože jsem si konečně byla jistá, že se nají. Hned po nakmení odstříkat toco nevytáhl....s bídou pár mililitrů:(
Pila jsem snad pět litrů tekutin, melta, leros čaje a podobný hnusy včetně homeopatik byli mí největší kámoši a odstříkala jsem maximálně 30 ml........i v noci jsem ho budila aby se mi mlíko dělalo ale nedělalo.Před Vánocema jsem si řekla, že už jsem si užila až až a konečně jsem najela na systém, teď si tě brouku akt užiju a prostě jsem to zabalila a byla to taková úleva, výčitky byly pryč a nemusela jsem si pořád odůvodňovat poč se mlíko nedělá.
Takže já za sebe doporučuju moc se s tím nestresovat a nepodléhat dnešní době kdy je ten kdo nekojí málem za vyvrhela.
Jestli máte pocit že Max trpí hlady příkrm mu dejte a pokud víte, že mlíko máte a kojit můžete kojte ,ale nesmí se to stát nepříjemnou rutinnou jako u nás.Díky maminkám, které v mém okolí taky nekojily jsem se z toho dostala a řeknu vám že jsem od října do prosince předloňského roku denně slýchala větu a kojíš?????A když jsem řekla že od porodnice jsme na dokrmu, připadala jsem si jak krkavčí matka, co není schopná nakojit dítě.
jsem ráda, že vím, že existuje i jiná alternativa, která nám umožňuje aby naše děti přežily a dnes už vím, že to trápení bylo úplně zbytečné.Kojení je dar a ten komu to jde samo si to vůbec neuvědomuje a mrzí mě, že v dnešní době se někdy s maminkami, které nemohou kojit a nebo nenašly tu správnou cestu k rozkojení, zachází jako s matkami které kojení zavrhnou kvůli tomu aby mohly kouřit a nebo pít alkohol,
Přeju, ať se daří a když se nerozkojíte, neklesejte na mysli, je to prostě jen kojení a spokojená máma - spokojené dítě:D
Jestli můžu doporučit tak Hipp bio combiotic:)
Pa Pavla
Anonymní píše…
Moniko, krásná snídaně na fotky ..... ale pro kojící matku asi nedostačující ....Martina
Anonymní píše…
Lucie, máte krásně prostřeno ke snídani, takže přeji dobrou chuť. A co se kojení týče, přesto že to je již 25 let, co jsem přivedla na svět svého syna, vím přesně o čem píšete. Myslím, že se nebojte ho přikrmovat on i vy pak budete v pohodě. Bohužel není nám všem dáno, abychom své mazlíčky kojily, je to opravdu dar, když se to podaří. Tak držím palečky a přeji pohodový den Helena
Renata píše…
Krásné dobré ráno, já když jsem viděla, jak moje maličká pohodově spinká po Bebě, tak jsem chtěla kojení bojkotovat, nakonec se to kojení po čase rozjelo tak nějak samo a tak kojíme.
Drotarka píše…
Držim palce, nech sa to podda.
Moja tiež sa nechcela prisať, pritom mlieko zo mňa striekalo na všetky strany, ona revala a odvracala hlavu preč. Kojili sme spolu s mužom, on jej držal ručičky, aby si ich nestrkala pred pusu, ja som držala telo a druhou rukou hlavu smerovali na prso :-) Potom som odstriekavala, najprv striekačkou, ale to tiež tieklo všade okolo, až sme kupili flašku s cumľom v tvare prsa a to vypila hneď, tak začala priberať. Doma to vyzeralo ako u feťákov, na stole striekačky a hrnce na vyváranie...Prvé týždne to bol boj, vychrtlá bola od narodenia stále, i keď preberala potom podľa krivky, nikdy nemala špeky ani faldíky. Odstriekavala som asi tri mesiace a striedala s kojením, ktoré trvalo vždy dlho, ale zase od narodenia spala i 4 hodiny v kuse v noci. My sme sa sťahovali v šestinedelí do iného štátu a potom ešte tri krát pendlovali lietadlami, autami cez polku europy a mňa desila predstava, že budem nosiť fľašu a zháňať vriacu vodu, prišlo mi to strašne náročné na rozdiel od kojenia v polospánku v posteli... Nutrilon sme nepoužili, ale flaška na začiatku pomohla, našťastie to zvládla i s prsom potom.
Veronika píše…
Milá Pavlo, mohu jen souhlasit s tím, co jste Lucii napsala. Je samozřejmé, že my všechny maminky, kterým na svých miminkách záleží, pro ně chceme jen to nejlepší a všichni si zřejmě uvědomujeme, že právě kojením jim můžeme do života darovat hodně moc. Ne vždy je to ale možné a pak je třeba najít co možná nejlepší alternativu a hlavně si nadále nevyčítat, že nekojím, že jsem špatná matka apod. Miminko potřebuje hlavně spokojenou maminku, která má mj. také ráda sama sebe. Sama třináctiměsíční dcerku dodnes kojím, do šesti měsíců nic jiného neochutnala a krásně pije už od prvních chvilek od porodu. Vím ale, že to není samozřejmé a jsem za to moc šťastná. Všem maminkám bych přála, aby to s kojením měly jako já, ale pokud to přeci jen nevyjde, mějte se rády za to, źe děláte všechno, co můžete! ;) :) Veronika
InkaFej píše…
Luci,snídaně je základ a ty musíš jíst:o))..vzpomínám, jak mě manželova babička při kojení krmila a krmila ajá musela pořád pít a pít a naše malá Kačka nepila a nepila a prostě to nešlo...holt jsou některý děti co se jim do toho nějak nechce...naštěstí máme i jiný možnosti a díky Bohu za ně, že nejsou naše děti o hladu...já si pamatuju, jak jsem se tehdy trápila a div to nepovažovala za svoje selhání..ale pak se mi ulevilo..Kačenka začala přibývat a spala a já jsem byla šťastná...ale já Ti budu držet palce, aby to ještě Maxík zvládl a když ne..svět se nezboří....(apropo kamarádka kojila do 2 let a její syn byl nemocný pořád..naše Kačka vůbec..)
měj krásné dny tak i tak:o)...Inka
Lucie B. píše…
Luci držte se, snad se kojení podaří. Hlavně aby jste byli všichni spokojení.
Lucie Living píše…
Báro dík, tak ty jsi zase jistě měla parádní večeři, na to já si teď chvíli počkám :-))). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Tak přesně tohle mu taky říkám...saj vždyť jsi savec...ale asi některé vyjímky potvrzují pravidlo :-)))!
Lucie Living píše…
Reny , jak jinak! krásné dny!
Lucie Living píše…
Luci , tak to je super , že je malá "savec", jojo ty první dny po porodu je tělo trochu rozhozený, ale brzo se to srovná, přeju hodně zdraví!
Lucie Living píše…
Věrko díky, myslím, že Max je z nutrilonu nadšený, zatím dostává i ode mě i nutrilon a svědčí mu to:-).
Lucie Living píše…
Deniso díky moc, snídani jsem si užila, protože když snídáme všichni doma tak je to ve všední dny trochu fofr, hlavně teď i s Maxem :-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Olgo díky, čaje pro kojící popíjím na husto :-))) a Max si na nutrilonu pošmákl:-). Krásné dny!
Lucie Living píše…
Pavlo a Veroniko díkymoc. Je pravda, že spokojenost je nade vše, Max si teď pochutnává jak na nutrilonu , tak i na mlíčku ode mě a vypadá to, že mu to moc svědčí:-). Taky bych po zkušenostech s Adamem, kdy to šlo samo neřekla, že budu řešit kojení, ale holt každé mimčo je jiné. Díky a mějte krásné dny!
Lucie Living píše…
Martino, protože jste druhá nebo třetí, kdo mě oslovuje Monika, asi se budu muset zamyslet nad svým jménem :-))). A já si nemyslím, že by to bylo málo.
Lucie Living píše…
Heleno díky, teď to kombinujeme a zdá se , že je s tím Max spokojený, tak uvidíme jak nám to půjde dál. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Renato tak to je super a je fakt, že Max po nutrilonu taky spí spokojeně a dlouho, ale zatím se nám daří to kombinovat. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky. Taky to u nás teď vypadá jak u feťáků, hrnece na plotně , na lince bílý prášek a stříkačky :-))), Já bych byla ráda kdybych plně kojila hlavně kvůli tomu, že člověk nemusí řešit kde a z čeho to mlíko udělat a má to vždycky správnou teplotu, ale holt když to nepůjde , tak to budeme muset zvládat s flaškou. Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...