jak přijít nečekaně...

... k výletu?!

Krásný sobotní večer přeji!


Na dnešek můj muž "naplánoval", že se pojedeme podívat , jak pokračuje práce na renovaci staré škodovky , kterou kdysi koupil a původně ji chtěl renovovat sám, až zjistil, že to není taková sranda a tak přes jednoho známého sehnal jiného a přes jeho otce, se dopracoval až k člověku, který se tímhle zabývá, auto si u něj vyzvedli a odvezli už někdy v létě. 
Na dnešek se domluvili že tam mají cestu, tak že se můžeme přidat.
Mně muž oznámil , že pojedeme někam na Sázvu nebo do Sázavy.
Nejbližší Sázava je od nás asi 40 min. cesty a tak jsem si říkala, že to bude rychlá akce, ale když jsme vyrazili trochu jiným směrem  než je běžné, bylo mi to trochu divné, nicméně jsme poslušně následovali auto našich "průvodců" směrem na Prahu, na dálnici jsem si tedy hodila pro zajímavost Sázavu do navigace a našlo mi to 4 možná místa a jedno z nich bylo směrem kam jsme mířili jen asi 30 km, to by nám cestu asi o další půlhodinu prodloužilo, ale nevadí, potřebovali jsme nějaké věci v Obi a tak jsme si říkali, že se místo toho stavíme cestou zpět v Hornbachu, Adamovi jsme slíbili , že si zajdeme na sushi a jelo se dál. 
Když jsme ale minuli místo Sázava v mojí navigaci a podezřele jsme se vzdalovali všem ostatním Sázavám, zavolala jsem "posádce" našeho vedoucího vozu a dozvěděla se , že nejedeme na Sázavu...
...ale na Šumavu a že nás čeká cca ještě hodina a půl cesty :-)))
V prvním voze, záměna mého muže Sázavy za Šumavu dost pobavila a shodli jsme se, že tedy můžeme být rádi, že cíl naší cesty je ještě v Čechách :-)))
V našem autě , informace o vzdálenosti místa kam nakonec jedeme mého muže trochu překvapila :-)))
a z cestování ani ne hodinku byly rázem hodinky tři:-).
Nevadí ...
...pokochali jsme se krásami jižních Čech a cestou zpět, navštívili muzeum hasičů ve Stachách, sezona je tam sice od června do listopadu, ale díky našim průvodcům, nás nechali prohlédnout exponáty i dnes...



...prý "když už jsme vážili tu cestu" :-)))


Nakonec jsme stihli i nakoupit v Hornbachu a i to slibované sushi pro Adama a dokonce i kino, to sice na poslední chvíli a lístky jsem měla koupené přes internet, ale když jsem chtěla na svém chytrém telefonu lístky ukázat tak mi stránka s nimi samozřejmě nešla otevřít, ale pustili nás i tak, Adámek je odzbrojil svou velmi kultivovanou omluvou, že jdeme tak dlouho, protože jsme se zpozdili na sushi :-)))

Ale film ...


...Bella a Sebastian můžu doporučit...



...dojemný příběh...




...nádherné scenérie hor...



...chytí za srdce nejen děti, ale i dospělé!

Krásnou sobotní noc a zítra fajn neděli!

Komentáře

Maja píše…
Jeeeeee, Bela a Sebastián. Čítala som kedysi knihu - pod týmto názvom to bola prvá z troch dielov. Film nepoznám.
Výlet to bol vskutku nečakaný. :D Som sa tiež pobavila nad takou skvelou zámenou. :)
Všednodennosti píše…
Když jsem byla malá, vysílal se myslím třídílný francouzský seriál Bella a Sebastián. Pamatuji si, že jsem u něj brečela, takže i nějaké drama tam tehdy bylo.Ale konec štastný! Stejně jako měl Váš výlet na Sázavu!
Daniela Augustka píše…
Veru tak, my skôr narodení si na Bellu a Sebastiána pamätáme :-)
http://www.csfd.cz/film/101659-bella-a-sebastian/
Aj také neplánované výlety majú čosi do seba.
Táňa píše…
Lucko, Bella a Sebastian byl francouzský seriál v československé televizi. Byl to jeden z mála dovezených seriálů pro děti. Ale je to už hodně, hodně dávno, to jsme měli ještě čenobílou televizi.
Bára píše…
Moc pěkný výlet jste si udělali, takové jsou nejlepší! ;-) bára.kára
Hana píše…
Pěkně jste se Lucko měli a ten film pamatuji z dětství byl krásný - tenkrát se dával jako seriál v televizi.To už je mooooooooc dávno.Měj prima neděli je nádherně sluníčkově.H.
Lucie Living píše…
Majo, taky jsem to kdysi četla, ale už jsem si to nepamatovala, film krásně udělaný!
Lucie Living píše…
Tak já si pamatuji knížku a možná , že mi ji četla ještě máma, protože kromě toho že se našli ten pes s tím klukem jsem si nic nepamatovala, Adam je taky cíťa , brečel 3x, já jen jednou :-))) Jojo výlet byl dobrej :-)))
Lucie Living píše…
Táňo tak to by mě docela zajímal názor jak to ohodnotí ti co to viděli tehdy a tu novou verzi, mně se to teda líbilo moc.
Lucie Living píše…
Báro kdo umí ten umí...muž si teď může zkusit okomentovat moje plánovací schopnosti :-)))
Lucie Living píše…
Hanko díky, mně se film moc líbil a víkend plný slunce vyšel parádně:-)! Krásné dny!
Jana - mercedeska7 píše…
Luci děkuji za vzpomínky. Pamatuji si seriál jako dítě. Už si jej stahuji na ulozto.cz a jelikož stejně v TV nic není, tak budu vzpomínat na dětství. Dlouho jsem u vás nebyla a vše vám pěkně roste - Adam, bříško, tráva na zahrádce a stromy v okolí - užívejte si krásného příchodu jara a já vás jdu dočítat <3

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...