z vody...

...Praha!



Přeji pěkný sobotní večer!

Dnes bylo skvělé počasí, vím, že někde trochu víc foukalo, ale v Praze to nebylo:-).
Na dnešní, odpolední výlet lodí nám svítilo krásně sluníčko.


Je to asi měsíc, kdy mi sousedka řekla, že koupila na slevomatu voucher na hodinovou plavbu Prahou s občerstvením a jestli nechceme jet taky. 
Plavba, voda, to je něco pro Adama v jakémkoliv ročním období a tak jsme voucher koupili taky, byla to první věc v životě, kterou jsem na slevomatu koupila a tak jsem měla trochu obavu. Obavu z toho, čehože se nám dostane, za 150,-Kč pro dva (tedy dospělý + dítě).

Cestu jsme naplánovali na 1.2. sice trochu krkolomně a vlastně jsme ještě do dnešního rána nevěděly jestli máme se sousedkou stejný termín :-))) a rozhodly jsme, že pro děti uděláme cestu ještě zajímavější a pojedeme vlakem, já jela vlakem zase po hodně dlouhé době a Adam taky, pletl si vlak s tramvají, kterou jsme jezdili ve Švédsku (no a si bychom měli vlakem jezdit častěji :-) ).
Po obědě jsme vyrazili na cestu tam jsme jeli osobákem, který je patrový, pro větší efekt a pak metrem  a naknec pěšky najít přístaviště, měli jsme dost času a tak jsme si procházku starým městem a po nábřeží užívali...



...dokonce se s námi nějaká milá rodina podělila o krmení pro racky a tak už stačilo jen hlídat, aby se Adam nevykoupal, jak je jeho zvykem, pokud se dostane poblíž vodě:-).

Po nastoupení do lodi jsem byla příjemně překvapena, jednak organizací a pak i občerstvením,  dostali jsme každý, kus výborného dortíku a k pití bylo na výběr čaj, svařák a čokoláda (teď nevím jestli i káva). Dortík na nás čekal připravený na stole s naší jmenovkou a nevím jak to, ale i přesto, že jsme si rezervovala každá zvlášť termín plavby dostali jsme místa u stejného stolu, horký nápoj se podával po vyplutí, kdy nám ještě průvodkyně řekla několik zajímavostí ke stavbám které jsme míjeli. Bylo skvělé počasí a tak jsme chvíli pobyli i na horní,  venkovní palubě a po půlhodince cesty dostali děti omalovánku a skládačku, takže se pěkně zabavily po zbytek plavby a výkladu.

Slunce krásně svítilo a tak se moc hezky fotilo, já měla jen malý digitál, ale s pořádným fotoaparátem, by jste se myslím vyřádili :-)








A po skončení plavby jsme to vzali, tentokrát komplet pěšky, na nádraží, se zastávkou v "mekáči", protože na výletech hřešit můžeme :-))) a tak jako pro spoustu dětí i pro našeho Adama je Mac Donald další atrakcí na výletě  (ne li tou nejlepší :-) ).

Pokud by jste měli o plavbu zájem, tak nevím jestli je v nabídce ještě na slevomatu, ale určitě si můžete tuhle nebo i jinou plavbu objednat tady .

Přeji krásnou dobrou noc!


Komentáře

Bára píše…
To vypadá na parádní výlet! Moc vám to sluší :-)
My se s mužem chystáme do Prahy na Valentýna...bez dětí...zřejmě naposledy na dlouhou dobu :-)
áca píše…
krásné opravdu krásné fotečky ....a co je zajímavé všude pošmurno sněhovo deštivo a V PRAZE SLUNÍČKO i my jsme to zažili o vánočních svátcích opravdu to bylo na svetr v Praze je vše asi jinak :)
Eva píše…
Moc zdravím Lucko,se stejnou lodí jsem byla na plavbě adventní. Bylo to fajn,mělo to hezkou atmosféru. Eva
Carolina Mia píše…
...děkuji za inspiraci...super nápad...a fotky jsou boží...Věrka
Unknown píše…
Luci krásný výlet, úplně jste mě navnadila :) Krásné fotečky, určitě super příjemný zážitek.
Bára píše…
To je dobrý nápad! A i když z malého digitálu, fotky jsou parádní! Ach, jak mi ta Praha v tomto směru chybí. Brno je proti strašně maličký, myslím to historické centrum... Díky za připomenutí ;-) bára.kára
Lucie Living píše…
Báro bylo to super, to se máte , že jedete "bez", taky budu muset něco vymyslet :-))) než to zase na chvíli bude stále "s" :-) Užijte si to!
Lucie Living píše…
Ale my měli tedy hezky i u nás , celé dopoledne slunce:-), ale ten odpolední výlet byl super!
Lucie Living píše…
Evi to muselo být taky krásný. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Díky a bylo tak fakt super! Krásné dny!
Lucie Living píše…
Bylo to moc pěkný a hlavně zase trochu jiná zábava pro Adama :-) Krásné dny!
Lucie Living píše…
Moc díky, já si taky tu Pražskou atmosféru po dlouhé době užila :-) Krásné dny!
Anonymní píše…
Super tip na aktivitu v Praze, zrovna v pátek tam jedeme na prodloužený víkend, tak si budeme chtít užít to nejlepší z Prahy a výlet lodí mezi to určitě bude patřit.

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...