všude to teď voní...

...bezem!

Přeji krásný večer!
Dnes ještě jednou:-).




Každý rok touhle dobou, to ve vzduchu voní , 
tou specifickou vůní kvetoucího černého bezu...



...ze kterého se dá udělat moc prima domácí limonáda.


Ale já když tuhle vůni cítím, tak dostanu neodolatelnou chuť na...


...bezové řízečky :-).

Je to opět hrozně jednoduchá záležitost.

Natrhejte si pár květů bezu s delším stonkem.
Můžete je omýt a oklepat.

Připravte si těstíčko:

vejce 
sůl
hl. mouka
mléko

těstíčko by mělo být tak akorát husté aby se do něj daly lehoučké květy ponořit a aby na nich ulpělo, než je za stonek přendáte na pánev s rozehřátým slunečnicovým olejem.
Jakmile se řízeček udělá ze spodu a pěkně drží pohromadě, odstřihněte těsně nad těstem stonky a řízečky otočte.
A je to!

Máte hotovou buď malou chuťovku, ale třeba s bramborem by to byla i vegetarianská večeře.

Já dnes neodolala:-))).



Dobrou  chuť!

Mějte prima večer!

Komentáře

Anonymní píše…
Voní nádherně, ale ta senná rýma k tomu... uf. Řízky jsou super :-)
atize píše…
Ja to poznám namočené do palacinkového cesta a po vypražení posypať práškovým a škoricovým cukrom. Ale už som to veľmi dávno nejedla.
rêve de vivre píše…
Lucka, sirup aj med som včera navarila, ale rezníky som ešte nerobila. Tak zajtra mrknem, či ešte na kríkoch nejaká baza je a vyskúšam. Andrea
Kami píše…
Mmm to zní výborně, díky za tip-vyzkouším :))
bunnysek píše…
my tomu říkáme svítek :o) krásný den, Štěpka
Anonymní píše…
Tak to je pre mňa novinka, vyprážaná baza ... skôr si to viem predstaviť v tom palacinkovom ceste na sladko ... rada by som vyskúšala, ale nechce sa mi zháňať bazu ...

Silvia
Hana píše…
u nás se říká kosmatice .... neměla jsem je snad 100let
Arwen píše…
Taky musime vyrazit na bez, sušíme ho na čaj na zimu :) Mimochodem, mám podezření, že jsem viděla tvého muže včera kolem 19. na Muzeu v metru, je to možné? :))

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

Stědrý den...